Skip to main content

BAGAIKAN PUTERI IMPIAN

Bila tengok perkahwinan di raja, rasa bagaikan nak tahu je apa lah yang mereka rasa bila di takdirkan berjodoh dengan putera raja. Wahhhh aku ni kalau dah masuk bab berangan mula la tak sedar diri kan. Dia punya berangan tu boleh jadi satu novel tau. 

Gambar sumber google 

Teringat aku pada filem Puteri Impian, lakonan Amy Mastura tak pon pada cerita kartun Cinderella. Insan biasa yang di pilih oleh putera raja untuk menjadi permaisuri mereka. 

Indah nya takdir mereka kan. Aku sebagai orang biasa ni jika terpilih macam mereka.... Hehehe kompom aku dah berangan bagai cinderella. 

Jakun?? Of course aku jadi jakunnnnn sangat. Mau terbuntang mata aku tengok suasana yang baru dari biasa. Ishhh tak dapat bayanglah perangai peghakk aku macam mana nanti. Masuk rumah orang berada/kaya pon dah terbeliak mata sana sini, ni kan masuk istana.


Pasangan Secocok TMJ & CIK PUAN KHALEEDA

Itu satu hal la kan. Tingkah laku aku pulak, mana boleh dah macam ni. Gila gila ke dh tak boleh. Kena lebih berlemah lembut..., cara makan pon kena tertib, cara cakap pon kena bersopan dan tersusun. Duduk aku kena berkepit... Cara jalan kena ubah ke? Eemm tu aku tak pasti pulak....

*Panggggggg!!!! Tamparan di muka sendiri.

Ooooiiiiii Atikah... Tidoooo lahhhhh!!! Jangan nak berangan sangat. Esok keje..... Dahhh pegi tidoooo!!!

Hhmmm.. Yelaaaa... Baru nak berangan sikit. Sekali sekala layan kepala ting tong pon ok gak kan?? Sekali sekala nak rasa bagai cerita novel apa salah nya kan. Ok nakk tido. Byeee!!!



Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…