Skip to main content

CERITA KASUT AKU - #CABARAN30HARI


Ingat dulu masa sekolah rendah selalu buat karangan macam 'Aku sebatang Pensel', 'Aku syiling 50 sen'. Tapi tak ingat karangan ni di klasifikasikan nya sebagai karangan apa. So hari ini aku nak buat entri jenis karangan macam tu lah. Heheheh...

Kisahnya bermula begini...

Aku adalah sepasang kasut. Aku bukan lah dari jenama yang famous. Seingat aku sebelum Tuan aku yang berkaki saiz 8 ni beli aku, aku tinggal di salah satu kedai di Petaling Street. Aku tinggal dengan tuan aku ni dah lebih kurang 9 bulan. 

Masa tuan aku ni beli aku, dia ada beli sekali dengan kawan aku juga. Aku berwarna merah manakala kawan aku lagi sepasang tu berwarna hitam. Setakat ini yang aku tahu tuan aku ada kami berdua je. Seminggu dia pakai aku, seminggu lagi dia pakai kawan aku si hitam tu.

Tapi yang aku perasan tuan aku ni kerap memakai aku bila dia nak kemana-mana termasuk lah bila dia nak ke tempat kerja. Walau pon aku dengan kawan aku si hitam tu mempunyai saiz yang sama, tapi si hitam tu rasa longgar sedikit berbanding aku. 

Tapi..... aku dapat rasakan tuan aku macam nak beli kasut lain je. Sebabnya... kami berdua ni mempunyai 2 masalah yang sama. Pertama tapak kami yang di dalam kedua-duanya dah tercabut. Kedua dekat tepi tepi kami ni ada yang macam dah terkopak sedikit. Bapak ganassss tuan aku pakai kami!! Dah salah dia pakai tak reti elok elok, dah rosak nak cari yang baru pulak!! Unfairr!!!!!

Haiiiihhhh... sabar...sabar...sabar.... nasib aku adalah Sepasang Kasut, kalau takkkk dah aku sepak tuan aku ni. Tapiii... di sudut hati tuan aku tu... aku tau dia takkan buang kami... cuma dia planning nak tambah koleksi kasut dia je... sebab dia nak tukar tukar pakai kami.

Ok! sampai di sini sahaja cerita aku sebagai sepasang kasut kepada Tuan aku yang montel tu. Jumpa lagi...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Macam mana? Best tak dengar Cerita Kasut Aku tu? 



Comments

  1. hahahaha. kelakar!
    hailah nasib si kasut merah dan hitam. nampak gayanya tercampak dilorong sunyilah lepas ni. hehehe

    ReplyDelete
  2. Ingat sekolah rendah, ingat UPSR bocor, salam perkenalan...

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…