Skip to main content

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK




ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.

Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh tarik. Teh Tarik Viral. 

Sumber Google
Teh Tarik Viral
(Sumber Google)
Kalau aku keluar pergi pasar malam, adik bongsu aku memang gila sangat dengan Teh Tarik Viral tu. Uishh.. dengan pekatnya. Ada Cincau lagi. Mata yang tengok ni memang terganggu iman. Rasa nak sedut gak.

Ya aku tau sedap tapi pernah tak korang realize nak bagi sedapnya teh tarik tu berapa banyak tin Susu Krim Pekat yang dia guna. Dan korang tau kan kandungan gula dalam susu krim pekat tu tersangat la banyak. Setiap sedutan yang korang minum tu bayangkan lah korang sedut gula yang melimpah ruah.  Errrr aku tak dapat bayangkan la macam mana banyaknya gula yang masuk dalam badan tu. 

That why la aku tak cara sangat nak minum air teh tarik yang jual kat luar tu. Tapi ada masanya kadang terliur nak minum. Jemu juga kalau asyik minum air plain je kan. Tapi sebab memikirkan kandungan gula pada susu pekat yang diorang guna tu so aku tak nak amik risiko.



Bila aku tengok Teh Tarik DairyGo ni nampak macam menarik. At first, aku tertarik dengan packaging dia. Orang sekarang punya idea nak market ni kreatif gila kan? Dalam kepala otak aku "wahhh  Teh Tarik dalam bekas macam ni ek". Tak payah dah order Teh Tarik ikat tepi lagi. Hahahaha.. Orang cakap apa 'inovasi' untuk marketing jualan air gitu. Aku pun tak tahu apa orang panggil packaging tu. Tapi it nice la. Something unik. Kalau nak buat gift orang kahwin ke, gift majlis-majlis tertentu ke pon ok what.

Rasa dia tak manis. Serius tak manis. Jauh dari apa yang aku sangkal kan. Tu aku minum without ais tau. Normal kalau milk tea nak bagi rasa natural acah-acah kurang manis letak la ais sikit tak pun tambah lah air biasa sikit kot tak suka manis.

Tapi Teh Tarik DairyGo ni memang original nya 'tawar' yang just nice. Maybe setengah orang tak boleh telan kot. Tapi aku boleh je minum. Sebab during my diet time, aku dah terbiasa minum air tanpa gula. Jadi kalau setakat minum air yang tak berapa nak manis sangat boleh je aku telan. That why aku cakap siapa yang tengah diet, dan minum air ni jangan risau lah. Tak jejas pengambilan gula dalam badan pun.

Pengambilan sekali sekala it ok. Takde masalah. Kalau minum hari-hari aku tak jamin. HAHAHAH. On cheat day nak buat lepas gian nak minum teh tarik, haa boleh je amik sebab dia bukan macam teh tarik mamak. Ko cakap kurang manis kat mamak tu pon but still manis.

Pengasas DairyGo Teh Tarik.
Baru aku tahu yang DairyGo ni brand atau jenama keluaran baru sebenarnya. Untuk pengetahuan korang gak DairyGo adalah kerjasama daripada beberapa pengasas yang mana salah seorang pengasasnya adalah pemilik Bella Ammara iaitu Puan Bell (gambar: 2 dari kanan). Haaaa kenal kan? Yang tiap kali ramadhan memasing berebut nak pergi butik Bella Ammara nak beli baju raya tu. So dia one of pengasas yang collaborate untuk keluaran produk DairyGo ni.

Bersama salah seorang pengasas Puan Bell.

Hari Sabtu hari tu baru dilakukan pelancaran produk tersebut di IDCC Shah Alam.




Pandai ke Puan Bell nak tarik tarik tu. Tumpah kangg.. hahahah


Disebabkan dia produk keluaran baru, pihak pengurusan masih lagi dalam urusan untuk distribute Teh Tarik tersebut kedalam pasaran sebagai contoh 7Eleven dan beberapa pasaraya lagi. Tapi for those yang nak juga rasa Teh Tarik ni nak tau gak apa yang beza Teh Tarik DairyGo ni dengan teh tarik yang lain korang boleh beli secara online melalui agent yang dah di list kan oleh pengurusan.

Untuk Maklumat lebih lanjut: DairyGo

Comments

  1. fav rakyat malaysia. Yeah nak beli boleh buat standby dalam kete untuk berbuka

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul-betul.. nak dekat puasa ni yang rasa confirm balik rumah lambat boleh standby siap-siap kan...

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…