Skip to main content

AEON MALL SHAH ALAM DO ACTIVE, GET FIT, FEEL GREAT


Aeon Mall Shah Alam Do Active, Get Fit, Feel Great | Benda ni berlaku last Sunday la cerita nya. Nak masuk next Sunday baru share cerita nya kan? Biasa lah tunda-tunda nak update blog. Alih alih lambat lah juga. Tapi takpelah as long as aku share gak dalam ni bagi korang baca pon dah kira ok.

Sebenarnya ini adalah program outdoor pertama sekali aku join since kewujudan aktiviti seperti ini. Sebelum ni bukan tak nak join. Nak sangat tapi takde geng. Takde kaki la orang cakap. Jadi kita tak tahu bila aktiviti macam ni ada. Bila tengok dalam FB atau mana-mana sources mostly date dah lepas lah jawabnya. 

So kebetulan lah aku ada join 1 group larian dalam Facebook, Pacemaker Malaysia, dan masa tu keluar dekat wall page tu advertise aktiviti dari Aeon Mall Shah Alam. Pada awalnya tak silap aku diorang nak buat larian. Fun Run macam tu. Free pulak kan. Jadi aku pun tak nak la lepaskan peluang.

Aku dengan BFF masa sekolah. Lama dah tak lepak dengan minah ni since dia dah kahwin.

Tapi pihak pengurusan last minit tukar kepada aktiviti Zumba je. Sebab nya masa tu hari Ahad dan area Stadium ada Pasar Tani. Jadinya memang tak sesuai nak buat run masa tu. Tapi it ok la. Aku join je. Dan kawan aku pon dia ok nak join jadi kitorang on seperti yang dirancang.


Seminggu sebelum program pihak Aeon call aku untuk confirmkan kehadiran. So dia bagitau lah program mula jam 7.30 pagi sampai 10.00 pagi. Jadinya pagi tu kitorang sampai seperti yang diberi tahu. Aroun 7.30pagi gak lah kitorang sampai. Kebetulan pulak adik aku kerja kat sana, so aku ada minta tolong adik aku sebelum hari kejadian untuk tanyakan dekat pihak pengurusan di mana aktiviti tu berlansung. Then dia bagitau program tu berlansung kat dataran parking mall. Ok noted.

Sesampai je rasa macam krikk..krikk. 

"Eh takde orang ke?" .
" Kereta macam tak banyak je"
"Kat mana diorang buat ek?"
"
Kitorang sampai-sampai tu dah rasa macam betul ke ada ni. Ke takde? Atau dia tukar kat tempat lain ke. Rupa-rupanya ada. Stage nya kat depan pintu utama Aeon Mall. Dan semuanya baru nak setup. Kami pun tunggu la. 

Actually agak lama gak la nak tunggu diorang setup. Punggung pun dah sakit duduk kat border parking. Dalam sejam gak la kot tunggu diorang ready. Tapi takpelah disebabkan pagi tu tak la panas sangat so tunggu diorang ready tu takdelah bersungut. Chill..chill je gitu. (mungkin nextime pihak Aeon Shah Alam boleh tambah baik lagi dari segi pengurusan masa)

Penyertaan? Ramai ke?

Tak ramai dan tak lah sikit sangat. Aku rasa mungkin adalah dalam 50 ke 100 orang kot. Kalau tengok pada senarai nama macam ramai tapi yang datang hari tu biasa-biasa je lah. Jadi takdelah crouded sangat. Aku tak pasti kenapa tak ramai, mungkin mereka excuse last minit kot. Tapi masa tu bukan perempuan je peserta nya. Lelaki pon ada. Jadi masing-masing sama-sama have fun.

But!

Overall Zumba pagi tu memang best!! Basah kuyup gak lah aku time tu. Coach yang mereka invite Mr Kyo Tan memang awesome!!! dan sangat bertenaga. Dan aku dah mula rasa nak berzumba pula. Actually aku ni minat menari tau. Goyang sana sini tu memang suka sangat lah. Tapi apakan daya malu. Hahahaha!! Tapi lepas aktiviti tempohari aku dah addict nak berzumba pulak.




Dan masa tu sebenarnya pengurusan Aeon Shah Alam diorang ada buat tema untuk program Zumba tu. Tema dia "Under The Sea". So sesiapa yang pakai pakaian ikut tema masa tu akan dapat hadiah la.

Inilah dia pemenang yang pakai ikut Tema "Under The Sea". Akak yang tengah tu dia pakai pakaian macam obor-obor. So berbaloi lah dia menang. 

Overall program Do Active, Get Fit, Feel Great yang dianjurkan oleh pihak pengurusan Aeon Shah Alam ni memang best dan sempoi. Boleh diteruskan lagi aktiviti macam ni akan datang. Cuma mungkin perlu tambah baik dari segi pengurusan masa dan juga publisiti supaya orang ramai aware dengan program macam ni dan boleh grap lagi ramai penyertaan.

Kat bawah ni video masa Program Do Active, Get Fit, Feel Great : Source Aeon Mall Shah Alam




Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…