Skip to main content

SEJAUH MANA PENDIDIKAN ITU PENTING BAGI AKU - #CABARAN30HARI



Siapa kata education tu tak penting meh sini hakakk lepuk kepala. Mungkin pada saat kita sedang menempuh alam sebagai pelajar, rasa macam penat je kan.

Malam nak kena ngadap homework. Kalau takde homework kena buat revision pulak. Penattt je rasa. Tapi actually kegunaan nye bila diri kita dah di iktiraf mempunyai sesuatu kelulusan, benda ni akan membantu kita untuk tempuh pada alam pekerjaan.

Mahu atau tidak.. Hanya pelajaran saja dapat mengupgrade diri kita ke satu level yang lain.

AKAN TETAPI........

Apa yang aku perasan sekarang, pendidikan sekarang bole di katakan sangat mempunyai persaingan yang agak tinggi.

Sekarang ni terlalu ramai kelahiran mereka yang bijak pandai. Bila ramai yang bijak pandai, mereka akan bersaing untuk sesuatu pekerjaan yang di tawarkan. Tapi masalahnya bila pandai tapi kurang dari segi pengalaman, susah juga pihak company nak menawarkan peluang buat mereka.

Jadi pandangan aku berkenaan pendidikan sekarang ini jika setakat pendidikan tinggi saja belum cukup menjamin masa depan.  Perlu di lengkapkan dengan pengalaman yang kita ada.

Akan tetapi, pihak pengurusan juga perlu juga memberi ruang untuk mereka ini membina pengalaman. Kalau takde peluang, mana nak dapat pengalaman tu kan? Ye dak??

Comments

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

VIDEO: WEFIE RAYA JUS HIDAYAH GOLD DAN MENANG RM10,000

WEFIE RAYA JUS HIDAYAH GOLD DAN MENANG RM10,000 | Jom korang!! yang mana suka bergambar reramai ni alang alang bergambar dapat menang duit. Tak nak ke?

Snappp!! snapp!! snapp!! ok send!
Untuk mereka yang tak tahu dan nak menang RM 10,000, sepanjang bulan Syawal ni Jus Hidayah Gold dari Syarikat Serai Mas Herb Sdn Bhd sedang mengadakan pertandingan Wefie Raya yang telah pon bermula pada 17/5/2018 dan akan berakhir pada jam 10.00 malam 1/7/2018.
Sesiapa saja boleh join contest wefie Jus Hidayah Gold tapi nak wefie nanti, korang kena lah wefie bersama-sama dengan produk Jus Hidayah Gold. Yang memang pelanggan tetap Jus Hidayah Gold ni memang orang kata chances korang lah untuk join. 
Tapi....pada yang takde lagi produk tersebut dan nak cuba korang boleh dapatkan produk tersebut di:
1. Toko-toko Jamu berhampiran
2. www.seraimas.my
3. Facebook Seraimas HQ.

Korang boleh hantar seberapa banyak gambar wefie yang korang nak. Unlimited. But! make sure kena bergambar bersama produk Jus Hidayah G…