Skip to main content

I LOVE U TO bukan ALEUTO

AMARAN: POST INI BUKAN BERUNSUR LUCAH ye.... 


Gambar sumber FB.

Apa isu yang cuba aku nak ketengahkan kat sini. Actually aku pon berada dalam situasi mak mak yang tidak arif dengan bahasa bahasa baru adik remaja zaman sekarang. Contoh macam dalam pic kat atas tu. Kalau aku jadi mak dia pon, aku ingatkan maknanya I LOVE U TO.

Rupa-rupa nya...... 


It is not about LOVE ...

Bila aku scroll fb, aku tengok orang dok share tentang ni... Apa lagiii... Aku pon tanya la kat adik adik remaja aku...

'Dik! ALEUTO tu apa?'
'Aleuto tu K*P*L* B*T*'

Ooooo okkk.... Memang ayat yang kurang bagus sebenarnya. Haaiii bijak sungguh remaja sekarang dalam mencipta sesuatu ayat. Tapi perkataan tu juga yang diorang nak explore nye.

Nasib baik aku baru tau baru-baru ni. Agaknya kalau aku tau tanpa tanya adik adik aku, hhmm confirm la memang free je dapat makian... Hahah

So Mak mak... Ayah ayah di luar sana, guna je ayat penuh I LOVE U TOO ye... 

Comments

  1. Baru2 ni pun ada tersebar kes yg sama di fb. Mak dia post gmbr family kat msg, pastu ckp aleuto. Si anak terkejut n tanya kenapa. Mak nya kata dia slalu nmpk org post kat fb, dan ingat mksdnya 'I love u too'. Kena lah si anak explain. Kesian mak dia terpengaruh media sosial..

    http://mrsjaysblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn... Ada ternampak gak, tapi x sempat nak save utk tepek dalam entri ni. Ika pon kalau tak tau ingatkn I LOVE U TOO... heheheh

      Delete
  2. Zaman ni mcm2 bahasa bebudk sk yg i pun x faham. Pandai mereka pula tu... hu hu hu jemput jalan2 di www.yatiadam.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…