Skip to main content

ANGAN-ANGAN MENJADI KENYATAAN







Aku ni official nya memang lah suka sangat-sangat "verangan". Eventhough "verangan" itu not nice habit orang kata. Tapi berangan itu terjadi bila kita tak yakin sesuatu itu akan kita miliki. Haaaaa..!! Dramatic tak statement tu. So untuk rasa seolah-olah kita boleh dapat apa yang kita impikan, berangan lah jawabnya. 


Tapi better jangan jadi habit sangat lah. Tak elok untuk kesihatan mental dan otak. Kang penuh dok berangan je, satu apa pon tak jadi.  

Actually aku sendiri pon tak tahu apa perangai dan diri aku sebenar. Kejap nak jadi macam itu. Kejap nak jadi macam ni. Kejap suka tu. Kejap suka ni. Dan kalau aku suka kan sesuatu pon, aku bukan jenis yang terlalu obses. Cukup sekadar "Suka pulak aku warna ni" "eh! Cantik nya baju ni" haaa cenggitu lah.

Princess.

I love princess. Macam Disney princess tu. Yang ada cinderella, snow white, sleeping beauty. Dan aku sukaaaa sangat dengan Sleeping Beauty! Entah lah. Tak tau kenapa aku suka. Tapi memang aku suka!! Admire sangat. Dan aku selalu terbayang aku nak kelihatan seperti Princess one day. Dan I look so sweet! 

At last!!! 

 




Akhirnya tertunai juga aku nak tengok diri aku bak princess. Walaupun tak macam princess Aurora, tapi aku sangat-sangat puas hati. 

Uish!! Boleh tahan mencabar gak la nak cari matching tudung, vail, dengan baju yang aku nak pakai tu. Sebab baju aku tu bukan exactly pink sangat. Dia macam pink purple gitu. Dah jenuh nak cari shawl tak match. Nak match dengan bunga, pelamin lagi. Masa deal dengan pelamin aku just sebut nak pink sweet. Tapi still was-was gak masa tu. 

Aahhhh!! Lantak la. Confident je. Ok kot. Mana tak nya pelamin tu aku request ikut apa yang aku nak. Bukan yang pernah diorang buat dlu. So contoh gambar macam yang aku nak memang takdelah jawabnya. Jadi aku tak dapat nak comparekan sesuai tak dengan baju yang aku nak pakai nanti. 

Masa beli vail dengan shawl pulak lagi haruuu. Beli tak bawak baju. Main agak-agak je colornya. Sampai rumah. Haaa ambikk, dah macam belacan je aku tengok. Awal-awal tu memang give up lah. Rasa menyesal pulak pilik color baju tu. Tapi semangat nak juga macam princess so redah je lah! Apa lagi.

 

Di sebabkan semangat princess berkobar-kobar, aku request nak tag ala-ala princess gak. Warna of course pink sweet la. 

 

Aku bukan lah nak menunjuk apa yang aku buat. Sebab aku dulu bukan aku yang sekarang. Aku dulu terlalu merendah diri dengan kekurangan diri aku. Aku rasa aku tak layak untuk jadi seperti yang lain. Tapi setiap manusia itu ada peluang di beri. Peluang itu datang bila diri kita dah bersedia untuk level seterusnya. Dan peluang datang bila kekuatan fizikal dan mental itu dah mula kukuh. 

So? I grap the chances! 


Comments

  1. Alhamdulillah, cantik baju awak

    ReplyDelete
  2. Tahniah dan teruskan menjadi diri sendiri,
    Suka baca entry ni. btw, singgah dan follow sini ya.
    Happy engagement!
    Salam perkenalan, jemput melawat blog saya jika berkelapangan :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah sayang! Tiap-tiap tahun mak buat resolusi nak kurus, tapi mak tak ada kekuatan lagi.

    #TheRealBloggerMak

    ReplyDelete
  4. Ciptaan Allah semuanya cantik.. takde yang kurangnya... Cantik tak cantik tu hanya pandangan luaran mata manusia...

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…