Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2017

HOME RENOVATION LOAN AT YOUR SERVICE

Home Renovation Loan At Your Service | Are you a home owner planning to upgrade your home by renovating it? Or are you one of those who opt for houses for rent in Melaka, and planning to renovate your home after signing the lease contract? However, renovations are not cheap and you have no choice but to think hard of the options that you have to make it happen. Most people will definitely look for financial help in terms of home renovation loan or even personal loan when it comes to house renovation, unless they have an amount already saved aside that is meant for renovation. This article will guide you through using a loan to go through your home renovation. 
As there are many different kind of personal loans from over 20 different banks in Malaysia out there for you to choose, when it comes to deciding which personal loan to choose, it is crucial to make the right choice and choose the right one so you do not regret in the future. After all, it is considered as a big decision. 
1. …

The Torture House "What Happened To Amelia?" Kini Dibuka Di Klang Parade

The Torture House "What Happened To Amelia?" Kini Di Klang Parade | Assalamualaikum. Guys!!! Ini aku nak kongsikan sesuatu yang mungkin menarik. Mungkin juga seram. Mungkin juga mengujakan. Sempena Kempen Halloween , untuk pertama kalinya pihak pengurusan Klang Parade dan gabungan beberapa Shopping Mall yang terpilih iaitu 1 Mont Kiara, CITTA Mall, Ipoh Parade yang mana setiap 1 Shopping Mall ini akan membawa episod yang berkesinambungan mengenai perjalanan kisah "What Happened To Amelia?".
Jadi semua warga disekitar Klang dan pengunjung Klang Parade adalah dialu-alukan untuk rasakan sendiri pengalaman seram yang real masuk ke The Torture House yang kini telah pun dibuka dari 14 Oktober 2017 sehingga 31 Oktober 2017 seawal jam 12:00 tengahari hingga 9:00 malam. Lokasi The Torture House berada di tingkat 5 berhampiran dengan K-Song Family KTV dengan harga tiket berjumlah RM10 per enter.









Kalau nak tengok lagi gambar-gambar yang menyeramkan, video dan segala update me…

MY FUN COOKING 2017

My Fun Cooking 2017 | Assalamualaikum semua. Lepas saja balik dari mesyuarat di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands , keesokanya aku terus memenuhi undangan ke pertandingan  My Fun Cooking 2017 di One Space, One City USJ. Di maklumkan pertandingan ini terdiri daripada 4 pusingan. Pusingan pertama pada 15 Oktober 2017 (yang aku hadiri tempohari) , pusingan kedua pada 22 Oktober 2017, pusingan ketiga pada 29 Oktober 2017, dan pusingan akhir pada 12 November 2017. 

Bagi pertandingan ini, terdapat 12 kumpulan yang terdiri daripada pasangan ibu dan anak , yang dibahagikan kepada empat (4) kumpulan bagi setiap pusingan. Setiap ahli kumpulan tersebut perlu terdiri daripada seorang peserta berumur 10 ke 18 tahun dan seorang lagi terdiri dari ibu atau pembantu dewasa. Empat (4) pasangan kumpulan ini  akan berentap sesama mereka bagi merebut gelaran juara pada pusingan tersebut. Juara bagi setiap pusingan itu sekali lagi akan bersaing bersama juara setiap pusingan untuk me…

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…