Skip to main content

TAHUN 2015 SEMAKIN HAMPIR

Tahun 2015 Semakin Hampir| Sambil-sambil aku menikmati Teh Panas di kala hujan sedang turun membasahi bumi kini... sempat jugak aku menjeling kejap kat kalendar atas almari buku aku. Hmmm..satt.. aku kira jap ye...

Kira..kira..kira..dan kira...Mengikut pengiraan dari kalendar di bilik aku ni, lebih kurang 10 hari lagi kita semua akan melangkah ke tahun berikut nya. 2015. 
Whaattttttt???!!!
Yeeaahhhhh!!! ATIIKAH!!! Tahun 2015 akan menjelma tak lama lagi. Ooohhh nooo...Kerisauan aku makin  bertambah-tambah.

- Umur bertambah 26 to 27 tahun. OOhhh ok..makin berusia nampak gayanya. Bila bertambah umur..makin bertambah cabaran hidup aku. Bersedia kah aku?
- Kawan-kawan sebaya dah bertunang..berkahwin..ada anak.. and me?? ok! dont like this kind of situation. Nevermind. Allah dah plan cantik untuk aku akan datang. Mungkin ada yang Allah nak aku full fill dulu. Family? Ya..Family... Aku kena jaga Ibu..adik-adik aku dulu. Sebab tanggungjawab aku belum sempurna lagi. Tapi buah hati dah ada dah. 

Errrr siapa?? Hehehe rahsia.. *sambung minum air teh panas tadi... hhmm dah sejuk dah pulakkk

Lepas tu..tunggu surat tawaran kerja kerajaan. Untuk kerjaya masa depan la katakan. Tapi... lama nya pulak nak dapat surat penempatan. Tahun baru dah nak masuk dah ni. Wahai SPA... cepat laaa hantar surat tawaran hang pa kat aku ni. Awat la lama sangat. Nanti last minute persediaan kang susah aku pulak. Haiisshhh.


Walau apa pon, berada di tahun mana sekalipun yang penting kita happy dengan kehidupan kita. Tak salah untuk ada rasa risau. Rasa gundah. Rasa resah. Atau apa-apa saja lah rasa yang kita ada sekarang. Ianya adalah sesuatu yang normal untuk kita sebagai manusia. Mana ada manusia yang tak pernah terfikir untuk kesempurnaan dalam kehidupan masing-masing betul tak?

Bagi aku bila kita mula risau akan ketidak cukupan sesuatu dalam hidup kita, bermakna kita adalah manusia normal. Otak kita masih lagi befungsi dengan betul. Kita nampak yang mana kurangnya pada diri kita. Bila kita tahu ada kekurangan, automatik kita akan cari pelengkap untuk kekurangan tersebut.

Untuk sekarang ini aku tak nak cerita tentang azam. Actually azam itu adalah penting. Aku akui bila kita tak meletakkan sesuatu azam untuk kita capai, ibarat hidup kita ini tak ada guideline yang kita boleh fokuskan. Set azam itu mudah. Tapi untuk mencapai suatu azam itu bukan lah semudah. Tapi mungkin juga mudah pada mereka yang benar-benar fokus. 

Tapi kalau yang set azam macam aku niii.. ibarat macam muka sengeh kat bawah ni lah!


Senyum Kambing je lah jawabnya

Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…