Skip to main content

HOME RENOVATION LOAN AT YOUR SERVICE


Home Renovation Loan At Your Service | Are you a home owner planning to upgrade your home by renovating it? Or are you one of those who opt for houses for rent in Melaka, and planning to renovate your home after signing the lease contract? However, renovations are not cheap and you have no choice but to think hard of the options that you have to make it happen. Most people will definitely look for financial help in terms of home renovation loan or even personal loan when it comes to house renovation, unless they have an amount already saved aside that is meant for renovation. This article will guide you through using a loan to go through your home renovation. 

As there are many different kind of personal loans from over 20 different banks in Malaysia out there for you to choose, when it comes to deciding which personal loan to choose, it is crucial to make the right choice and choose the right one so you do not regret in the future. After all, it is considered as a big decision. 

1. Identify the needs and your budget 

First of all, identify what kind of renovation that you intend to make. Plan your budget accordingly and plan ahead so you will have an idea of how much money you will need to renovate your place. Be realistic and identify only renovation that needs to be done to prevent yourself from overspending. Think thoroughly on the renovation that needs to be done, whether there is a need to knock down the walls in order to create a new floor plan or just rearranging the furniture will do. The type of renovation that you intend to make will also depend on how much money you are willing to use and how much savings you have, if not how much money you will be using from the personal loan. 

2. Comparing personal loans 

After deciding how much money you will need for your home renovation, you will then need to compare different kind of loans available out there. You are allowed to take a minimum loan amount of RM1,000, up to a maximum amount of RM400,000, depending on your income and credit rating, and of course the bank’s approval, with the condition that you must be 21 years old at least, but not more than 60 years old. 

The advantage of taking up a personal loan is that you are not required to offer collateral or assets to the bank, yet you are still able to receive the money you need to cover your renovation cost. After that, you can choose to repay the bank loan over a period of 6 months to 10 years. Do bear in mind that taking up a personal loan comes with interest so you will need to put the interest rate into account when deciding to take a personal loan. Make sure you are able to afford the loan before making the commitment. 

There are various comparison tools in the Internet for you to find loan the suits you the best. 

3. List down potential contractors and interior designers 

After deciding on taking up a personal loan, you can start making a list of contractors of interior designers that you would like to engage with for your home renovation. Do your research early, make an excel sheet and ask for quotation to compare prices so you know you are getting the best deal out of it, and most important, fits your budget. You definitely do not want to end up paying some hidden costs that were not mentioned before. 

There are some differences between a personal loan and other loans available. If you do not wish to take up a personal loan, you could also choose house renovation loan to help you through your home renovation. There is a difference between a personal loan and a house renovation loan. A house renovation loan is designed only for the needs of home renovation or home refurbishment. 

There are a few home renovation loans available in Malaysia that you could choose from: 

(a) OCBC Renovation and Refurbishment Loan (RNR) 

(b) Maybank MaxiHome Loan 

(c) Public Bank 5 HOME Plan 

(d) Alliance Bank Home Complete Loan 

(e) CIMB Home Loan 

These loans however come as a bundle with the mortgage loan that home buyers applied when they bought a new house. 

Most importantly, renovate within your means. Be realistic and do not spend more than what you can afford to prevent yourself from getting into a debt. Always look out for good deals available out there. Consider budget friendly renovation when it comes to renovation such as painting your walls instead of refurbishing and hacking your walls. You will be surprised at how much you can save by the end of the day. Especially for people who are currently renting a house, minor budget friendly renovation will be good enough. 








Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…