Skip to main content

DI MANA KEADILAN?

Kenapa mereka mudah je terlepas dari pembalasan?

Kenapa mereka dengan mudahnya hidup bahagia selepas mereka meragut kebahagiaan orang lain demi kepentingan diri sendiri?

Sakitnya kami rasa sehingga sekarang. Belum sempat reda kesedihan kejadian yang sama berulang kembali. Kejam sungguh manusia.

Bila dihadapan nampak mulia. Nampak suci. Nampak innocent. Segala jenis kemuliaan semua ada pada mereka. Pijak semut pun tak mati. Kenapa mereka yang disekeliling tak nampak yang kami ini teraniaya? Kenapa tiada seorang dari mereka yang mengenali diri kami datang dan membela kami?

Sedangkan si pelaku sedang berketawa. Bergembira. Bercerita tentang itu dan ini dan tentulah mereka sedang bangga berlakon 'drama' yang penuh dengan babak-babak hipokrit tahap dewa. Jika dunia tiada undang-undang, agama tiada hukum pahala dan dosa. Aku rasa tiada hayat lagi si pelaku untuk terus bernafas.

Pada saat getir ini iman aku dan juga mereka yang merasakan seperti yang aku rasakan sekarang adalah sangat-sangat teruji dengan penganiyaan mereka-mereka yang terlibat. Kerana mereka, kedua insan yang aku sayang pergi buat selamanya. Ya aku tahu itu adalah takdir, qadar dan qadar Allah. Tapi aku perlukan keadilan buat mereka.

Aku tahu insan-insan yang aku sayang sekarang ini sedang bahagia berada di alam kekal. Berada di bawah jagaan Allah sepanjang masa. Tapi bila aku fikirkan saat hayat mereka sebelum ini, terbayang raut wajah mereka, tenungan mata mereka, kesengsaraan mereka, ALLAHURABBI......... hanya Allah tahu ketebalan rasa marah yang ada dalam hati aku.

Ya Allah.... Kau Maha Mendengar. Kau Maha Mengetahui. Kau Maha yang Melaksanakan. Kau tempat aku bergantung harap. Kau Maha Berkuasa. Kami 100% mengaharap pada Kau Ya Allah. Berikan lah keadilan kepada kami. Pembelaan kepada kami. Demi 'mereka' Ya Allah. 


Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang.