Skip to main content

FILEM BIOPIK SALOMA


Sebelum ni aku memang ada perasan tentang berita hiburan berkenaan Nabila Huda bawak watak Saloma. Aku ingat kan berkenaan teater. Senang cerita tak ambil port la kan. Tapi baru-baru ni aku pergi rumah makcik aku, dia dok cakap pasal cerita Saloma.

Haaa? Cerita Saloma? Jadi inilah rupa-rupanya cerita Saloma nya. Biopik Saloma arahan Melissa Saila.



Personally bagi aku Filem ini 'Perfect' dan Melissa Saila berjaya menghasilkan satu karya yang sungguh luar biasa. Sebelum ini aku pernah dengar cerita dari nenek aku tentang Pelakon-pelakon lama ni termasuk Saloma. Nenek pernah bagitau dulu Saloma sebelum dia dengan P Ramlee memang pernah berkahwin dengan AR Tompel.

Macam-macam lah citer yang aku tau dari Nenek aku tu. Biasa la zaman P Ramlee kan zaman dia masa muda-muda dulu. Jadi memang syok la dia share dengan cucu dia ni. Dan bila kisah Saloma ini di filem kan, masa ni la segala story moory yang nenek aku share dulu keluar...

'Oooo..macam ni Saloma kenal AR Tompel...'
'Masa ni la P Ramlee minat Saloma'

Bila sebelum ini hanya cerita tanpa gambar... dan bila dapat peluang melihat perjalanan hidup Saloma dan P Ramlee menerusi Filem Biopik Saloma kali ini... memang touching habis.


Dan sememangnya menerusi filem ini juga... Saloma dan P Ramlee sangat layak menjadi ikon untuk Industri Hiburan di Malaysia. Jika lihat dari sudut sebagai pasangan hidup... kedua-dua pasangan ini sememangnya pasangan yang secocok untuk satu sama lain. 

Dari segi pemilihan pelakon dalam filem tersebut bagi aku amat sempurna. Nabila Huda juga berjaya membawa watak Biduanita Saloma dengan baik sekali. Eh bukan senang tau nak study watak untuk jadi exactly sebagai Saloma. Dengan gaya tangan nye... nyanyi nye... yang best kali cara jalan. Heheheh hardwork betol kan Nabila Huda.


Lagi satuuuu ... yang aku rasa ramai akan setuju adalah watak AR Tompel tersebut. Azhan Rani berjaya bawak watak ni Tip Topppp!!! la habaqqq hang... Gaya cakap.... gelak... memang sebijik sebuntat!


Selepas filem Zaiton Ceritaku arahan Isma Danial... Kali ini pula Biopik Saloma arahan Melissa Saila... serius aku tak regret pon beli cerita ni kat Astro. So aku tak nak cakap banyak... korang pergi langgan and tengok.  Sangat best!!!

Dari 10... aku bagi 9... hehehhehe...

Comments

  1. ramai dah cakap memang best biopik saloma ni, tak sempat2 lagi nak tengok !

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…