Skip to main content

BILA LELAKI BERPESAN....

"Syg..sblom syg kawen dgn sya syg bebas nk pakai ape yg syg nk pkai..tapi bila dh jadi wife sya awk xboleh dh nk pakai mcm skrg tau"

Tuhannnn.... Jaga dia untuk ku... Kala ku masih jauhhh..bagai menghitung resah berdampingan..berderaian... 

Tuhannn.. Jaga dia untuk ku... Selamanya ku ada mencipta syurga bersama...

Amboi... Menyanyi nyanyi aku kan.... Ok ok jangan alih topik entri pulak ye...


Ok... Dengan melihat gambar yang aku tepek kan disini mesti ramai yang nak tahu apa kaitan gambar ini dengan tajuk entri aku kali ini. Betol tak? Kalau tak betol pon habaqq betol je la naaa.. Kasi cover malu aku sikit niii... Actually tiada kaitan yang berkait pon. Cuma sebab ini blog aku so suka hati la kan nak tepek gambar sendiri dalam entri. Ye dak??

Siapa pon jodoh kita, bukan kuasa kita untuk menetapkan. Tapi sebelum redha dengan ketentuan, kita masih di beri peluang untuk berusaha dan mencari si dia yang kita harap dapat menjadi sebahagian hidup kita kelak.

Siapa yang tak nak di beri seseorang yang sempurna, seseorang yang bisa membimbing, seseorang yang ada pegangan agamanya, seseorang yang nampak tanggungjawabnya dan macam-macam lagi la bentuk kesempurnaan yang dia ada.

Tapi aku selalu di pesan, bila kita mengharapkan yang sempurna, yang sempurna itu pasti akan di uji. Si dia diuji atas kesempurnaan dia dan kita diuji dalam ikhlas menerima diri dia seadanya. 

Dan aku, sebagai seorang wanita yang belum cukup sempurna diri dan amal, jika aku di beri pesan sedemikian oleh seorang lelaki, terdetik dalam hati aku rasa syukur. Syukur kerana apa? Jika si lelaki itu benar di takdirkan menjadi insan dalam hidup aku, In shaa Allah aku akan di bimbing oleh dia. Dan itulah perkara utama seorang lelaki harus lakukan sebagai ketua keluarga. 

Ini bukan soal, 'yela sebab kau suka dia, semua dia cakap kau rasa indah segala' tapi ini adalah hakikat seorang wanita harapkan kepada seorang lelaki selain mengharap dia menjadi romantik, penyayang dan sebagainya. 

Masih ada lagi yang sempurna segalanya walaupon orang akan kata 1 dalam 1000 untuk jumpa insan seperti itu. 


Comments

  1. Didoakan semoga mendapat jodoh yang baik .. aminnn ..

    Atikah, jangan lupa bantu saya .. klik like dan +1 untuk entri

    Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan.

    www.hasrulhassan.com

    Terima kasih ye .. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…