Skip to main content

PASTE ANI SUP UTARA

Paste Ani Sup Utara| Sebagai peminat tegar sup, suka untuk aku nak share dengan korang semua tentang Paste keluaran Ani  Sup Utara. 


Untuk pengetahuan korang semua Paste Sup ni tidak dijual di mana-mana kedai atau market kecik ke market besar ke pasaraya shopping mall atau mana-mana kedai jualan barangan basah atau kering.

Boleh di miliki EXCLUSIVE di restoran makanan Ani Sup Utara sahaja. Jadi kalau rasa nak dapat kan paste ni kena redah kedai makan mereka lah. Haaa nampak tak teknik marketing mereka. kalau mereka tak makan pon..beli paste ni je dah boleh cover kos set makanan kat situ. Kalau yang tak pernah makan lagi di Ani Sup Utara secara tak lansung boleh mencuba.

Berbaloi ke beli?

Honestly sangat berbaloi. Sebab? 1 @ 2 paste tu boleh disediakan dalam 1 periuk besar. Kalau makan kat kedai tak puas. Dapat 1 mangkuk je. Kena pulak pelanggan jenis macam aku ni memang suka menghirup sup. Sebab pada aku rasa Ani Sup Utara ni dia ringan. Tak penuh dengan bahan-bahan dan yang penting tak berminyak sangat.


Ini contoh hidangan dari Paste Sup Ani Utara. Aku hanya rebuskan daging je. Make sure daging empuk. Then aku pakai paste tu je. Rasa dia Superbbbb!! Macam kat kedai gak. Kali ni nak makan bole la bertambah. Kalau dikedai nak tambah kena extra bayarkan. Kali ni beli je paste tu dan boleh makan berapa kali ikut suka hati memasing.

Ok sampai sini dulu perkongsian aku. :)


Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…