Skip to main content

DOKTOR


Dah lama tak update blog tetiba up story tajuk DOKTOR pulak kan? Ate kenapa pulak nye yooo?. Dah bercita-cita nak jadi doktor ke apa? Hahahah... haaaa ni aku nak citer sikit la pasal seorang DOKTOR ini. 

Siapa kah?

AKU sendiri pon idok la kenal nye sape doktor itu. Alkisah pendeknye tentang doktor ini aku jumpa dekat Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang.  2 ke 3 hari lepas kau pergi melawat nenek aku yang baru-baru ini di masukkan ke hospital tersebut. 

Disebabkan tulang kaki kiri nenek aku suspect patah. Apa punca nya? Aku sendiri tak pasti. Nak kata nenek aku jatuh, nenek tak jatuh pon. Tapi berkemungkinan adalah kerana tulang nenek dah rapuh. Sebab usia nenek kot.

Jadi dimanakah datang nye DOKTOR itu?

Hari pertama aku pergi melawat nenek... masa tu rasanya dah habis masa melawat dan aku baru sahaja keluar dari lif Ground Floor hospital tu. Tak semena-mena aku tertoleh lif belakang aku dan masa tu pintu lif baru on the way nak tutup.

Tetapi.... nak di jadikan saat itu rezeki aku la katakan... masa lif tu baru nak tutup, mata aku TERRRRR pandang seorang doktor lelaki dengan tangan nya sedang membawa sebungkus makanan. Nasi kot barangkali yang dibeli tu. Wajah diaaaaaaa.... mak aiiiii... mix mix gitu. Hidung mancung. Kulit putih. (padahal dalam hati tak sure dia tu sebenarnya melayu ke bukan) 

Mata aku ni terusss memandang dia sampai pintu lif tu tertutup. Sebelum tertutup sempat dia pandang aku balik dan dia pun tertunduk.... Haaaaa... nampaak... doktor pandang aku pun dia yang tunduk tau. Tapi mata aku yang makin galakkk pandang dia kemain. Dasar gatai betol aku ini. Hahahahha..

Hari kedua.... nak dijadikan rezeki aku sekali lagi. Masa aku lalu kearah laluan lif... Aku terserempak lagi dengan doktor itu. Haaaaiihhh... gugur iman aku masa tu. Tapi nasib lah aku ni masih waras. Kalau idakkk dah aku @#$%^& hahhahahah sori ayat sensored tu. 

Adakah ada jodoh kali ketiga untuk terserempak dengan doktor tu sekali lagi?

Kita tunggu minggu depan ye. XOXO

 


Comments

  1. jodoh bertemu di pelamin takpelah,jgn pulak jodoh jadi doktor yg merawat kau sakit apa2 lak kan kan kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…