Skip to main content

HARI AIDS SEDUNIA "WISHING FOR ZERO" 2014 DI NU SENTRAL KL


Alhamdulillah. Setelah sekian lama aku jarang turun ke mana-mana event semenjak dah bekerja ni, untuk hari ini (29/11/2014 yang lalu) aku diberi peluang dan keizinan oleh Allah s.w.t dalam bentuk waktu dan masa untuk aku hadiri Public event, Hari Aids Sedunia 2014 bertempat di NU Sentral, KL Sentral.Wishing For Zero, Red Ribbons ialah simbolik kepada Hari Aids Sedunia yang kebiasaanya di adakan pada setiap tahun pada tanggal 1 Disember. Untuk sambutan Hari Aids Sedunia ini telah di anjurkan sepenuhnya oleh pihak PT Foundation yang juga menerima tajaan dari pihak CIMB Foundation, NU Sentral dan Durex Malaysia. Tujuan program ini di jalankan adalah bagi memberi sokongan moral pada mereka yang menghidap penyakit HIV Aids dan selain itu juga sebagai satu inisiatif dalam membanteras HIV Aids ini dari terus berleluasa di negara kita Malaysia.

Ini adalah pertama kali aku menghadiri event yang diadakan di NU Sentral, KL dan event-event berbentuk social awareness seperti ini. Untuk pengetahuan korang semua saat ini juga adalah saat pertama kalinya aku menjejakkan kaki ke NU Sentral tu. Haaaa... nampak tak selama ni aku jalan menonong je. Tak menyinggah memana pon bila sampai kat KL Sentral tu. Bila masuk je kawasan NU Sentral tu... waahhhh superb! la aku cakap. Cantik!!


Pada aku bagus event seperti ini diadakan di negara kita. Kenapa? Kerana dengan cara ini lah kita dapat hebahkan pada seluruh dunia bahawa sangat penting dan berharga nya nilai hidup kita di dunia ni. Dari program sebegini juga kita dapat maklumkan pada mereka bagaimana HIV ini mampu merosakkan hidup kita dan ia juga dapat membantu kita menghindarkan diri kita dari aktiviti yang mampu mengundang kepada HIV.

Dalam pemilihan tempat untuk event tersebut adalah sangat sesuai sebab seperti kita tahu lokasi NU Sentral adalah sangat hampir dengan KL Sentral yang tak pernah lengang dari orang sekeliling. Organizer juga menggunakan khidmat sukarelawan dalam membantu menarik perhatian orang ramai untuk menghadiri program tersebut.

Di samping menyampaikan info- info berkenaan dalam mencegah HIV Aids di kalangan rakyat Malaysia, program ini juga lebih berkonsepkan aktiviti santai yang mana para penonton turut di sajikan dengan beberapa hiburan yang disediakan oleh pihak penganjur PT Foundation.

Program ini juga membuka ruang bagi mereka yang ingin menunjukkan dan mempersembahkan bakat terpendam masing-masing.Cuma 1 je la aku rasa terhad nya adalah dari segi ruang antara stage dengan kerusi tetamu. Mungkin sebab kawasan tengah tu pihak management NU Sentral tu dah setup prob untuk krismas. Jadi ruang untuk event tu jadi macam sempit dan limit sahaja. Actually kawasan tengah tu dah cantik dan cun untuk di jadikan center apa-apa saja event. Cuma harap ada lah ruang diberi untuk kawasan apa-apa event selepas ini.But overall it sukaa②


Ok sekian semua nya.Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…