Skip to main content

NASI ARAB MANDY : SELERA TIMUR UNTUK AIDILADHA KALI INI

Sesekali ubah menu lain dari biasa pon menarik jugak. Bukan lah bosan dengan makanan kebiasaan raya ni. Favorite adik beradiknaku tu. Cuma kali ni saja nak buat kelainan. Apa yang lain nye? Haaaa ni dia....



NASI MANDY (nasi arab) HOMEMADE. Aku memang suka makan nasi arab. Kalau aku pergi makan nasi arab biasa nya aku akan amik kambing la. Ayam tu dah biasa sangat. So kita pilih kambing. Tapiiii tu kalau aku order kat restoran nasi arab la. Untuk cubaan pertama dalam membuat Nasi Arab homemade ni, so aku try dulu la guna ayam. 

Macam mana nak masak?

Tak perlu risau. Belakang kotak Nasi Arab Mandy ni ada di sertakan resepi dan cara masakan yang korang semua boleh follow. Dan sangat senang sebenarnya nak buat nasi arab ni. Cuma serbuk je aku tak tahu mana nak dapat. 

Untuk satu kotak ni, biasanya di hidang untuk 4 @ 5 orang makan. Tadi aku masak 3 kotak Nasi Arab Mandy ni. Banyak jugak la. 1 periuk besar jugak dapat. Dan makan sekali je memang kenyang. 


Ini lah rupanya Nasi Arab Mandy yang dah siap di masak.Cuma tadi aku tak sempat search kat google macam mane nak buat sup nasi arab. Yang paling aku suka part nasi arab ni sos cili dia tu. So bila tadi buat sendiri, rasa puas hati amik sos nya banyak-banyak. 


Untuk korang peminat tegar Nasi Arab boleh rujuk FB Page Nasi Arab Mandy:


Untuk area Klang/Shah Alam boleh hubungi:

Zurina: 019-232 3563

Harga sekotak Nasi Arab Mandy RM15. 

Comments

  1. Sedapnya nasi arab tu sis.. kak suka mkn dgn lauk kambing.. jemput jalan2 di www.yatiadam.com

    ReplyDelete
  2. Mohon nak save gmbr bole?untuk promosi..

    ReplyDelete
  3. Saya pernah rasa nasi arab mandy. Memang sedap & sangat kenyang.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…