Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2018

JOM BERBUKA LAMAN KAYANGAN SHAH ALAM " KEMBARA SELERA MEMIKAT JIWA" BUFET RAMADHAN 2018

JOM BERBUKA LAMAN KAYANGAN SHAH ALAM " KEMBARA SELERA MEMIKAT JIWA" BUFET RAMADHAN 2018 | Assalamualaikum semua. Maaf diatas kelewatan aku untuk share dengan korang semua mengenai satu majlis launching Bufet Ramadhan yang berlansung tempoh hari di Shah Alam. Seperti biasa Laman Kayangan tidak pernah ketinggalan menawarkan promosi berbuka puasa setiap kali masuk bulan ramadhan. Bagi tahun 2018 ini sekali lagi Laman Kayangan degan kerjasama Segi Seri Sdn Bhd come out dengan servis berbuka puasa yang bertema kan "Kembara Selera Memikat Jiwa".
Terdapat lebih kurang 88 jenis menu yang akan disediakan di buffet Ramadan di Laman Kayangan sepanjang Ramadan ini.  Sup Tulang Merah dan Nasi Arab Kambing Golek merupakan antara ‘signature dish’  yang bakal  menjadi tarikan utama pengunjung  yang datang berbuka puasaa di Laman Kayangan nanti. 


Antara menu lain yang dihidangkan adalah Kacang Pool Larkin, Nasi Kabuli, Daging Damia, Ayam Kalio, Mee Kari Nyonya, BBQ Station dan bany…

MAGICAL RAMADHAN NIGHTS 2018, PULLMAN PUTRAJAYA LAKESIDE

Magical Ramadhan Nights 2018 | Assalamualaikum semua. Uishhh! pejam celik pejam celik nak dekat puasa dah kita ni ye. Lagi beberapa minggu je kita semua akan menyambut bulan ramadhan. Yang gegirl ni dah habis ganti ke belum? Hahahah macam tanya kat diri sendiri pulak kita ni kan. hahahah
Ok anyway bila dah nak masuk bulan ramadhan ni, perkara yang akan muncul dalam kepala korang mesti nak makan apa dan nak makan kat mana kan? Actually bulan ramadhan ni adalah peluang untuk kita gather bersama family dan rakan-rakan. kan? betul tak?
So dah alang-alang nak berbuka bersama mesti korang nak cari tempat yang so best untuk dijadikan ianya sebagai the best moment dan tempat korang nak berkumpul nanti. So kat sini aku nak share tempat yang boleh korang pergi untuk berbuka bersama family dan kawan-kawan adalah di Pullman Putrajaya Lakeside. 

Untuk tahun 2018 ini pihak Pullman Putrajaya mengetengahkan konsep yang bertema Magical Ramadhan Nights 2018 " Celebrate Your  Break Fasting With Us&…

IJM LAND HALF MARATHON 2018

IJM Half Marathon 2018| Assalamualaikum semua. Hai korang. Ini aku nak share news best kat hang pa semua. Sekarang ni macam semua tau aktiviti larian dah terlalu sinonim dengan masyarakat Malaysia. Rakyat Malaysia sekarang dah 'realize' atau sedar bahawa hidup secara sihat itu penting. 
Kalau kita tengok la kan, selari dengan perkembangan pasaran makanan yang dipanggil 'hipster' dan viral yang sedang tumbuh bagai cendawan itu, semakin banyak juga aktiviti kesukanan yang menular dikalangan rakyat Malaysia. Jadi seiring la kan kehidupan kita tu. Dok telan macam-macam kena kasi bakar sikit. Ye dak?

Oleh kerana aktiviti larian ini telah menjadi 'kegemaran'ramai dan mendapat sambutan yang menggalakkan pada program Hal Marathon 2017, Pihak IJM Land dengan banggannya sekali lagi telah menjadikan aktiviti ini sebagai salah satu acara tahunan didalam kalender tentatif mereka. Untuk makluman semua, tahun ini merupakan tahun kedua buat mereka bagi mengadakan acara IJM Hal…