Skip to main content

DRAMA AKSI "SELUDUP" DISEMBER INI DI ASTRO PRIMA & MAYA HD


Assalamualaikum semua. Ok ni aku nak share hebahan pada korang semua berkenaan Drama aksi Seludup yang akan mula di tayangkan pada 4 Disember 2014 setiap Khamis jam 9.30 malam di channel Astro Prima 105 dan Astro Maya HD pula akan mula ditayangkan pada 6 Disember 2014 pada setiap Sabtu jam 6 petang.

Pada 20 November 2014 yang lalu bertempat di TGV ONE UTAMA, Kuala Lumpur aku dan rakan blogger telah menghadiri Tayangan Perdana Drama Seludup yang di arahkan oleh pengarah baru dan yang juga turut berlakon dalam drama aksi ini iaitu Jehan Miskin. Setelah beberapa hebahan bermula dari press release bagi memperkenalkan drama Seludup ini, pencarian bakat baru untuk di serapkan dalam drama Seludup melalui  contest Masuk Drama Seludup, dan akhirnya selesai juga pembikinan drama aksi 13 episod ini.

Selepas tayangan perdana episod 1 dan 2 bagi drama Seludup tempoh hari, aku tak sangka yang pelakon hebat seperti Jihan Miskin ini mampu menghasilkan drama yang pada aku setaraf dengan pengarah muda lain seperti Syamsul Yusof dan Farid Kamil. Pemilihan pelakon seperti Namron dan pelakon utama Pekin Ibrahim sebagai tonggak dalam drama Seludup tersebut yang menjadikan cerita aksi ini nampak real. Mungkin kerana kedua- dua pelakon ini berpengalaman dalam  melakonkan filem aksi seperti ini. Masa preview hari tu aku dah rasa macam tengok filem sebenarnya. Bukan lagi sebagai taraf drama. Dan tak sabar rasanya nak tonton sambungan episod ke 3 pulak. Next episod ni pastinya lebih mendebarkan. Nak tahu kenapa?? Haaa... kena la tengok!! Heeee...

Macam kita semua tahu aktiviti Penyeludupan atau Seludup ni memang berlaku pon dalam negara kita. Penjenayah atau kepala kepada dalang aktiviti ni 'pandai' dalam menjalankan aktiviti ini secara senyap dan tersembunyi. Dan antara aktiviti yang mereka lakukan dan bagaimana aktiviti itu berjalan semua anda boleh tahu menerusi Drama Seludup ini nanti.

Jadi set masa anda semua:

Setiap Khamis - bermula 4/12/2014 - Jam 9.30 malam

Dan

Setiap Sabtu - bermula 6/12/2014 - Jam 6 petang

Saksikan drama SELUDUP " Jenayah Tersembunyi".


Sinopsis drama Seludup:

Amran (Pekin Ibrahim), 25, merupakan seorang nelayan dan usahawan muda di Teluk Permata, sebuah perkampungan nelayan di  Pantai Barat Malaysia. Beliau amat di hormati oleh orang kampung lain dan memiliki staf serta bot-bot sendiri.

Amran mendapat tahu bahawa sekumpulan penyeludup kini mengupah nelayan kampung untuk menyeludup rokok, minuman keras dan manusia ke dalam negara.

Walaupon berdepan dengan bahaya, Amran bertekad untuk menghalang gejala ini, dan menyelamatkan kampungnya sebelum lebih menjadi mangsa. 


Untuk informasi terkini berkenaan SELUDUP:


Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…