Skip to main content

PELANCARAN FESTIVAL "PAW-SOME" DARI IJM LAND SEREMBAN 2 BERSAMA CELEBRITI ALL STAR ASTRO



Mr. Leong Fook Nyen (Negeri Sembilan Manager of China Press), Ms. Iris Yap (Brand, Communication & CSR Representative of IJM Land), Gan Jiang Han (Astro AEC’s host), Dato’ Hoo Kim See (Senior General Manager (Central Region), IJM Land Berhad), Ms. Christina Tan, (Head of Sales, Media Sales of Astro), Ms. Christine Wong (Senior Manager of Sales and Marketing of IJM Land Berhad), and Mr. Lee Yee Fo (Area Manager of Sin Chew Daily) with ASTRO’s artistes and celebrities at IJM Land’s press conference on the announcement of IJM Land’s Chap Goh Mei 2018 Celebration.
Pelancaran Festival “Paw-Some” Dari IJM Land Seremban 2 Bersama Selebriti All Star Astro | Pada 8 Februari 2018 (semalam) sempena sambutan Chap Goh Mei yang akan tiba tidak lama lagi ini, pihak IJM Land Berhad telah mengadakan satu pelancaran festival yang mana ianya merupakan acara terbesar yang telah mereka rancang khas untuk penduduk disekitar IJM Land tersebut dan juga khusus buat pembeli dan pelanggan istimewa mereka.

Festival yang bertemakan “Reunion in S2 with Joys Anew” dan bakal diadakan pada 3 Mac 2018 ini , pihak IJM Land turut memastikan sambutan tersebut akan mendapat respon yang baik dari penduduk disekitar kawasan tersebut.

Objektif utama festival tersebut adalah bertujuan sebagai memupuk hubungan yang bermakna dengan masyarakat sekeliling kata Dato 'Hoo semasa sidang akhbar baru-baru ini sewaktu merasmikan pelancaran acara itu.

Beliau juga menyatakan yang pihak IJM Land sentiasa teruja dengan peluang yang ada ini untuk membawa perayaan tersebut sehingga ke tahap yang lebih tinggi dan mereka tidak akan melepaskan peluang untuk membawa bersama-sama dan membentuk kenangan indah melalui festival itu.

Festival tersebut akan dimulakan dengan pertandingan kaligrafi Cina dari awal jam 7.00 pagi. Pertandingan Kaligrafi Cina Tahunan ini adalah kerjasama antara IJM Land dan Uni Art Fair Sdn Bhd dengan matlamat tunggal mempromosikan seni kaligrafi Cina di kalangan kanak-kanak dan masyarakat. Peserta pertandingan ini akan dapat menikmati aktiviti ini di kawasan taman santai di perbandaran dengan pemandangan latar belakang tasik yang tenang dan kehijauan di sekitarnya.


**Info:
Penggemar kraf ini boleh mendaftar di lokasi berikut:
IJM Land Berhad - Pejabat Seremban
PT 10786, Seremban 2, 70300 Seremban, Negeri Sembilan
Tel: 06-7613 888 Fax: 06-7618 122

Uni Art Fair Sdn Bhd
390, Jalan Haruan 4/1, Pusat Komersial Oakland, 70300 Seremban, Negeri Sembilan
Tel: 016-6659480 Fax: 06-6014 769

Pada sebelah petangnya, Taman Bandaraya Seremban 2 juga akan mengadakan satu acara animasi yang mana pelawat yang datang pada majlis tersebut akan dilayan dengan persembahan tarian singa akrobatik tinggi oleh Persatuan Kesenian Gui Qing; band Orchestra Cina 5-piece oleh Music Efficient dan juga prestasi oleh 24 Seasons Drum Sekolah Menengah Kebangsaan Chan Wa untuk menambah keseronokan acara masing-masing; bersama dengan aktiviti keseronokan lain seperti teka-teki Cina, bazaar makanan dan permainan yang menyeronokkan untuk dinikmati.

ASTRO’s artistes and celebrities giving a teaser to IJM Land’s Chap Goh Mei’s “Symphony of Love” concert.

Pengunjung juga akan gembira untuk mengetahui bahawa untuk kali kelima berturut-turut, Sambutan Chap Goh Mei IJM Land akan dianjurkan dengan Konsert Chap Goh Mei dengan tema "Symphony of Love" oleh pelakon bintang ASTRO artis dan selebriti termasuk Jiang Han, Yoke, Geraldine, Kelly, Chris, Chezi, dan banyak lagi tokoh terkenal dalam keluarga Astro.

Examples of Chinese traditional wear to inspire visitors for when they attend IJM Land’s 2018 Chap Goh Mei celebration.

Di samping itu, banyak hiasan riang dari pokok Cherry Blossom yang diterangi dengan lampu LED yang berwarna-warni disepanjang "Jambatan Lover". Selain itu, 800 orang  tetamu pertama juga akan menerima hadiah perayaan di kaunter penebusan mulai jam 7.00 malam dan acara tersebut akan berakhir dengan paparan bunga api yang mempesonakan pada kira-kira pukul 11:00 malam.


Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang.