Skip to main content

HUJUNG MINGGU BERSAMA KELUARGA

Yeahhhhhh!!! Aku nak jauh dari fikir tentang kerja. Nak jauh dari perkara yang meng'stress' kan aku. Nak ituuuu...nak iniiii... Nak macam-macam lagi lah.



Bila tiba hari Jumaat, always nak masa tu berlalu dengan sepantas pantas nya. Kenapa?? Haaa sebab tak sabar nak relaks dan menghabiskan masa bersama dengan family dan anak-anak 'bulus' aku. Semalam memang seharian aku merayap dengan family. Apa kitorang buat? Tu gambar kat atas tu? Tengok wayang la jemahhh oooiii..Pak Kassim oiii... Dah lama dah aku tak melayan tengok wayang ni. Kebetulan akak aku yang sulong tu balik minggu ni.. Apa lagiii... Merayap la kami semua.. Even tak semua yang ada.. but!! Best sangat!!

* Sori laaaa.. Semalam hakakk tak selfie sangat pon masa outing tu. So gambar pakat google je lah ye..

Then apa lagi aku buat? Eh silap!! Apa lagi kami semua buat? 


Masing-masing merindu dendam nak test vocal memasing kauuuu... Termasuk la aku ni... Tapi tak syiokk nye mic macam #$%& sangat. Kat mana aku pergi? Dekat tuuuuutttt... Somewhere area shah alam... Tapi tak pelah.. Time tu pon tak proper plan. So nak regret sangat tu tak lah. Tapi actually tak puas lagi pon. Dapat gaji ni aku nak karok lagi sampai puass!

Dan terakhir sekali... 



Layan steamboat lahh kawannnnn... Lama dahhh aku ngidam nak makan... Amboiii macam mengandung pulak nak ngidam-ngidam ni kan? Tu ngidam nafsu nama nya... Ok habis dah aku membebel hari ni. 

* Lapar pulak tetiba tengok gambar steamboat ni... 



Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…