Skip to main content

DUGAAN RAMADHAN DUA KERETA KENA TOWING DALAM 1 HARI


Dugaan Ramadhan....

Itu je la ungkapan yang aku mampu lafazkan bila dalam 1 hari 2 masalah datang pada waktu yang sama. 

Cik KEMBARA:
 
Pada mulanya kereta aku yang bermasalah. Aku tak tahu nak cakap apa masalahnya kereta aku ni, yang bole aku ringkaskan bila kita tekan pedal minyak, gear lansung tak masuk. Bila kita terus tekan minyak untuk tambah kelajuan, jarum meter tu makin lama menurun dengan sendirinya. Ibarat kita tekan minyak time kereta dalam mood P dan hand break tak di turunkan. Haaa macam tu la keadaan kereta aku masa tengah on the road.  

Untuk pengetahuan korang, ini adalah pengalaman pertama aku hadapi situasi macam ni. Dah la perempuan. Pasal kereta 1 apa pon tak tau. Bila kena macam ni, neves la yang membelungi diri. Sementara tunggu pertolongan, Alhamdulillah... ada kawan pejabat sanggup tolong and teman kan sampai buka kat tepi jalan tu. Thanks kawan!

Solution nya nak tak nak aku terpaksa menggunakan khidmat towing untuk menarik kereta aku dari PUTRAJAYA ke KLANG. Korang rasa berapa bil cas yang mereka kena kan?

RM250! 

Pehhhh,, dengar je dah kemut isi perut aku. Fuhhh.. banyak tu woooo! No choice! so aku perlu jugak la bayar. Bukan setakat nak dok fikir kos towing tu, tapi tu haaaa pasal nak repair gear box. Ya Allah ... peningnya mak nak....

NAZA CITRA ibu:

So bila kereta aku dah kena tarik, ibu la yang akan bertanggungjawab dalam mengambil aku dari KLANG-PUTRAJAYA - KLANG semula. Bila sampai half way nak ke area kawasan rumah aku di TOL SUNGAI RASAU (yang duduk klang of coz tau tempat ni) kereta ibu aku pulak tiba-tiba berasap dan mati sendirinya. 

Kami yang kat dalam kereta ni jadi KRIK! KRIK! sekejap. Oooookkkkk.. jangan kata kereta ibu aku pon perlu di tarik dengan towing gak. Korang nak tau kenapa? Generator air ibu aku pulak bocor. Temperature bapak tinggi. memang tak boleh nak buat apa la kan. Nak tak nak kena call pomen ibu aku si Abang Amy tu soh datang situ and juga Abang Towing.

Nak pasrah ke atau nak redha ke, apa-apa pun inilah Cerita Ramadhan dan Dugaan Ramadhan. Hanya Allah tahu bagi setiap apa yang berlaku.


Comments

  1. kesiannya..dugaan betul lah.nasib baik tak jadi apa-apa.selamat berpuasa!

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…