Skip to main content

NASI ARAB MANDY : SELERA TIMUR UNTUK AIDILADHA KALI INI

Sesekali ubah menu lain dari biasa pon menarik jugak. Bukan lah bosan dengan makanan kebiasaan raya ni. Favorite adik beradiknaku tu. Cuma kali ni saja nak buat kelainan. Apa yang lain nye? Haaaa ni dia....



NASI MANDY (nasi arab) HOMEMADE. Aku memang suka makan nasi arab. Kalau aku pergi makan nasi arab biasa nya aku akan amik kambing la. Ayam tu dah biasa sangat. So kita pilih kambing. Tapiiii tu kalau aku order kat restoran nasi arab la. Untuk cubaan pertama dalam membuat Nasi Arab homemade ni, so aku try dulu la guna ayam. 

Macam mana nak masak?

Tak perlu risau. Belakang kotak Nasi Arab Mandy ni ada di sertakan resepi dan cara masakan yang korang semua boleh follow. Dan sangat senang sebenarnya nak buat nasi arab ni. Cuma serbuk je aku tak tahu mana nak dapat. 

Untuk satu kotak ni, biasanya di hidang untuk 4 @ 5 orang makan. Tadi aku masak 3 kotak Nasi Arab Mandy ni. Banyak jugak la. 1 periuk besar jugak dapat. Dan makan sekali je memang kenyang. 


Ini lah rupanya Nasi Arab Mandy yang dah siap di masak.Cuma tadi aku tak sempat search kat google macam mane nak buat sup nasi arab. Yang paling aku suka part nasi arab ni sos cili dia tu. So bila tadi buat sendiri, rasa puas hati amik sos nya banyak-banyak. 


Untuk korang peminat tegar Nasi Arab boleh rujuk FB Page Nasi Arab Mandy:


Untuk area Klang/Shah Alam boleh hubungi:

Zurina: 019-232 3563

Harga sekotak Nasi Arab Mandy RM15. 

Comments

  1. Sedapnya nasi arab tu sis.. kak suka mkn dgn lauk kambing.. jemput jalan2 di www.yatiadam.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab kunjung ke blog saya :-)

      Delete
  2. Mohon nak save gmbr bole?untuk promosi..

    ReplyDelete
  3. Saya pernah rasa nasi arab mandy. Memang sedap & sangat kenyang.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…