Skip to main content

DOKTOR


Dah lama tak update blog tetiba up story tajuk DOKTOR pulak kan? Ate kenapa pulak nye yooo?. Dah bercita-cita nak jadi doktor ke apa? Hahahah... haaaa ni aku nak citer sikit la pasal seorang DOKTOR ini. 

Siapa kah?

AKU sendiri pon idok la kenal nye sape doktor itu. Alkisah pendeknye tentang doktor ini aku jumpa dekat Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang.  2 ke 3 hari lepas kau pergi melawat nenek aku yang baru-baru ini di masukkan ke hospital tersebut. 

Disebabkan tulang kaki kiri nenek aku suspect patah. Apa punca nya? Aku sendiri tak pasti. Nak kata nenek aku jatuh, nenek tak jatuh pon. Tapi berkemungkinan adalah kerana tulang nenek dah rapuh. Sebab usia nenek kot.

Jadi dimanakah datang nye DOKTOR itu?

Hari pertama aku pergi melawat nenek... masa tu rasanya dah habis masa melawat dan aku baru sahaja keluar dari lif Ground Floor hospital tu. Tak semena-mena aku tertoleh lif belakang aku dan masa tu pintu lif baru on the way nak tutup.

Tetapi.... nak di jadikan saat itu rezeki aku la katakan... masa lif tu baru nak tutup, mata aku TERRRRR pandang seorang doktor lelaki dengan tangan nya sedang membawa sebungkus makanan. Nasi kot barangkali yang dibeli tu. Wajah diaaaaaaa.... mak aiiiii... mix mix gitu. Hidung mancung. Kulit putih. (padahal dalam hati tak sure dia tu sebenarnya melayu ke bukan) 

Mata aku ni terusss memandang dia sampai pintu lif tu tertutup. Sebelum tertutup sempat dia pandang aku balik dan dia pun tertunduk.... Haaaaa... nampaak... doktor pandang aku pun dia yang tunduk tau. Tapi mata aku yang makin galakkk pandang dia kemain. Dasar gatai betol aku ini. Hahahahha..

Hari kedua.... nak dijadikan rezeki aku sekali lagi. Masa aku lalu kearah laluan lif... Aku terserempak lagi dengan doktor itu. Haaaaiihhh... gugur iman aku masa tu. Tapi nasib lah aku ni masih waras. Kalau idakkk dah aku @#$%^& hahhahahah sori ayat sensored tu. 

Adakah ada jodoh kali ketiga untuk terserempak dengan doktor tu sekali lagi?

Kita tunggu minggu depan ye. XOXO

 


Comments

  1. jodoh bertemu di pelamin takpelah,jgn pulak jodoh jadi doktor yg merawat kau sakit apa2 lak kan kan kan

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…