Skip to main content

UMUR MUDA NAMPAK MATURED ATAU UMUR TUA NAMPAK MUDA


Yang ni sape? Kakak ke?
Eh tak lah.. Tu adik..

Atau

Mana satu kakak? Mana satu adik?
Saya kakak.. Yang ni adik...
Ooo...ingat ni kakak tadi..
Muka nampak MUDA....,

*INI BUKAN PERBUALAN REKAAN, TETAPI BETOL-BETOL BUKAN COBAAN.. =P

Bila zaman budak-budak, tak sabar nak bergelar remaja, bila dah remaja, tak sabar nak bergelar dewasa. Tapi bila dah dewasa nak maintain MUDA. 

Ni aku tak tujukan sesapa tau. Ni aku cakap tetang diri aku. Padahal dalam hati memasing ....

'eh aku pon fikir macam tu gak'
'Aku pon nak maintain mudo yooo'
'Sapo eh tak nak mudo selalu'

Honestly, untuk diri aku.. Memang aku nak sentiasa nampak diri aku always remaja uuuu... Bukan sebab tak sedar diri.. Cuma dengan cara ini aku rasa mudah untuk aku dalami zaman dan peredaran adik-adik aku. Jadi sebelum mereka menempuh sesuatu situasi, aku akan guide mereka apa yang ok, apa yang tak. So at least diorang dapat gambaran sebelum decide untuk buat apa-apa keputusan.


Tapi mahu atau tidak. Sesiapa pon kena terima tak mungkin kita boleh mampu untuk terus kekalkan keremajaan diri kita. Tapi tiada mustahil untuk terus kekal remaja kan? Betol tak? Masing-masing ada reason sendiri kenapa nak kekal muda remaja.

Apa-apa pon tak salah untuk kita nak jadi seperti apa pon. Yang penting jangan sampai lupa diri dah lah ye...

Ok jom makan! Lapar sudahhhh...




Comments

  1. akak pun sama..cuba sedaya upaya nak nampak muda selagi belum kahwin ni..hehe

    ReplyDelete
  2. biasaler tue...
    masing2 mmg xkn puas hati dengan diri sendiri.
    tapi kena ler yakin bahawa kita ni dah sempurna :)

    ReplyDelete
  3. Tak apa. Pertambahan umur itu tandanya pertambahan kematangan diri.. nothing to worry. Age is just only a number sis ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…