Skip to main content

HARI AIDS SEDUNIA "WISHING FOR ZERO" 2014 DI NU SENTRAL KL


Alhamdulillah. Setelah sekian lama aku jarang turun ke mana-mana event semenjak dah bekerja ni, untuk hari ini (29/11/2014 yang lalu) aku diberi peluang dan keizinan oleh Allah s.w.t dalam bentuk waktu dan masa untuk aku hadiri Public event, Hari Aids Sedunia 2014 bertempat di NU Sentral, KL Sentral.Wishing For Zero, Red Ribbons ialah simbolik kepada Hari Aids Sedunia yang kebiasaanya di adakan pada setiap tahun pada tanggal 1 Disember. Untuk sambutan Hari Aids Sedunia ini telah di anjurkan sepenuhnya oleh pihak PT Foundation yang juga menerima tajaan dari pihak CIMB Foundation, NU Sentral dan Durex Malaysia. Tujuan program ini di jalankan adalah bagi memberi sokongan moral pada mereka yang menghidap penyakit HIV Aids dan selain itu juga sebagai satu inisiatif dalam membanteras HIV Aids ini dari terus berleluasa di negara kita Malaysia.

Ini adalah pertama kali aku menghadiri event yang diadakan di NU Sentral, KL dan event-event berbentuk social awareness seperti ini. Untuk pengetahuan korang semua saat ini juga adalah saat pertama kalinya aku menjejakkan kaki ke NU Sentral tu. Haaaa... nampak tak selama ni aku jalan menonong je. Tak menyinggah memana pon bila sampai kat KL Sentral tu. Bila masuk je kawasan NU Sentral tu... waahhhh superb! la aku cakap. Cantik!!


Pada aku bagus event seperti ini diadakan di negara kita. Kenapa? Kerana dengan cara ini lah kita dapat hebahkan pada seluruh dunia bahawa sangat penting dan berharga nya nilai hidup kita di dunia ni. Dari program sebegini juga kita dapat maklumkan pada mereka bagaimana HIV ini mampu merosakkan hidup kita dan ia juga dapat membantu kita menghindarkan diri kita dari aktiviti yang mampu mengundang kepada HIV.

Dalam pemilihan tempat untuk event tersebut adalah sangat sesuai sebab seperti kita tahu lokasi NU Sentral adalah sangat hampir dengan KL Sentral yang tak pernah lengang dari orang sekeliling. Organizer juga menggunakan khidmat sukarelawan dalam membantu menarik perhatian orang ramai untuk menghadiri program tersebut.

Di samping menyampaikan info- info berkenaan dalam mencegah HIV Aids di kalangan rakyat Malaysia, program ini juga lebih berkonsepkan aktiviti santai yang mana para penonton turut di sajikan dengan beberapa hiburan yang disediakan oleh pihak penganjur PT Foundation.

Program ini juga membuka ruang bagi mereka yang ingin menunjukkan dan mempersembahkan bakat terpendam masing-masing.Cuma 1 je la aku rasa terhad nya adalah dari segi ruang antara stage dengan kerusi tetamu. Mungkin sebab kawasan tengah tu pihak management NU Sentral tu dah setup prob untuk krismas. Jadi ruang untuk event tu jadi macam sempit dan limit sahaja. Actually kawasan tengah tu dah cantik dan cun untuk di jadikan center apa-apa saja event. Cuma harap ada lah ruang diberi untuk kawasan apa-apa event selepas ini.But overall it sukaa②


Ok sekian semua nya.Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…