Skip to main content

PENTINGKAH UNTUK TAHU PENGURUSAN HARTA SEBAGAI WARIS.

Alhamdulillah... Unplanned sebenarnya urusan yang aku cuba lakukan hari ini. Actually everything was done by my uncle. Hari ini aku hanya follow up apa yang telah dilaksanakan bagi pihak aku dan adik beradik yang lain.



Ayah dan Ibu aku dah berpisah almost 7 years gak lah. Plus adik beradik aku semuanya adalah perempuan. Tiada lelaki. Aku adalah anak kedua. Dan kakak aku ada di Johor. Bukan senang untuk menjadi dan menggalas tanggungjawab sebagai yang tua dalam keluarga. Lagi-lagi bila tiada LELAKI sebagai wakil dalam keluarga aku. Except pakcik-pakcik aku belah ibu dan ayah.

So sebelum-sebelum ini aku dan maybe juga adik-beradik aku yang lain masing-masing tak pernah terfikir tentang apa yang biasa orang uruskan apa-apa saja jenis peninggalan. Sebab memang kami tak terfikir lansung. Perlu kah tuntut itu ini. Ambil tahu tentang perkara itu. Tapi hakikatnya sangat perlu.

Lagi pulak dalam keadaan Ibu aku tak boleh masuk campur urusan yang berkaitan disebabkan mereka dah bercerai. Jadi anak-anak lah haruskan kedepan dan mengambil tahu hal-hal yang berkaitan. Kalau tak pasti aku mintak ibu je yang uruskan segala hal. 

Bila aku turun padang dan berjumpa dengan pihak yang menguruskan, ini lah pertama kali aku merasakan diri aku adalah 'Seorang Anak' dan merasakan juga tanggungjawab yang bakal aku pikul demi untuk keluarga aku dan adik-beradik aku. 

Tiada halangan even kita tiada waris / adik beradik lelaki untuk kita sama-sama ambil tahu apa yang harus kita alertkan. Supaya orang takkan perkotak-katikkan diri kita dan di pandang kita dengan sebelah mata. Biasalah bila melibatkan harta peninggalan ni, macam-macam watak manusia akan timbul. So bagi pihak kita sebagai waris, walaupon kita perempuan semua nya kalau boleh kita perlu tahu segala-galanya from A to Z.




Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…