Skip to main content

PRA PELANCARAN PRODUK DR LAURANNE MALAYSIA

Pengasas Dr Lauranne Malaysia Encik Fahmi Idris (kanan)
Pra Pelancaran Produk Dr Lauranne Malaysia | Assalamualaikum semua. Pada 4 November 2017 (Sabtu) yang lepas aku telah menghadiri satu (1) majlis Pra Pelancaran Produk Dr Lauranne Malaysia yang telah berlansung di Shah Alam Convention Center (SACC). Untuk pengetahuan semua jenama Dr Lauranne baru sahaja memasuki pasaran Malaysia pada bulan October 2017. Jenama tersebut adalah hasil formulasi seorang pakar kecantikan dari Rom, Itali iaitu Dr Anna Laura Lampa sejak tahun 1971.

Serum dari produk keluaran Dr Lauranne
Pengasas Produk Dr Lauranne Malaysia Encik Fahmi Idris adalah insan yang bertanggungjawab membawa masuk produk tersebut kedalam pasaran Malaysia. Antara inisiatif beliau dalam membawa produk tersebut adalah kerana dipasaran Malaysia terlalu banyak lambakan produk kecantikan yang mana produk tersebut adalah produk yang lebih kurang sama tetapi dipaket kan semula menggunakan jenama sendiri. 

Selain itu bahan-bahan sebahagian produk dipasaran Malaysia juga agak meragukan sebagai contoh terdapat merkuri dan hydroquinone. Ada juga sesetengah bahan diimport dari negara jiran yang tidak mempunyai syarat kelulusan yang ketat.

Encik Fahmi sewaktu berada di Itali 

Beliau bersama Pengasas utama Produl Dr Lauranne



Pengalaman luas beliau dalam urusan import barangan dari Itali dan negara Eropah telah memberikan kelebihan  kepada beliau untuk membawa masuk produk Dr Lauranne yang menjadi pilihan professional seperti doktor, pakar kecantikan dan pemilik spa terkenal di Eropah.

Agak-agak layak tak jadi Duta produk Dr Lauranne
Negara Itali yang sinonim dengan produk mewah termasuk jenama kereta seperti Ferrari dan Lamborghini serta pelbagai jenama fesyen yang tersohor diserata dunia adalah salah satu daya penarik yang boleh membantu dalam mengetengahkan produk kecantikan tersebut ke dalam pasaran Malaysia. 

Bukan bermaksud penerimaan produk luar adalah memboikot produk keluaran Malaysia sendiri, tetapi kredibiliti yang dibawa oleh negara bernama Itali itu semamangnya dapat menjelaskan bahawa produk tersebut sememangnya berkualiti dan selamat digunakan.

Mengenai harga produk Dr Lauranne, ianya adalah lebih murah daripada jenama ternama Eropah walaupun kualitinya berada pada tahap yang sama.

Gambar disekitar Majlis Pra Pelancaran Produk Dr Lauranne Malaysia

Sahabat blogger yang turut hadir pada Majlis Pra Pelancaran Produk Dr.Lauranne

Tetamu yang hadir pada majlis pra pelancaran tersebut

Selaku pengacara majlis memulakan majlis tempoh hari







Barisan pihak pemgurusan Dr Lauranne Malaysia
Produk Dr Lauranne

JUST PERFECT Blemish Day Serum Purifying

QUANTUM Toti-Potent Serum

HELIXIR Lip Serum

Info lanjut:




Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…