Skip to main content

PAKAI PHIRO BACK SUPPORT KURANG SIKIT SAKIT BELAKANG


PAKAI PHIRO BACK SUPPORT KURANG SIKIT SAKIT BELAKANG | Macam ni lah rutin kerja pejabat. Sampai ofis perkara pertama on PC lepas tu buka segala email bagai. (Yeke? bukan kau pergi minum dulu ke? Hahahaah!! ) Sssshhhh... Jangan kantoikan... Alaaa disamping minum dan makan kita buka sekali email dan apa yang perlu kita review dulu kat PC kita tu.

Tapi ada masa kadang-kadang tu masuk je ofis tak sempat nak makan ke minum ke terus je kita mengadap komputer sampai lunch hour. Lepas tu baru lah stop kejap. Jadi bila seharian duduk mengadap komputer. Tegang gak belakang badan kita tu. Sampai ada certain masa tu nak sandar pun tak selesa, tegak pon tak selesa.

Kadang-kadang tu sampai letak bantal la ceritanya sebab nak kurangkan rasa sakit belakang. Kalau tak selesa gak, aku apa lagi bangun jalan-jalan la. (Hahahaha tu alasan nak berjalan tu. Bukan sebab sakit belakang.) **gurau je...

Di sebabkan badan aku ni nak pakai lama, maklum lah nak berkhidmat untuk negara kan. So kesihatan kena lah selalu OK. Kalau belakang kita ni sakit, bukan setakat berdiri je tak mampu, duduk pun kadang-kadang tak mampu nak bertahan. So solution aku kena gak buat something. Pakai something supaya ada benda support belakang badan aku kalau lenguh-lenguh.

Phiro Back Support Jonlivia
Untuk kurangkan rasa sakit belakang tu aku pun cubalah pakai Phiro Back Support. Produk ni  keluaran dari Jonlivia Sdn Bhd. Firstime pakai ni dah rasa macam pakai tempat letak pistol polis tu. Hahahaha!! Tapi bila kena kan dekat badan memang sedap rasa. Padat. Yang dekat pinggang tu korang bole adjust nak ketat kan ke atau longgar kan. 


Mesti korang tertanya apa yang aku dok cakap "lekat dekat pinggang tu" kan. Tu haaa macam dalam pic laki tu. Yang dia pegang tu, haa tu la yang kita boleh adjust. Nak ketat ke, longgar ke. Gituuu..

Pandangan dari sisi tepi.


Pandangan dari sisi duduk.
Contoh macam dalam posisi aku duduk tu kan, kalau aku tak pakai Phiro Back Support Jonlivia ni aku akan rasa macam nak membongkok je. Tak pon aku kena tahan belakang badan aku supaya terus tegak je. Tapi bila dah pakai Phiro Back Support ni, lekatan yang dekat pinggang tu bila aku ketatkan sikit automatik dia tarik belakang badan aku untuk tegak. Jadi sedap dan selesa je rasa.  

Pandangan dari belakang. Makk aiii.. buruknya view belakang badan aku ni. Hahahah

Kelebihan Phiro Back Support Jonlivia ni:

  1. Betulkan posture badan kita
  2. Jadikan badan kita maintain elegant. Sebab badan takkan membongkok.
  3. Bila posture badan dah betul, nak jalan macam model pon boleh tau. hahahah
  4. Dapat kurangkan sakit belakang.
Kat mana nak dapat Phiro Back Support ni, korang boleh beli terus kat website Jonlivia Sdn Bhd:
PHIRO BACK SUPPORT dan nak tahu lebih info boleh visit JONLIVIA SDN BHD

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…