Skip to main content

VIDEO MARY KAY SKINVIGORATE CLEANSING BRUSH



Mary Kay Skinvigorate Cleansing Brush | Assalamualaikum semua. Hari ini aku nak share tentang brush cleanser dari Mary Kay. Ramai yang dah tahu ke? Atau hanya aku sahaja satu-satunya insan yang baru tahu tentang kewujudan brush ni. Almaklumlah sebelum ini kalau nak cuci muka pakai tangan saja dan gosok. Pusing lah beberapa kali di muka sehingga kita rasa dah rata dan bersih dari segala kekotoran.


Dalam video yang aku kongsikan itu aku ada tunjukkan 2 situasi yang mana cara normal kita mencuci muka iaitu menggunakan tapak tangan dan cuci muka menggunakan brush dari Mary Kay, Skinvigorate Cleansing. Jarang sebenarnya kita nak aware mengenai sejauh mana cleanser tersebut rata dan bersih diwajah.  Once kita gosok sememangnya kita dah terlalu yakin wajah kita sudah pun bersih. 

Normally tidak kira lelaki atau perempuan hanya menitip beratkan cleanser apa (brand) yang kita gunakan. Jarang untuk kita isukan cara kita membersihkan wajah kita. 




Kelebihan Skinvigorate Cleansing ini:

  1. 85% menanggalkan solekan dari cucian tangan
  2. Meningkatkan penyerapan skin care kedalam kulit.
  3. Menambahkan tampilan kulit dengan segera.
  4. Menghaluskan garis-garis halus, kedutan dan pori
  5. Sekatakan kulit

Merujuk kepada gambar yang aku kepil kan diatas, anda semua boleh tengok fungsi apa yang ada pada Mary Kay Skinvigorate Cleansing. Button On/Off tu as usual untuk on dan off lah kan. Button bulat atas dia untuk kawal tahap kelajuan. Jadi bila kita on dan control speed dia brush head tu akan berputar ikut kelajuan kita ambil. Jadi ratakan lah pada wajah kita dan gosoklah selama mana yang anda nak dikawasan yang rasa nak dicuci lebih. 

Kalau aku, aku suka sental pada hidung dan atas dagu. Bila dah pakai memang rasa licin. Seolah macam baru lepas guna scrup di muka. Jadi alang-alang kita nak jaga wajah, perlulah jaga betul-betulkan? Ye tak?

Untuk rujukan dan mungkin nak tahu lebih lanjut tentang Skinvigorate Cleansing Brush ini boleh hubungi Beauty Consaltation Mary Kay Puan Aina. Kot information aku ada yang tak cukupkan, boleh rujuk beliau ek!


Comments

  1. Replies
    1. tau xpe... style skg alatan skg ni... tiada alasan untuk tidak cantik gituuu...

      Delete
  2. Replies
    1. ooppss! hehehe nak pakai hashtag sajat la... #janganmengata hahahah

      Delete
  3. Beratus jugak MK cleansing brush ni , tapi blpuas hati sebab dya cuci setiap kotoran yg ada pada muka ..smooth je

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tang rege jgn cakap la... ada value sikit.. ngeee

      Delete
  4. menarik. Investment yang bagus. Selama ni muka basuh gitu-gitu je

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…