Skip to main content

HADAPI DULU. JANGAN JUDGE TERUS.



Sebelum ni aku ada masalah dengan tempat kerja.

Itu tak kena.

Ini tak kena.

Dah semua orang aku judge sama.

Dok fikir semua tak suka aku.

Termasuk dengan Bos-bos sekali aku fikir macam.

Sampai satu masa aku rasa stress nak datang kerja.

Nak menghadap manusia dalam pejabat aku ni.

Mereka, yang mungkin sebegitu memang takkan berubahnye la.

Yang dengki memang akan terus berperangai macam tu.

Yang suka show off depan bos pulak akan terus berdrama selagi mereka rasa orang tak nampak mereka.

Diorang memang takkan berubah. So yang perlu berubah itu adalah aku.

Aku memang takkan boleh untuk ubah keadaan. Tapi cara aku mengawal situasi itu boleh ubah keadaan tersebut.

Macam mana aku buat? Aku layan kan je apa yang aku hadapi masa tu. 

Sebelum ni emosi aku menolak untuk terima keadaan tersebut. Tapi now aku terima. Aku face masalah tu. Aku biarkan diri aku serap keserabutan tersebut. 

Bila dah serap, aku latih diri aku untuk jangan pernah ada rasa untuk ter'effect' dengan masalah tu.

Aku biarkan diri aku untuk rasa terbiasa dengan masalah tersebut.

Walaupun tidak 100% aku dapat hadam. Tetapi at last aku bole lawan semua. Dan menjadikan aku untuk takde perasaan dengan masalah tersebut.

So, aku rasa korang kat luar boleh apply cara aku ni. Seriously!!! 

Comments

  1. yg penting kena positif..sebab mana2 tempat kerja pun memang ada org2 yg mcm ni

    ReplyDelete
  2. hi,saya datang singgah sambil follow sini :) #933

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…