Skip to main content

PERCUTIAN BERSAMA KELUARGA


Percutian Bersama Keluarga | Alhamdulillah sebagai penutup cerita untuk tahun 2014, ini adalah satu pengalamn yang indah bagi aku dan keluarga. Pada tahun ini dan boleh dikira ini adalah tahun pertama setelah aku dan beberapa orang adik beradik mempunyai kerjaya masing-masing kami plan untuk bercuti 1 family ke 1 tempat. Oleh sebab ini adalah trip holiday pertama kali kami, so pilih yang dekat je lah.

Nak pilih yang jauh-jauh kami ni tak lah berapa expert sangat tentang tempat. Rasa-rasa korang semua ke mana kah kami?

Abaikan lapisan spare tayar di perut aku tu ye.

Haaa..rasa-rasa dapat teka tak kemana kah kami? Kalau rasa tengok background tu agak dapat teka tak aku pergi mana? 

Ok..ok..ok.. fine semua tak nak main teka-teki kan? Kami ke...... 

MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH. Kerana melaka di kira paling dekat dengan Selangor. So aku dengan family masing-masing decide nak ke Melaka sahaja. Percutian kitorang masa ni takde lah orang kata high kos sangat. Kitorang masing-masing spend setiap sorang dalam RM150. Alhamdulillah. Cukup lah untuk cover duit hotel , makan tengahari, makan malam dan budget untuk transport. RM150 x 4 = 600.

**Actually ada gak cover dari Puan Ibu dan insan yang terlibat.

Hotel pilihan kami? Mengikut budget untuk 3 hari 2 malam?

Hotel Sixty Six

Lokasi tempat penginapan nya adalah seperti dari map yang aku cari ni.



Untuk maklumat hotel boleh google la kot. Ngeee bukan apa ni pon kakak aku yang dok cari dalam internet. So all the booked process semua melalui internet je. Aku tak tanya pulak mana kakak aku search.

Actually masa kitorang nak book hotel pon agak terdesak dan macam kelam kabut sangat. Fisrt sebab masa tu time cuti sekolah. So mostly budget hotel semua dah fully booking. So hentam keromoh punya searching, dapat la hotel ni. 

 Untuk fully gambaran hotel tu aku memang tak sempat nak ambil. Sampai pun agak tengah malam gak. So sampai je dah keletihan semua. Aku fikir nak baring dan ZZzz je terus. Mungkin sebab kitorang pon book dah last-last minute so bilik yang nak di kategori kan sebagai Zon Selesa dan 5 bintang mungkin ramai yang dah book kot.

So bilik yang kitorang dapat kira OK saja pada aku. Boleh duduk. Ada katil. Ada Aircond. So ok la kan. Dan sebenarnya family aku ni di kategorikan sebagai family sempoi. Kitorang tak kisah sangat dan tak demand sangat. Asal ada pon ok je pada kitorang. 

Yang bernilai pada kami semua adalah masa bersama keluarga. Masa untuk semua adik beradik ada. Bukan senang nak gather kan semua. Masing-masing kerja sekarang bukan nya pada working time yang sama. Ada yang nun haaaa kat Johor tu. Jenuh la nak tunggu akak aku tu balik. Tak campur yang belajar lagi. So ini lah masa nya kitorang semua nak spend masa bersama.

Lepas tu apa aktiviti kami? SELFIE lahhhhhhh.... snap! snap! snap!







































Haaaa.. nampak tak... jalan tak seberapa pon. Tapi selfie penuh memory Tab tau. Tapi this is about memory and relationship. So itu semua adalah penguat perhubungan kekeluargaan. Kan kan kan. Kalau setakat gaduh adik beradik ni ala masam muka 2 3 hari je. Esok dah bertegur dah... Alonggg.. Angaahhh..Udeee.. Alang... hahah biasa la tu kan. Korang semua pon macam tu gak kan.

Aktiviti macam ni sangat perlu dalam setiap keluarga. Tak perlu nak spend beratus atau beribu sangat nak bercuti ni. Yang penting masa bersama tu yang sangat bernilai. 

Bak aku katakan tadi. Percutian ini adalah percutian kelam kabut. So kemana saja lah kami ni pergi kan?

Hhehehehe... kitorang ke........ TAMAN BUAYA.






















Nak celoteh apa lagi ek? Eeemmm pasal hotel dahh.. budget dah... tempat merayau dahh... Apa lagi ek? Gambar-gambar dah share dah. Kot-kot ada peminat Atikah Norbaki kat luar sana rindu dengan gambar terbaru I, I dah siap share kan dah. Kah kah kah..

Ok lah! Habis dah perkongsian aku untuk cerita indah dalam tahun 2014 aku ini. In Shaa Allah akan ada lagi perkara terindah yang bakal menjelma dan yang akan aku kongsikan bersama korang semua. Iaitu.... KAHWIN! 

Hahahah.. ok daaaaa.... adiosssssss!!

Comments

  1. Wah abju sedondon semua yea.
    Siap nama panggilan lagi.
    Lebih mesra satu family.

    ReplyDelete
  2. syok adik beradik berkumpul bercuti bersama

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…