Skip to main content

FILEM BIOPIK SALOMA


Sebelum ni aku memang ada perasan tentang berita hiburan berkenaan Nabila Huda bawak watak Saloma. Aku ingat kan berkenaan teater. Senang cerita tak ambil port la kan. Tapi baru-baru ni aku pergi rumah makcik aku, dia dok cakap pasal cerita Saloma.

Haaa? Cerita Saloma? Jadi inilah rupa-rupanya cerita Saloma nya. Biopik Saloma arahan Melissa Saila.



Personally bagi aku Filem ini 'Perfect' dan Melissa Saila berjaya menghasilkan satu karya yang sungguh luar biasa. Sebelum ini aku pernah dengar cerita dari nenek aku tentang Pelakon-pelakon lama ni termasuk Saloma. Nenek pernah bagitau dulu Saloma sebelum dia dengan P Ramlee memang pernah berkahwin dengan AR Tompel.

Macam-macam lah citer yang aku tau dari Nenek aku tu. Biasa la zaman P Ramlee kan zaman dia masa muda-muda dulu. Jadi memang syok la dia share dengan cucu dia ni. Dan bila kisah Saloma ini di filem kan, masa ni la segala story moory yang nenek aku share dulu keluar...

'Oooo..macam ni Saloma kenal AR Tompel...'
'Masa ni la P Ramlee minat Saloma'

Bila sebelum ini hanya cerita tanpa gambar... dan bila dapat peluang melihat perjalanan hidup Saloma dan P Ramlee menerusi Filem Biopik Saloma kali ini... memang touching habis.


Dan sememangnya menerusi filem ini juga... Saloma dan P Ramlee sangat layak menjadi ikon untuk Industri Hiburan di Malaysia. Jika lihat dari sudut sebagai pasangan hidup... kedua-dua pasangan ini sememangnya pasangan yang secocok untuk satu sama lain. 

Dari segi pemilihan pelakon dalam filem tersebut bagi aku amat sempurna. Nabila Huda juga berjaya membawa watak Biduanita Saloma dengan baik sekali. Eh bukan senang tau nak study watak untuk jadi exactly sebagai Saloma. Dengan gaya tangan nye... nyanyi nye... yang best kali cara jalan. Heheheh hardwork betol kan Nabila Huda.


Lagi satuuuu ... yang aku rasa ramai akan setuju adalah watak AR Tompel tersebut. Azhan Rani berjaya bawak watak ni Tip Topppp!!! la habaqqq hang... Gaya cakap.... gelak... memang sebijik sebuntat!


Selepas filem Zaiton Ceritaku arahan Isma Danial... Kali ini pula Biopik Saloma arahan Melissa Saila... serius aku tak regret pon beli cerita ni kat Astro. So aku tak nak cakap banyak... korang pergi langgan and tengok.  Sangat best!!!

Dari 10... aku bagi 9... hehehhehe...

Comments

  1. ramai dah cakap memang best biopik saloma ni, tak sempat2 lagi nak tengok !

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…