Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2018

BALM BAYI TASNEEM NATUREL BUAT AKU TAK SABAR NAK JADI SEORANG IBU

Balm Bayi Tasneem Naturel| Assalamualaikum semua. Aku ni walaupun dah masuk 3 series, sampai bila-bila pun aku still like a baby you know. Hahahahah!!! Actually aku dengan minyak angin memang tak dapat dipisahkan. Macam mana aku boleh terjebak atau kata lain kira ‘addict’ sangat dengan minyak angin ni it only started when I was in primary school. Dulu aku memang kerap sakit kepala. Sensitif sangat. 
Tak boleh panas lah, 
tak boleh lapar lah. 
Ditambah dengan fizikal aku yang memang gemuk dari kecil lagi, so macam-macam la sensitifnya. Kalau 2 benda tu datang for sure headache aku akan menyerang. 
Nak dijadikan cerita ini lebih menarik lagi, aku ni cepat mabuk dan loya kalau naik kenderaan. Terutama sekali bas. So oleh kerana perangai pelik yang aku ada ni, dalam beg mesti aku pastikan untuk selalu standby gula-gula angin dan minyak angin. Tak kisahlah apa-apa jenis minyak angin pon. Cap kapak ke, balm ke, it ok. Jadi bila aku sapu minyak angin atau balm kat hidung kurang sikit lah ra…

MOVE ON vs REDHA

Assalamualaikum. Uishhhh. Lama betul aku tak menaip kat tempat favourite aku ni. Maklumlah kerana ke 'busy' an kerja (alasan cliche tak dapat update blog) jadi lama juga lah aku tak menjengah. Actually sekarang ni aku tengah dok key in data kerja aku ni. Tapi penat lah dok ngadap dan menaip benda yang bernama 'kerja' tu so melencong la kejap. Tak salahkan? hahahah!!
Tiba-tiba masa tengah dok siapkan kerja aku terfikir tentang perkataan 'move on'. Kalau ikutkan perkataan move on benda biasa je. Dan perbuatan tu dah lama kita adapt dalam kehidupan kita. Tapi sesejak kita terpengaruh dengan zaman hipster ni, jadi word 'MOVE ON' telah menjadi antara perkataan kegemaran budak-budak sekarang. Bukan budak je yang havoc guna, Mak, Pak pun turut join sama menggunakan ayat motivasi dan berhantu ini, termasuk la aku sendiri. Kahkahkahah!!Let's Move on gitu.


Apa itu Redha? Pengertian redha ialah menerima dengan rasa senang dengan apa yang diberikan oleh Allah b…