Skip to main content

NASI ARAB MANDY : SELERA TIMUR UNTUK AIDILADHA KALI INI

Sesekali ubah menu lain dari biasa pon menarik jugak. Bukan lah bosan dengan makanan kebiasaan raya ni. Favorite adik beradiknaku tu. Cuma kali ni saja nak buat kelainan. Apa yang lain nye? Haaaa ni dia....



NASI MANDY (nasi arab) HOMEMADE. Aku memang suka makan nasi arab. Kalau aku pergi makan nasi arab biasa nya aku akan amik kambing la. Ayam tu dah biasa sangat. So kita pilih kambing. Tapiiii tu kalau aku order kat restoran nasi arab la. Untuk cubaan pertama dalam membuat Nasi Arab homemade ni, so aku try dulu la guna ayam. 

Macam mana nak masak?

Tak perlu risau. Belakang kotak Nasi Arab Mandy ni ada di sertakan resepi dan cara masakan yang korang semua boleh follow. Dan sangat senang sebenarnya nak buat nasi arab ni. Cuma serbuk je aku tak tahu mana nak dapat. 

Untuk satu kotak ni, biasanya di hidang untuk 4 @ 5 orang makan. Tadi aku masak 3 kotak Nasi Arab Mandy ni. Banyak jugak la. 1 periuk besar jugak dapat. Dan makan sekali je memang kenyang. 


Ini lah rupanya Nasi Arab Mandy yang dah siap di masak.Cuma tadi aku tak sempat search kat google macam mane nak buat sup nasi arab. Yang paling aku suka part nasi arab ni sos cili dia tu. So bila tadi buat sendiri, rasa puas hati amik sos nya banyak-banyak. 


Untuk korang peminat tegar Nasi Arab boleh rujuk FB Page Nasi Arab Mandy:


Untuk area Klang/Shah Alam boleh hubungi:

Zurina: 019-232 3563

Harga sekotak Nasi Arab Mandy RM15. 

Comments

  1. Sedapnya nasi arab tu sis.. kak suka mkn dgn lauk kambing.. jemput jalan2 di www.yatiadam.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sebab kunjung ke blog saya :-)

      Delete
  2. Mohon nak save gmbr bole?untuk promosi..

    ReplyDelete
  3. Saya pernah rasa nasi arab mandy. Memang sedap & sangat kenyang.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…