Skip to main content

RAMADHAN DAN HARI BAPA

Persamaan kepada kedua-dua hari ini adalah aku menyambut tanpa Arwah Ayah. Masih sukar di hadamkan dalam minda dan pemikiran yang Ayah dah tiada lagi dalam dunia ini. Sebelum ini aku hanya mampu membayangkan 'bagaimana rasanya jika tiada orang tersayang di sisi' pada sahabat-sahabat yang kehilangan Ayah @ Ibu. Sekarang aku dah rasa perit nya merasai kehilangan itu.

Bila masuk ramadhan, aku dan adik beradik akan terbayang gelagat ayah yang kelam kabut bila masuk waktu berbuka. Kelam kabut dia tu boleh bikin kitorang semua jadi stressss!! Hahahahah... pastu ayah rajin bawak kitorang pergi bazaar ramadhan. Dia tak banyak sangat nak beli juadah. Tapi dia lebih suka melayan kitorang anak-anak dia ni nak beli apa-apa je makanan kat bazaar tu. Dia akan tanya 'haaa..korang nak apa? pilih..pilih...' 

Hmmmm kenangan semua tu...

Baik buruk kami..hanya ayah je yang tau. Hanya ayah yang lebih mengenali kami.  Hanya ayah sahaja yang tau tingkah laku anak-anak ayah. Sekiranya ada perselisihan faham pun di antara kami tak pernah nya berpanjangan. Hanya ayah dan kami saja tau bila saat kami masing-masing reda.

Ayah... rasa hati nak saja mengadu..bercerita..nak bagitahu apa yang kami lalui. Kerana kami tiada kuasa lelaki membela kami, kami mudah di lemparkan dengan segala tuduhan. Tidak ada sesiapa yang berada di pihak kami. Kerana kami mengambil tindakan di luar jangka, kami di label kan seperti terlalu biadap dan kurang ajar. Tapi itulah kekuatan kami nak membela diri kami ayah. Kami tak nak susahkan ayah di sana. Kami tak nak segala cerita tentang ayah di bangkitkan lagi. Sekarang kitorang dah tak kisah ayah. Apa yang diorang nak fikirkan tentang kitorang, terpulang. Kami dah penat. Sekiranya diorang membayangkan seperti apa yang diorang fikirkan sekarang, itulah yang kami akan jadi ayah. Pada kami cukuplah ayah saja tau siapa kami.

Ayah kami rindu nak panggil AYAH. Walau di mana ayah berada... kami sentiasa doakan ayah bahagia selama-lamanya...

27 April 1960 - 14 Mac 2015

Comments

  1. Al-fatihah untuk arwah ayah Atikah ye..

    ReplyDelete
  2. Al-fatihah utk arwah ayah Atikah. Kita senasib je. Btw, Sofia bw dan follow blog Atikah dari grup wassap Sbians member. If sudi, follow la blog Sofia juga ye? Selamat berpuasa, Atikah. Takmo sedey2 tau. Smile always! ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sofia sebab follow blog tikah.. salam perkenalan yeee....

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

VIDEO: WEFIE RAYA JUS HIDAYAH GOLD DAN MENANG RM10,000

WEFIE RAYA JUS HIDAYAH GOLD DAN MENANG RM10,000 | Jom korang!! yang mana suka bergambar reramai ni alang alang bergambar dapat menang duit. Tak nak ke?

Snappp!! snapp!! snapp!! ok send!
Untuk mereka yang tak tahu dan nak menang RM 10,000, sepanjang bulan Syawal ni Jus Hidayah Gold dari Syarikat Serai Mas Herb Sdn Bhd sedang mengadakan pertandingan Wefie Raya yang telah pon bermula pada 17/5/2018 dan akan berakhir pada jam 10.00 malam 1/7/2018.
Sesiapa saja boleh join contest wefie Jus Hidayah Gold tapi nak wefie nanti, korang kena lah wefie bersama-sama dengan produk Jus Hidayah Gold. Yang memang pelanggan tetap Jus Hidayah Gold ni memang orang kata chances korang lah untuk join. 
Tapi....pada yang takde lagi produk tersebut dan nak cuba korang boleh dapatkan produk tersebut di:
1. Toko-toko Jamu berhampiran
2. www.seraimas.my
3. Facebook Seraimas HQ.

Korang boleh hantar seberapa banyak gambar wefie yang korang nak. Unlimited. But! make sure kena bergambar bersama produk Jus Hidayah G…