Skip to main content

VIDEO MARY KAY SKINVIGORATE CLEANSING BRUSH



Mary Kay Skinvigorate Cleansing Brush | Assalamualaikum semua. Hari ini aku nak share tentang brush cleanser dari Mary Kay. Ramai yang dah tahu ke? Atau hanya aku sahaja satu-satunya insan yang baru tahu tentang kewujudan brush ni. Almaklumlah sebelum ini kalau nak cuci muka pakai tangan saja dan gosok. Pusing lah beberapa kali di muka sehingga kita rasa dah rata dan bersih dari segala kekotoran.


Dalam video yang aku kongsikan itu aku ada tunjukkan 2 situasi yang mana cara normal kita mencuci muka iaitu menggunakan tapak tangan dan cuci muka menggunakan brush dari Mary Kay, Skinvigorate Cleansing. Jarang sebenarnya kita nak aware mengenai sejauh mana cleanser tersebut rata dan bersih diwajah.  Once kita gosok sememangnya kita dah terlalu yakin wajah kita sudah pun bersih. 

Normally tidak kira lelaki atau perempuan hanya menitip beratkan cleanser apa (brand) yang kita gunakan. Jarang untuk kita isukan cara kita membersihkan wajah kita. 




Kelebihan Skinvigorate Cleansing ini:

  1. 85% menanggalkan solekan dari cucian tangan
  2. Meningkatkan penyerapan skin care kedalam kulit.
  3. Menambahkan tampilan kulit dengan segera.
  4. Menghaluskan garis-garis halus, kedutan dan pori
  5. Sekatakan kulit

Merujuk kepada gambar yang aku kepil kan diatas, anda semua boleh tengok fungsi apa yang ada pada Mary Kay Skinvigorate Cleansing. Button On/Off tu as usual untuk on dan off lah kan. Button bulat atas dia untuk kawal tahap kelajuan. Jadi bila kita on dan control speed dia brush head tu akan berputar ikut kelajuan kita ambil. Jadi ratakan lah pada wajah kita dan gosoklah selama mana yang anda nak dikawasan yang rasa nak dicuci lebih. 

Kalau aku, aku suka sental pada hidung dan atas dagu. Bila dah pakai memang rasa licin. Seolah macam baru lepas guna scrup di muka. Jadi alang-alang kita nak jaga wajah, perlulah jaga betul-betulkan? Ye tak?

Untuk rujukan dan mungkin nak tahu lebih lanjut tentang Skinvigorate Cleansing Brush ini boleh hubungi Beauty Consaltation Mary Kay Puan Aina. Kot information aku ada yang tak cukupkan, boleh rujuk beliau ek!


Comments

  1. Replies
    1. tau xpe... style skg alatan skg ni... tiada alasan untuk tidak cantik gituuu...

      Delete
  2. Replies
    1. ooppss! hehehe nak pakai hashtag sajat la... #janganmengata hahahah

      Delete
  3. Beratus jugak MK cleansing brush ni , tapi blpuas hati sebab dya cuci setiap kotoran yg ada pada muka ..smooth je

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tang rege jgn cakap la... ada value sikit.. ngeee

      Delete
  4. menarik. Investment yang bagus. Selama ni muka basuh gitu-gitu je

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang.