Skip to main content

RASAI PELAYARAN ISLAMIK ATAU ISLAMIC CRUISE PERTAMA YANG BAKAL MEMBERIKAN PENGISIAN ROHANI


Pelayaran Islamik | Pernah tak rasa diri ingin pergi jauh ke suatu tempat? Tempat yang boleh memberikan diri kita 1000 ketenangan dik kerana diri yang sering di penuhi dengan 1000 ketegangan? 

Adakala ketegangan yang kita alami tu boleh memberi kesan kepada kehidupan peribadi kita. Terutama kesan negatif dalam perhubungan dengan insan-insan yang paling hampir dengan kita seperti hubungan antara anak dan Ibu Bapa, Majikan dan pekerja, Suami dan Isteri. Ataupon ketegangan itu menyebabkan diri kita hilang punca dengan diri sendiri.  

Jadi bila diri di belenggu dengan 1001 masalah, satu sahaja cara yang kita akan lakukan iaitu memohon ketenangan pada Pemilik Alam ini. Banyak tempat yang kita boleh pilih untuk pergi. Dalam dan Luar Negara semuanya ada. Tapi kadangkala kita mahukan satu tempat yang penuh privasi dan jauh dari kesibukkan kota. 



Pelayaran Islamik 1.0

Syukur. Tenang. Damai. Cukup untuk menggambarkan apa itu Pelayaran Islamik kepada mereka yang benar-benar menginginkan privasi dan jauh dari segala jenis masalah. Berbumbungkan langit biru ,bunyi deruan air laut dan menghayati keindahan alam ciptaan Ilahi yang mungkin sebelum ini belum pernah kita nikmati mampu membina aura positif kepada setiap dari kita yang memerlukan.


Pelayaran Islamik 3.0 yang akan membawa anda merantau dari Penang - Phuket - Krabi selama 4 hari iaitu dari 1 Feburari 2015 hingga 4 Februari 2015 ini bakal diisikan dengan pengisian Rohani oleh Para Penceramah terkemuka yang terpilih khas untuk pelayaran anjuran  pihak Intratama Travel Consultant & Tours (M) Sdn Bhd (ITCT). 

Image 7

Penceramah Jemputan:

* Ustaz Badlishah - Penceramah Bebas
* Sheikh Abdelaziz Ghonim - Ahli Majlis Fatwa Al-Azhar Tanta / Ustaz Arab Kelate
* Dato Hassan Mahmud - Penceramah Bebas
* Dato Dr.Hj.Fadzilah Kamsah - Pakar Motivasi
* Imam Muda Miril


pencetusummah


Pelayaran kali ini bukan lah satu pelayaran 'kosong' seperti yang mungkin kita bayangkan sebelum ini yang mana berpeluang berlayar diatas satu kapal besar dan hanya menghayati ketenangan sahaja. Ketenangan yang di perolehi itu kan lebih baik kita gunakan sebaik mungkin untuk menambahkan lagi ilmu keagamaan yang mana itu lah tunggak ketenangan yang sebenar-benarnya. 

Di antara Aktiviti dan Program Kerohanian yang akan diselitkan dalam Pelayaran Islamik 3.0 :

*Ketahui Kedudukan Qiblat
*Pelajari Solat Jama' dan Qasar
*Ceramah dan Kuliah
*Qiyamulail
*Zikir dan Selawat
*Soal Jawab Bersama Ustaz
*Program Ziarah
**Makan malam kesyukuran

Program Pelayaran Islamik sebelum ini:

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pelayaran Islamik 1.0

Pasti anda dapat rasakan keghairahan pelayaran yang bakal anda perolehi dalam Pelayaran Islamik 3.0 akan datang pada Februari 2015 nanti. Untuk mereka yang tertanya bagaimana untuk dapatkan pakej pelayaran ini boleh buat tempahan terus menerusi online booking :



Sebarang pertanyaan berkenaan Pelayaran Islamik 3.0 atau mungkin anda ingin mendapatkan kesahihan  info   boleh terus hubungi terus di alamat: 

INTRATAMA TRAVEL CONSULTANT & TOURS (M) SDN BHD (631893-A) (KPL 4104)
2-08, Jalan Prima SG 1
Prima Sri Gombak, Batu Caves
68100 Selangor Darul Ehsan, Malaysia
Tel : +603 6185 0010
Fax : +603 6189 9010
Email : info@intratamatravel.com

** IntraTama Travel Consultant & Tours (IntraTama) selaku penganjur rasmi. IntraTama tidak pernah melantik mana-mana individu, agen, syarikat pelancongan, dealer ataupun pemborong mewakili IntraTama dalam sebarang transaksi berkaitan Pelayaran Islamik™ ini. 


Comments

  1. Bercuti sambil menimba ilmu.
    Sekali boleh bantu mereka yang memerlukan kan.
    Best.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…