Skip to main content

PRA PELANCARAN PRODUK DR LAURANNE MALAYSIA

Pengasas Dr Lauranne Malaysia Encik Fahmi Idris (kanan)
Pra Pelancaran Produk Dr Lauranne Malaysia | Assalamualaikum semua. Pada 4 November 2017 (Sabtu) yang lepas aku telah menghadiri satu (1) majlis Pra Pelancaran Produk Dr Lauranne Malaysia yang telah berlansung di Shah Alam Convention Center (SACC). Untuk pengetahuan semua jenama Dr Lauranne baru sahaja memasuki pasaran Malaysia pada bulan October 2017. Jenama tersebut adalah hasil formulasi seorang pakar kecantikan dari Rom, Itali iaitu Dr Anna Laura Lampa sejak tahun 1971.

Serum dari produk keluaran Dr Lauranne
Pengasas Produk Dr Lauranne Malaysia Encik Fahmi Idris adalah insan yang bertanggungjawab membawa masuk produk tersebut kedalam pasaran Malaysia. Antara inisiatif beliau dalam membawa produk tersebut adalah kerana dipasaran Malaysia terlalu banyak lambakan produk kecantikan yang mana produk tersebut adalah produk yang lebih kurang sama tetapi dipaket kan semula menggunakan jenama sendiri. 

Selain itu bahan-bahan sebahagian produk dipasaran Malaysia juga agak meragukan sebagai contoh terdapat merkuri dan hydroquinone. Ada juga sesetengah bahan diimport dari negara jiran yang tidak mempunyai syarat kelulusan yang ketat.

Encik Fahmi sewaktu berada di Itali 

Beliau bersama Pengasas utama Produl Dr Lauranne



Pengalaman luas beliau dalam urusan import barangan dari Itali dan negara Eropah telah memberikan kelebihan  kepada beliau untuk membawa masuk produk Dr Lauranne yang menjadi pilihan professional seperti doktor, pakar kecantikan dan pemilik spa terkenal di Eropah.

Agak-agak layak tak jadi Duta produk Dr Lauranne
Negara Itali yang sinonim dengan produk mewah termasuk jenama kereta seperti Ferrari dan Lamborghini serta pelbagai jenama fesyen yang tersohor diserata dunia adalah salah satu daya penarik yang boleh membantu dalam mengetengahkan produk kecantikan tersebut ke dalam pasaran Malaysia. 

Bukan bermaksud penerimaan produk luar adalah memboikot produk keluaran Malaysia sendiri, tetapi kredibiliti yang dibawa oleh negara bernama Itali itu semamangnya dapat menjelaskan bahawa produk tersebut sememangnya berkualiti dan selamat digunakan.

Mengenai harga produk Dr Lauranne, ianya adalah lebih murah daripada jenama ternama Eropah walaupun kualitinya berada pada tahap yang sama.

Gambar disekitar Majlis Pra Pelancaran Produk Dr Lauranne Malaysia

Sahabat blogger yang turut hadir pada Majlis Pra Pelancaran Produk Dr.Lauranne

Tetamu yang hadir pada majlis pra pelancaran tersebut

Selaku pengacara majlis memulakan majlis tempoh hari







Barisan pihak pemgurusan Dr Lauranne Malaysia
Produk Dr Lauranne

JUST PERFECT Blemish Day Serum Purifying

QUANTUM Toti-Potent Serum

HELIXIR Lip Serum

Info lanjut:




Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…