Skip to main content

SYAWAL KALI INI FATTAH AMIN


SYAWAL KALI INI FATTAH AMIN | "Selamat Hari Rayaaa... Selamat Hari Rayaaa.. AidilFitri Muliaa.. Ampun Maaf Dipintaaa" haaaa gituuuu.. terngiangg ngiangg suara Abang Fattah kita nyanyi lagu raya 'Syawal Kali Ini'.

Cerita nya semalam aku takde apa-apa program terdesak nak dilakukan masa cuti Hari Wesak semalam, so untuk penuhi program sebagai blogger part time yang "hidup segan mati tak mahu" ni so aku join 1 Majlis Pelancaran Single Raya by Fattah Amin di SACC Mall Shah Alam.

Muka tak sabar menanti Abang Fattah sampai.
Asbab pertama kenapa aku nak pergi juga majlis tersebut sebab aku nak tengok Fattah Amin dekat-dekat. Dan aku tau mesti dia akan bawak Fazura!!! Hahahah I'm not their fans tapi since diorang berkahwin aku jadi lagi suka. Terutama Fazura. She so lovingggg!!

Fazura cantik sangat depan-depan. Kecik. Kurus je orang nya. Suka kita tengok.

Ok! back to the situation masa aku on the way nak gerak ke sana, walaupun aku tahu keadaan area SACC Mall tu waktu-waktu sekarang ni memang dah jem giler sebab dia bersebelahan dengan PKNS dannn area PKNS tu pulak dah penuh dengan jualan bazaar dan jualan raya. So bila on the way nak ke sana seperti yang dijangka lah. JEM!

Jenuh cari parking sana sini. Full 1 hal. Dengan tiba-tiba banyak pulak jalan tutup sana. Tutup sini. Haiihhh spoil mood aku je. Jam kat tangan dah nak hampir pukul 5.00 PM. Risau aku kalau diorang dah sampai.

Alhamdulillah. No choice aku just park kat seberang jalan je (dengan harapan jangan lah ada majlis perbandaran datang dan claim kereta aku) dan aku pon lintas jalan pergi ke North Door SACC Mall. Sempat gak akhirnya sebelum ketibaan diorang.

Majlis dimulakan dengan bacaan doa.
Masa pelancaran tu, sempat gak diorang tunjuk video klip lagu Syawal Kali Ini Fattah Amin tu. Dan menariknya video klip tersebut adalah arahan pertama dari Fattah sendiri. Dan bertambah menarik lagi, dalam video klip tu ada penampilan khas dari Ibu dan Ayah Fattah sendiri.

Mana video nya?

Hahahaha korang kena tunggu lah release dari pengurusan Fattah Amin nanti ye. Sabaqq naaa.

Yang tak boleh bla nya sebelum diorang ni sampai, pandai pulak Abang Fattah and the geng ni buat gimik. Kata terlewat la. Banjir la. Apa lah. Tapi tahu dah ni mesti gimik punya. Pastu lepas beberapa minit tanyang video klip raya tu, taraaaaa...

Abang Fattah sampai dahhhhhh




Fattah Amin depan mata weiiii... hensemnye laaaaa haiiiii... cair iman kita awakkk..



Actually lagu raya 'Syawal Kali Ini' adalah hasil ciptaan bersama Aizat Amdan dan Mel Ramlan dan juga merupakan lagu raya sulung yang dicipta khas untuk Fattah Amin dan juga merupakan hadiah ekslusif buat peminat Fattah yang selama ini menyokong dan menantikan lagu raya dari beliau.




Fattah Amin sebagai salah seorang Lembaga Pengarah AJ De Perfum.

Fattah bersama Pengarah AJ De Perfum, Encik Mohd Azrul Fauzi (kanan)
Sewaktu majlis pelancaran lagu single raya tersebut, pihak Fattah Amin sendiri juga memaklumkan sebelum ni dia hanya sebagai duta sahaja kepada produk AJ De Perfum, but now kali ini Fattah adalah salah seorang ahli lembaga pengarah kepada syarikat minyak wangi tersebut.

Tu la kan. Orang cakap rezeki orang berkahwin ni adalah rezeki yang tak di sangka-sangka akan muncul. Ni yang rasa nak kawin ni. (tetiba pulak kan hahaha)

Untuk yang tak tahu termasuk lah aku sendiri ni haaa... mereka yang tak pernah beli perfum jenama AJ De Perfum ni atau yang pernah consume, AJ De Perfum ada mengeluarkan pewangi terbaru untuk kereta yang mana bahan pewangi tersebut adalah dari 8 bauan yang berbeza dan di inspirasikan dari wangian badan.

Unik nya perfume ni, dia tidak mengandungi Diphenyl Methanol (DPM) yang mana ia bertidak sebagai pemangkin bau wangian yang amat merbahaya kepada sistem pernafasan.

** Maklumat lanjut nak tahu tentang AJ De Perfume boleh contact Mohamad Qayyum Joul Pikar (017-7414560) atau emal : ajdeparfum@gmail.com 



Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang.