Skip to main content

RESTORAN SHAWARMA NASI ARAB TAMAN CONNAUGHT CHERAS


RESTORAN SHAWARMA NASI ARAB TAMAN CONNAUGHT CHERAS| Orang cakap bulan puasa ni kalau berdoa apa je In Shaa Allah akan di makbulkan oleh Allah. Hehehe Tapi aku tak lah sure sangat betul ke tak benda tu ek. Aku agak-agak je. Ngee..

Tapi sebetulnya mungkin rezeki bulan puasakan. Actually memang dari awal puasa hari tu tekak aku terasa nak makan nasi arab. Tup tup semalam kawan-kawan plan nak berbuka kat Restoran Shawarma, Taman Connaught.

Restoran Shawarma?
Kedai apa tu?
Tapi nama dah macam kedai Nasi Arab je. (hati mula riangggg.. yeahh!!)
Apa lagi, GOOGLE la.
Aku google sebab nak tau tu kedai apa. Kedua aku google sebab nak tau location.

Hahahaha almaklum lah kita ni buta jalan. Bila dah masuk area KL mula la blank kepala otak ni. Tapi takpe.... Encik WAZE adoo..

Taman Connaught tu aku tak pernah sampai pun sebenarnya. Jadi semalam tu kira pertama kali lah aku jejak ke sana. Perkara pertama aku runsing nak parking kereta. 

Haaa la mana tak risau nya. Bukan kawasan kita kan. Kalau buatnya depan lot kedai tu takde park yang available jenuh pulak aku nak pusing-pusing. Dengan area yang tak familiar lagi kan. Tapi alhamdulillah sampai je terus dapat park.

Perjalanan dari Putrajaya ke Taman Connaught adalah dalam 48 minit semalam. Mungkin itu ETA (estimated time arrived)  yang betul atau sebab semalam hujan. Laluan dari MEX, exit Jalan Kuchai Lama, then masuk Cheras. Pastu masuk jalan mana ntah aku tak ingat. Takpe korang waze gak la ek macam aku. Just waze RESTORAN SHAWARMA,TAMAN CONNAUGHT.

Hahahahah

Lokasi restoran ni agak strategik. Lebih kurang tengah-tengah town taman connaught tu. Dekat dengan bank, dekat dengan petrol pum, kira centre la kan. Kira strategik. Ok berbalik pada restoran ni, Ok la dah banyak melalut dah aku ni.... ok.. ok.. ok.. story tentang menu.

YES! Menu..

Family Set Menu

Fatoush Salad

Hummus



Lamb Kebab Plate


Mandy Lamb + Madghot Lamb

Plus Air Jus dan Air Teh Arab.


Buruk nya muka selepas kekenyangan. Hahahaha!!!
Menu family set ni bukan terhad dan diterima masa bulan puasa ni je ye. Untuk hari lain selepas musim puasa dan raya pon masih diteruskan. Jadi pada korang yang nak makan kat Restoran Shawarma Nasi Arab, boleh la ke:

Alamat:

No.8 Jalan Menara Gading 1,
Taman Connaught,56000
Cheras, Kuala Lumpur.

**Boleh waze je Restoran Shawarma, Taman Connaught.

Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…