Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

RAMADHAN DAN HARI BAPA

Persamaan kepada kedua-dua hari ini adalah aku menyambut tanpa Arwah Ayah. Masih sukar di hadamkan dalam minda dan pemikiran yang Ayah dah tiada lagi dalam dunia ini. Sebelum ini aku hanya mampu membayangkan 'bagaimana rasanya jika tiada orang tersayang di sisi' pada sahabat-sahabat yang kehilangan Ayah @ Ibu. Sekarang aku dah rasa perit nya merasai kehilangan itu.
Bila masuk ramadhan, aku dan adik beradik akan terbayang gelagat ayah yang kelam kabut bila masuk waktu berbuka. Kelam kabut dia tu boleh bikin kitorang semua jadi stressss!! Hahahahah... pastu ayah rajin bawak kitorang pergi bazaar ramadhan. Dia tak banyak sangat nak beli juadah. Tapi dia lebih suka melayan kitorang anak-anak dia ni nak beli apa-apa je makanan kat bazaar tu. Dia akan tanya 'haaa..korang nak apa? pilih..pilih...' 
Hmmmm kenangan semua tu...
Baik buruk kami..hanya ayah je yang tau. Hanya ayah yang lebih mengenali kami.  Hanya ayah sahaja yang tau tingkah laku anak-anak ayah. Sekiranya ada pe…

DUGAAN RAMADHAN DUA KERETA KENA TOWING DALAM 1 HARI

Dugaan Ramadhan....

Itu je la ungkapan yang aku mampu lafazkan bila dalam 1 hari 2 masalah datang pada waktu yang sama. 
Cik KEMBARA: Pada mulanya kereta aku yang bermasalah. Aku tak tahu nak cakap apa masalahnya kereta aku ni, yang bole aku ringkaskan bila kita tekan pedal minyak, gear lansung tak masuk. Bila kita terus tekan minyak untuk tambah kelajuan, jarum meter tu makin lama menurun dengan sendirinya. Ibarat kita tekan minyak time kereta dalam mood P dan hand break tak di turunkan. Haaa macam tu la keadaan kereta aku masa tengah on the road.  
Untuk pengetahuan korang, ini adalah pengalaman pertama aku hadapi situasi macam ni. Dah la perempuan. Pasal kereta 1 apa pon tak tau. Bila kena macam ni, neves la yang membelungi diri. Sementara tunggu pertolongan, Alhamdulillah... ada kawan pejabat sanggup tolong and teman kan sampai buka kat tepi jalan tu. Thanks kawan!
Solution nya nak tak nak aku terpaksa menggunakan khidmat towing untuk menarik kereta aku dari PUTRAJAYA ke KLANG. K…

ABAM DELL

Assalammualaikum .....

First sekali bukak je blog tadi tengok Pageview hampehhh. Statistik turun habaq hanggg. Menjunam bagai eerr... apa pepatah nak cakap ek? Ngeee nak berbahasa macam pakar bahasa tapi hampeh, drama je lebih aku ni. Sebelum ni ingat lepas habis waktu kerja boleh la agaknya aku nak singgah update apa-apa story kat blog ni. Tapi sememangnya aku tidak mampu membahagikan masa untuk melakukan 2 kerja dalam 1 masa. 
Itu adalah salah satu alasan aku kenapa blog aku diam je dalam jangka masa yang lama tanpa sebarang posting yang selama ni hidup dalam blog aku. Yang kedua nya seperti yang aku post dalam IG aku (pada yang tak folow lagi IG aku better follow cepat sebelum aku meroyan. ID aku ATIKAH NORBAKI) Cik Princess aku tak berapa nak sihat.
Almaklumlah dia dah lama berkhidmat untuk aku. Since aku degree lagi. Lama woooo... ada dalam 3 tahun. Last format pon aku tak ingat bila. Jadi dia agak demam untuk masa sekarang ni. 

Jadi aku membuat keputusan untuk mencari kawan si …