Skip to main content

SURAT KEPADA SESEORANG - #CABARAN30HARI

Surat ini khas buat Ibu, Along, Fifa, Kina, Amy, Ira, Nani.

Assalamualaikum,

Hai Ibu and korang-korang semua. Harap masing-masing sentiasa sihat sejahtera la ye. Ok hari ni angah rasa nak tulis surat lum sum untuk semua. Actually angah tak tahu nak cakap apa. Tapi bila tak cakap rasa macam banyak je yang angah nak sharing.

Pertama untuk Ibu, Ibu angah nak mintak maaf  dari hujung rambut sampai hujung kaki atas segala salah silap angah. Angah tahu sejak kebelakangan ni, tanpa sedar angah ada buat Ibu terasa dengan angah. Itu pon lepas Along bagitau angah. Angah akui angaj adakala terlakukan sesuatu yang buat hati Ibu terguris. Tapi sebenarnya bila angah terlepas lakukan macam tu, angah akan tersedar sendiri atas perbuatan angah. Dalam masa yang sama angah cuba untuk jadi yang terbaik untuk Ibu. Bila angah tak dapat beri apa2 pada Ibu, kadang-kadang perkara tu buat angah tension dan teremosi lebih. Angah tak nak ibu rasa yang ibu dapat anak-anak yang tak bole beri ibu kebahagiaan dan kesenangan. Angah tak nak tengok ibu sedih selalu. Untuk pengetahuan ibu, kitorang adik beradik sedaya upaya untuk lakukan yang terbaik untuk ibu. Walaupon adakala ibu seolah-olah tak nampak. Tapi kalau la ibu memahami hati anak-anak ibu ni, ibu akan nampak betapa masing-masimg berusaha untuk ibu.

Along dan fifa, angah minta maaf sebab kadang-kadang susahkan korang. Selalu mintak duit, pinjam duit tapi selalu mintak dari pinjam la kan... Heheh tapi takde pon korang still bagi angah. Untuk duit belanja la, untuk kucing2 angah la. Banyak jasa korang kat angah. Korang doa supaya keje angah kali ni adalah yang terbaik selepas angah berpindah randah dari satu keje ke satu keje yang lain. In shaa Allah angah rasa keje angah kali ni serasi dengan angah. Dan doa kan jugak supaya angah dapat lebih rezeki dengan keje yang baru ni. Doa kan ye.

Kina, amy, ira, nani.... Angah tau kadang-kadang korang bosan dengan perangai angah yang suka membebel atau marah, atau suka memaksa, atau apa-apa je lah. Angah bukan apa, angah nak korang jadi adik2 dan anak yang terbaik untuk ibu dan ayah dan untuk keluarga. Angah tak sanggup orang pandang rendah pada adik2 angah, orang hina, orang pijak, orang pergunakan atau mcm2 lah. Buruk baik korang, korang adalah adik angah dan sampai bila2 pon angah akan lindungi korang. Walaupon kakak korang ni ada masa gila terlebih. Kelakar, kelakar gak. Serius, tetap serius. Cuma angah nak pesan, jangan jadikan masalah apa yang kita hadapi sebagai alasan untuk kita berubah dah jadi orang bermasalah. Sentiasa ingat tanggungjawab kita bukan sahaja di dunia, tapi juga di akhirat. Setiap hari cuba perbaiki diri kita untuk jadi lebi baik. Ok?

Sekian,
Adik Ana.

Comments

  1. sedih baca surat ni..kalau diaorang baca mesti terharuu

    ReplyDelete
  2. Hmm... Moga diorg baca surat ni suatu hari nnt.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PENGALAMAN MESYUARAT DI NOVA HIGHLANDS RESORT & RESIDENCE, CAMERON HIGHLANDS

Pengalaman Mesyuarat Di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands | Assalamualaikum  semua. Alhamdulillah  selesai mesyuarat bersama semua Pegawai Pentadbir jabatan tempat aku bekerja sekarang selama 3 hari 2 malam di Nova Highlands Resort & Residence, Cameron Highlands. 
Actually, jujurnya aku tak suka pergi 2 tempat. Pertama Genting Highlands. Kedua Cameron Highlands. Kenapa? Haaa sebab jalan dia bengkang-bengkok. Aku ni dah lah spisis cepat pitam dan mual. Ya Allah... Ya Rabbi... pening dan mual nya aku masa tu rasa macam tak boleh nak di bendung. Dalam hati "cepat lah sampai, cepat lah sampai". Lagi nak sampai ke destinasi makin galak pulak rasa mual aku masa tu. Angin dalam perut usah cakap lah. Kalau aku sedawa ni bukan angin je keluar. Dengan isi-isi nya sekali aku rasa akan keluar nanti.
(ok! stop kisah sadis aku ni!!!) 
Selama 6 jam lebih perjalanan (sampai agak lewat sebab cuaca hujan. So bas bawa slow sikit), kami pun sampai ke destinasi yang di…

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…