Skip to main content

BALM BAYI TASNEEM NATUREL BUAT AKU TAK SABAR NAK JADI SEORANG IBU


Balm Bayi Tasneem Naturel| Assalamualaikum semua. Aku ni walaupun dah masuk 3 series, sampai bila-bila pun aku still like a baby you know. Hahahahah!!! Actually aku dengan minyak angin memang tak dapat dipisahkan. Macam mana aku boleh terjebak atau kata lain kira ‘addict’ sangat dengan minyak angin ni it only started when I was in primary school. Dulu aku memang kerap sakit kepala. Sensitif sangat. 

Tak boleh panas lah, 

tak boleh lapar lah. 

Ditambah dengan fizikal aku yang memang gemuk dari kecil lagi, so macam-macam la sensitifnya. Kalau 2 benda tu datang for sure headache aku akan menyerang. 

Nak dijadikan cerita ini lebih menarik lagi, aku ni cepat mabuk dan loya kalau naik kenderaan. Terutama sekali bas. So oleh kerana perangai pelik yang aku ada ni, dalam beg mesti aku pastikan untuk selalu standby gula-gula angin dan minyak angin. Tak kisahlah apa-apa jenis minyak angin pon. Cap kapak ke, balm ke, it ok. Jadi bila aku sapu minyak angin atau balm kat hidung kurang sikit lah rasa keloyaan tu. Ada sampai satu tahap ke ‘addicted’ aku ni kalau tengah stress mesti aku sapu minyak angin kat hidung. Dan after that aku akan release. Perangai ni selalu aku buat zaman aku belajar dulu. Lagi-lagi time exam. Tengah time lost idea nak jawab soalan, sapu je kat hidung. Pastu aku akan rasa macam tenang plus berkhayal jap. Haaa pastu mencurah-curah la idea datang. 

Hahahaha.. pelik kan?

Ok cukup sampai di situ kisah aku untuk aku terangkan kenapa balm atau minyak angin ni penting pada aku. 

So apa yang aku nak kongsikan dengan korang semua ni sebenarnya mengenai Balm Bayi Tasneem Naturel. Cuba korang tengok gambar kat bawah tu. Cantik kan? Comel je. Aku rasa kalau ibu-ibu kat luar sana tengok ni mesti suka. Sebab aku yang takde anak ni pon rasa keterujaan feel-feel rasa macam ibu ada anak je. Jatuh cinta dengan appearance balm ni, apatah lagi bila tau balm ni come out dengan kategori yang memang biasa dihadapi oleh para ibu.


Balm Bayi Tasneem Naturel ini terdiri daripada 4 jenis fungsi utama balm iaitu CF-Rub (Pink) untuk bayi yang menghidap batuk, selsema & demam, Calm Time (Green) untuk disapukan pada bayi yang meragam dan emosi tak menentu, Sleep Time (Purple) of course untuk masa tidur dia dan Tummy Time (Yellow) untuk perut kembung yang mana fungsi nya sama seperti minyak telon. Jadi bila dah classified function balm tersebut so para ibu boleh alert dan take noted terus yang mana ini adalah masalah sebenarnya yang biasa dihadapi oleh para ibu terhadap anak masing-masing. Jadi bila ada masalah tersebut, korang akan tau mana 1 yang nak korang sapukan pada bayi dan anak kecil korang. 

Bila dah terpampang nama bayi di situ sudah tentu balm tersebut memang dirumus khas untuk bayi. Bila ianya dikeluarkan untuk bayi for sure ianya guarantee selamat digunakan pada bayi. Kenapa aku cakap ianya safe untuk digunakan? 

Actually Balm Bayi Tasneem Naturel merupakan kit bayi semulajadi yang memberi manfaat kepada ibu bapa yang mempunyai bayi atau anak kecil. Ianya dirumus khas daripada bahan semulajadi serta kombinasi minyak pati (essential oil) yang bermutu tinggi. 

Tambahan lagi balm ini takde sebarang bahan kimia sewaktu pembuatannya sebagai contoh paraben, SLS dan bahan pewarna. Balm Bayi Tasneem Naturel ini turut diperakui selamat dan mendapat kelulusan daripada KKM. So don’t worry parents’ kat luar sana. Ianya selamat untuk anak-anak anda.



Dari sudut keselesaan bila kita apply kat bayi atau anak-anak kita pulak (macam lah aku ada anak kan? Hahaha tapi aku cuba sendiri pada adik sedara aku), aku suka nak ketengahkan balm ni tak panas. Aku ulang tak panas lansung tau. Sebab ada juga sesetengah bayi tak boleh atau tak sesuai bila kita sapu kan balm atau minyak yang ada effect panas atau berangin. Mereka akan jadi tak selesa dan meragam. So para ibu bapa yang menitik beratkan kesan yang macam tu aku memang recommend sangat korang beli Balm Bayi Tasneem Naturel ni. 

Untuk perkongsian lain, balm ni sesuai juga digunakan seisi keluarga. Dari ayah, mak, atuk, nenek, semua generasi umur boleh guna. Balm ni pun bukan besar mana pun. Kecik je. So mudah dibawa kemana-mana. Kalau packing nak balik kampung ke, bercuti ke, boleh lagi la kalau korang nak seselitkan 4 ketul balm comel ni. Hahahaha. Pastu tahan penggunaannya selama 3 bulan. Ni estimate masa aku lah. Tengok pada penggunaan korang gak. Kalau setiap kali pakai dok korek balm tu bukan main, cepat la habisnya. Bila dah habis korang jangan risau. Beli lagi. Sebab harganya murah je. Dapat 4 jenis sekaligus. Ok what! Kan?

Nak info lebih lagi boleh klik..klik.. kat link ni ek:

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang.