Skip to main content

RASAI PELAYARAN ISLAMIK ATAU ISLAMIC CRUISE PERTAMA YANG BAKAL MEMBERIKAN PENGISIAN ROHANI


Pelayaran Islamik | Pernah tak rasa diri ingin pergi jauh ke suatu tempat? Tempat yang boleh memberikan diri kita 1000 ketenangan dik kerana diri yang sering di penuhi dengan 1000 ketegangan? 

Adakala ketegangan yang kita alami tu boleh memberi kesan kepada kehidupan peribadi kita. Terutama kesan negatif dalam perhubungan dengan insan-insan yang paling hampir dengan kita seperti hubungan antara anak dan Ibu Bapa, Majikan dan pekerja, Suami dan Isteri. Ataupon ketegangan itu menyebabkan diri kita hilang punca dengan diri sendiri.  

Jadi bila diri di belenggu dengan 1001 masalah, satu sahaja cara yang kita akan lakukan iaitu memohon ketenangan pada Pemilik Alam ini. Banyak tempat yang kita boleh pilih untuk pergi. Dalam dan Luar Negara semuanya ada. Tapi kadangkala kita mahukan satu tempat yang penuh privasi dan jauh dari kesibukkan kota. 



Pelayaran Islamik 1.0

Syukur. Tenang. Damai. Cukup untuk menggambarkan apa itu Pelayaran Islamik kepada mereka yang benar-benar menginginkan privasi dan jauh dari segala jenis masalah. Berbumbungkan langit biru ,bunyi deruan air laut dan menghayati keindahan alam ciptaan Ilahi yang mungkin sebelum ini belum pernah kita nikmati mampu membina aura positif kepada setiap dari kita yang memerlukan.


Pelayaran Islamik 3.0 yang akan membawa anda merantau dari Penang - Phuket - Krabi selama 4 hari iaitu dari 1 Feburari 2015 hingga 4 Februari 2015 ini bakal diisikan dengan pengisian Rohani oleh Para Penceramah terkemuka yang terpilih khas untuk pelayaran anjuran  pihak Intratama Travel Consultant & Tours (M) Sdn Bhd (ITCT). 

Image 7

Penceramah Jemputan:

* Ustaz Badlishah - Penceramah Bebas
* Sheikh Abdelaziz Ghonim - Ahli Majlis Fatwa Al-Azhar Tanta / Ustaz Arab Kelate
* Dato Hassan Mahmud - Penceramah Bebas
* Dato Dr.Hj.Fadzilah Kamsah - Pakar Motivasi
* Imam Muda Miril


pencetusummah


Pelayaran kali ini bukan lah satu pelayaran 'kosong' seperti yang mungkin kita bayangkan sebelum ini yang mana berpeluang berlayar diatas satu kapal besar dan hanya menghayati ketenangan sahaja. Ketenangan yang di perolehi itu kan lebih baik kita gunakan sebaik mungkin untuk menambahkan lagi ilmu keagamaan yang mana itu lah tunggak ketenangan yang sebenar-benarnya. 

Di antara Aktiviti dan Program Kerohanian yang akan diselitkan dalam Pelayaran Islamik 3.0 :

*Ketahui Kedudukan Qiblat
*Pelajari Solat Jama' dan Qasar
*Ceramah dan Kuliah
*Qiyamulail
*Zikir dan Selawat
*Soal Jawab Bersama Ustaz
*Program Ziarah
**Makan malam kesyukuran

Program Pelayaran Islamik sebelum ini:

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pasti anda dapat rasakan keghairahan pelayaran yang bakal anda perolehi dalam Pelayaran Islamik 3.0 akan datang pada Februari 2015 nanti. Untuk mereka yang tertanya bagaimana untuk dapatkan pakej pelayaran ini boleh buat tempahan terus menerusi online booking :



Sebarang pertanyaan berkenaan Pelayaran Islamik 3.0 atau mungkin anda ingin mendapatkan kesahihan  info   boleh terus hubungi terus di alamat: 

INTRATAMA TRAVEL CONSULTANT & TOURS (M) SDN BHD (631893-A) (KPL 4104)
2-08, Jalan Prima SG 1
Prima Sri Gombak, Batu Caves
68100 Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Tel : +603 6185 0010
Fax : +603 6189 9010
Email : info@intratamatravel.com

** IntraTama Travel Consultant & Tours (IntraTama) selaku penganjur rasmi. IntraTama tidak pernah melantik mana-mana individu, agen, syarikat pelancongan, dealer ataupun pemborong mewakili IntraTama dalam sebarang transaksi berkaitan Pelayaran Islamik™ ini. 


Comments

  1. Bercuti sambil menimba ilmu.
    Sekali boleh bantu mereka yang memerlukan kan.
    Best.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…