Skip to main content

DI MANA KEADILAN?

Kenapa mereka mudah je terlepas dari pembalasan?

Kenapa mereka dengan mudahnya hidup bahagia selepas mereka meragut kebahagiaan orang lain demi kepentingan diri sendiri?

Sakitnya kami rasa sehingga sekarang. Belum sempat reda kesedihan kejadian yang sama berulang kembali. Kejam sungguh manusia.

Bila dihadapan nampak mulia. Nampak suci. Nampak innocent. Segala jenis kemuliaan semua ada pada mereka. Pijak semut pun tak mati. Kenapa mereka yang disekeliling tak nampak yang kami ini teraniaya? Kenapa tiada seorang dari mereka yang mengenali diri kami datang dan membela kami?

Sedangkan si pelaku sedang berketawa. Bergembira. Bercerita tentang itu dan ini dan tentulah mereka sedang bangga berlakon 'drama' yang penuh dengan babak-babak hipokrit tahap dewa. Jika dunia tiada undang-undang, agama tiada hukum pahala dan dosa. Aku rasa tiada hayat lagi si pelaku untuk terus bernafas.

Pada saat getir ini iman aku dan juga mereka yang merasakan seperti yang aku rasakan sekarang adalah sangat-sangat teruji dengan penganiyaan mereka-mereka yang terlibat. Kerana mereka, kedua insan yang aku sayang pergi buat selamanya. Ya aku tahu itu adalah takdir, qadar dan qadar Allah. Tapi aku perlukan keadilan buat mereka.

Aku tahu insan-insan yang aku sayang sekarang ini sedang bahagia berada di alam kekal. Berada di bawah jagaan Allah sepanjang masa. Tapi bila aku fikirkan saat hayat mereka sebelum ini, terbayang raut wajah mereka, tenungan mata mereka, kesengsaraan mereka, ALLAHURABBI......... hanya Allah tahu ketebalan rasa marah yang ada dalam hati aku.

Ya Allah.... Kau Maha Mendengar. Kau Maha Mengetahui. Kau Maha yang Melaksanakan. Kau tempat aku bergantung harap. Kau Maha Berkuasa. Kami 100% mengaharap pada Kau Ya Allah. Berikan lah keadilan kepada kami. Pembelaan kepada kami. Demi 'mereka' Ya Allah. 


Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…