Skip to main content

DUGAAN RAMADHAN DUA KERETA KENA TOWING DALAM 1 HARI


Dugaan Ramadhan....

Itu je la ungkapan yang aku mampu lafazkan bila dalam 1 hari 2 masalah datang pada waktu yang sama. 

Cik KEMBARA:
 
Pada mulanya kereta aku yang bermasalah. Aku tak tahu nak cakap apa masalahnya kereta aku ni, yang bole aku ringkaskan bila kita tekan pedal minyak, gear lansung tak masuk. Bila kita terus tekan minyak untuk tambah kelajuan, jarum meter tu makin lama menurun dengan sendirinya. Ibarat kita tekan minyak time kereta dalam mood P dan hand break tak di turunkan. Haaa macam tu la keadaan kereta aku masa tengah on the road.  

Untuk pengetahuan korang, ini adalah pengalaman pertama aku hadapi situasi macam ni. Dah la perempuan. Pasal kereta 1 apa pon tak tau. Bila kena macam ni, neves la yang membelungi diri. Sementara tunggu pertolongan, Alhamdulillah... ada kawan pejabat sanggup tolong and teman kan sampai buka kat tepi jalan tu. Thanks kawan!

Solution nya nak tak nak aku terpaksa menggunakan khidmat towing untuk menarik kereta aku dari PUTRAJAYA ke KLANG. Korang rasa berapa bil cas yang mereka kena kan?

RM250! 

Pehhhh,, dengar je dah kemut isi perut aku. Fuhhh.. banyak tu woooo! No choice! so aku perlu jugak la bayar. Bukan setakat nak dok fikir kos towing tu, tapi tu haaaa pasal nak repair gear box. Ya Allah ... peningnya mak nak....

NAZA CITRA ibu:

So bila kereta aku dah kena tarik, ibu la yang akan bertanggungjawab dalam mengambil aku dari KLANG-PUTRAJAYA - KLANG semula. Bila sampai half way nak ke area kawasan rumah aku di TOL SUNGAI RASAU (yang duduk klang of coz tau tempat ni) kereta ibu aku pulak tiba-tiba berasap dan mati sendirinya. 

Kami yang kat dalam kereta ni jadi KRIK! KRIK! sekejap. Oooookkkkk.. jangan kata kereta ibu aku pon perlu di tarik dengan towing gak. Korang nak tau kenapa? Generator air ibu aku pulak bocor. Temperature bapak tinggi. memang tak boleh nak buat apa la kan. Nak tak nak kena call pomen ibu aku si Abang Amy tu soh datang situ and juga Abang Towing.

Nak pasrah ke atau nak redha ke, apa-apa pun inilah Cerita Ramadhan dan Dugaan Ramadhan. Hanya Allah tahu bagi setiap apa yang berlaku.


Comments

  1. kesiannya..dugaan betul lah.nasib baik tak jadi apa-apa.selamat berpuasa!

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…