Skip to main content

SATU KEHILANGAN 14 MAC 2015

Tarikh yang takkan aku dapat lupakan. Ya. Pasti ianya akan terpahat terus dalam ingatan aku. Dan mungkin juga akan terpahat dalam ingatan insan tersayang di sekeliling aku. 

Kehilangan...

Itu lah yang kami rasakan. Pulangnya ayahanda tercinta bertemu Sang Pencipta Alam, Allah s.w.t. Kepergian ayahanda yang kalau diikutkan kami sendiri tak bersedia untuk hilang, tapi apakandaya kami hanya manusia kerdil dibumi Allah ini. 

Prasangka...tohmahan..andaian... ibarat Angin lalu saja pada aku. Dulu.. ya.. semua itu sakit untuk di tempuh. Bertubi-tubi itu dan ini dilemparkan pada aku dan pada insan kesayangan disekeliling aku. Hujung pangkal tak siapa yang ketahui. Sedangkan yang mengalami itu adalah kami. 

Tapi sekarang...

Hati kami lebih teguh dari batu. Lebih keras dari besi. Yang dulu bukan lagi seperti sekarang. Bukan untuk menegakkan yang basah. Tapi itu semua adalah hakikat yang aku pasti Allah akan tunjukkan pada mereka yang buta mata untuk melihat dan menilai. Bukan mengungkit sesuatu yang terjadi...

Antara aku..kami..ayah.. dulu... kini..dan selamanya...hanya kami saja yang tahu. Kekuatan ayah..kesabaran ayah...ketenangan ayah.. kami lah yang akan warisi. 

Walau ayah tiada di mata... ayah tetap hidup dihati kami... sampai bila-bila.

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…