Skip to main content

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Assalamualaikum,



Selamat Hari Raya Aidilfitri. Alhamdulillah kali ini diberikan kesempatan sekali lagi untuk yang ke 29 tahun untuk merasai Syawal bersama keluarga tercinta. Walaupun sudah hampir 2 tahun kami beraya tanpa ayah sejak ayah pergi menghadap ilahi pada tahun 2015 dan kali ini pula, kami terpaksa berjauhan dengan salah seorang adik beradik aku yang jauh diperantauan orang. Hanya demi sesuap nasi dan mencari rezeki bagi menampung keluarga, tapi raya kami tetap juga berjalan seperti biasa.

Bukan bermakna kami melupakan insan yang tak dapat untuk bersama-sama merayakan syawal kali ini bersama kami, tapi kehidupan dan realiti harus juga diteruskan. Jadi semua yang berlaku sudah pun ditentukan Allah s.w.t. Mungkin ada terselit kebahagian yang tersirat yang Allah dah beri kepada kami sekeluarga. Jadi perlu sentiasa bersangka baik pada Allah.

KAMI TEAM MERAH KALI INI

Last minute decide. Pada awal masing-masing rancang nak warna hijau katanya. Itu pon kira plan 'ajak-ajak ayam' je. Confirmnya tak juga. At last sorang adik aku kata dia dah beli warna merah. So disebabkan dia dah beli, then finally kena lah pilih warna merah. Actually dalam kepala tak pernah terlintas color merah. Sebab rasa macam tak menarik je. Tapi bila dah seragam dan semua dah menggayakan dengan jayanya... Emmm not bad gak!










MUSIM RAYA NI JAGA KESIHATAN PERUT.

Haaaa... ini memang masalah yang selalu berlaku. Baik pada family aku atau pun kalian-kalian semua. Maklumlah baru lepas bulan puasa kan. Even masa puasa pun dah hadap melambak-lambak jenis makanan. Tapi bila raya, tetap jugak dengan tabiat nampak makanan macam nak terkam tak ingat dunia. 

So, sebelum anda semua beratur untuk bergilir-gilir check in ke toilet jaga setiap apa yang anda sumbat dalam perut tu ye. Jangan main telan je semua. Sat lagi orang beraya, awak tu yang dok tersandar kat rumah je sebab dik keracunan makanan. 

OK! Aku nak beraya lagi ni. 



Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…