Skip to main content

RAMADHAN DAN HARI BAPA

Persamaan kepada kedua-dua hari ini adalah aku menyambut tanpa Arwah Ayah. Masih sukar di hadamkan dalam minda dan pemikiran yang Ayah dah tiada lagi dalam dunia ini. Sebelum ini aku hanya mampu membayangkan 'bagaimana rasanya jika tiada orang tersayang di sisi' pada sahabat-sahabat yang kehilangan Ayah @ Ibu. Sekarang aku dah rasa perit nya merasai kehilangan itu.

Bila masuk ramadhan, aku dan adik beradik akan terbayang gelagat ayah yang kelam kabut bila masuk waktu berbuka. Kelam kabut dia tu boleh bikin kitorang semua jadi stressss!! Hahahahah... pastu ayah rajin bawak kitorang pergi bazaar ramadhan. Dia tak banyak sangat nak beli juadah. Tapi dia lebih suka melayan kitorang anak-anak dia ni nak beli apa-apa je makanan kat bazaar tu. Dia akan tanya 'haaa..korang nak apa? pilih..pilih...' 

Hmmmm kenangan semua tu...

Baik buruk kami..hanya ayah je yang tau. Hanya ayah yang lebih mengenali kami.  Hanya ayah sahaja yang tau tingkah laku anak-anak ayah. Sekiranya ada perselisihan faham pun di antara kami tak pernah nya berpanjangan. Hanya ayah dan kami saja tau bila saat kami masing-masing reda.

Ayah... rasa hati nak saja mengadu..bercerita..nak bagitahu apa yang kami lalui. Kerana kami tiada kuasa lelaki membela kami, kami mudah di lemparkan dengan segala tuduhan. Tidak ada sesiapa yang berada di pihak kami. Kerana kami mengambil tindakan di luar jangka, kami di label kan seperti terlalu biadap dan kurang ajar. Tapi itulah kekuatan kami nak membela diri kami ayah. Kami tak nak susahkan ayah di sana. Kami tak nak segala cerita tentang ayah di bangkitkan lagi. Sekarang kitorang dah tak kisah ayah. Apa yang diorang nak fikirkan tentang kitorang, terpulang. Kami dah penat. Sekiranya diorang membayangkan seperti apa yang diorang fikirkan sekarang, itulah yang kami akan jadi ayah. Pada kami cukuplah ayah saja tau siapa kami.

Ayah kami rindu nak panggil AYAH. Walau di mana ayah berada... kami sentiasa doakan ayah bahagia selama-lamanya...

27 April 1960 - 14 Mac 2015

Comments

  1. Al-fatihah untuk arwah ayah Atikah ye..

    ReplyDelete
  2. Al-fatihah utk arwah ayah Atikah. Kita senasib je. Btw, Sofia bw dan follow blog Atikah dari grup wassap Sbians member. If sudi, follow la blog Sofia juga ye? Selamat berpuasa, Atikah. Takmo sedey2 tau. Smile always! ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sofia sebab follow blog tikah.. salam perkenalan yeee....

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…