Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2017

THE ULTIMATE GUIDE FOR A DAY TRIP IN SINGAPORE

The tiny little red dot on the world map is 26 times smaller than the neighbour country’s state, Johor that offer arrays of shopping, entertainment, dining and activities with first class facilities. With the super-efficient transport system, it makes touring around Singapore to explore the hidden gems and highlights. What’s even better when you are bound to reside in Sunway new project in Iskandar, Grid, with just minutes away from crossing the straits via Tuas Second Link. It’s much convenient for Johoreans to travel down for a day trip. So, grab an umbrella and comfortable shoes, let the sightseeing begins!
Morning
Breakfast is the most important meal to start the day, let’s get serious with breakfast to Tiong Bahru. What used to be ‘den of beauties’ in the 1930s have turned to trendy neighbourhood for good food and coffee chat. Get yourself a local ‘breakfast set’ that comprises kaya (coconut egg jam) toast, half boiled eggs with soy sauce and pepper and a good old local kopi (co…

HELIXIR LIP DR LAURANNE SERUM PENJAGAAN BAGI BIBIR KERING DAN MEREKAH

Helixir Lip Dr Lauranne Serum Penjagaan Bagi Bibir Kering Dan Merekah | Assalamualaikum semua. Segala inci yang ada pada seorang baik lelaki atau wanita semuanya dianggap penting dan perlu dijaga dengan rapi. Dari sehalus-halus rambut hingga lah sebesar-besar 'aset' yang ada pada seseorang amat penting untuk diambil serius untuk penjagaan nya. 
Untuk pengetahuan semua, bibir adalah salah satu 'aset' penting bagi semua orang. Jika tidak, takkan wujud lah bermacam-macam jenis pemerah bibir yang berbagai warna demi menarik mata yang memandang dan paling tidak pun terdapat pelbagai jenis pelembab yang dijual dipasaran. Jangan terkejut sekiranya aku katakan ada juga sesetengah lelaki consume pelembab bibir ini. 
Selepas wajah, bibir adalah pandangan kedua yang akan dilihat. Oleh kerana itu lah kenapa kita tersangat sensitif sekiranya ada yang tercacat sedikit pada keadaan bibir kita. Pernah tak orang tegur bila jumpa kita "kenapa bibir kau kering sangat?". Mesti p…

PRA PELANCARAN PRODUK DR LAURANNE MALAYSIA

Pra Pelancaran Produk Dr Lauranne Malaysia | Assalamualaikum semua. Pada 4 November 2017 (Sabtu) yang lepas aku telah menghadiri satu (1) majlis Pra Pelancaran Produk Dr Lauranne Malaysia yang telah berlansung di Shah Alam Convention Center (SACC). Untuk pengetahuan semua jenama Dr Lauranne baru sahaja memasuki pasaran Malaysia pada bulan October 2017. Jenama tersebut adalah hasil formulasi seorang pakar kecantikan dari Rom, Itali iaitu Dr Anna Laura Lampa sejak tahun 1971.
Pengasas Produk Dr Lauranne Malaysia Encik Fahmi Idris adalah insan yang bertanggungjawab membawa masuk produk tersebut kedalam pasaran Malaysia. Antara inisiatif beliau dalam membawa produk tersebut adalah kerana dipasaran Malaysia terlalu banyak lambakan produk kecantikan yang mana produk tersebut adalah produk yang lebih kurang sama tetapi dipaket kan semula menggunakan jenama sendiri. 
Selain itu bahan-bahan sebahagian produk dipasaran Malaysia juga agak meragukan sebagai contoh terdapat merkuri dan hydroquinon…

[GAMBAR] TRIP BERSAMA HOTEL DE PALMA ECO RESORT KUALA SELANGOR

Trip Bersama Hotel De Palma Eco Resort, Kuala Selangor | Assalamualaikum semua. I'm so so sorry sebab lambat share pengalaman aku join trip ke Kuala Selangor yang dianjurkan oleh pihak De Palma Hotel Eco Resort, Kuala Selangor. Walaupun aku berasal selangor tapi sebenarnya aku sendiri tak pernah menginap dan jejak kaki ke hotel tersebut. Rasa macam tak perlu pun nak menginap. Maklumlah sebab rasa macam kawasan dan negeri sendiri kan. Jadi buat apa nak stay even semalam je pon. Tapi bila fikir balik, walaupun tempat sendiri nak juga ada pengalaman nya kan. Kalau orang tanya adalah jawapan yang aku boleh jawab. Ye dakk kan?

Perjalanan program tersebut berlansung selama 3 hari 2 malam. Bermula dari 6 Oktober 2017 (Jumaat) hingga 8 Oktober 2017 (Ahad) dan sebahagian para peserta yang join akan berkumpul di De Palma Hotel Shah Alam sebab mereka akan menaiki kenderaan (bas) yang disediakan oleh pihak penganjur. Aku pilih drive sendiri je. Sebab rumah dekat Klang. So area nak ke Kuala Se…