Skip to main content

BUKU KEGEMARAN AKU - #CABARAN30HARI

Buku Kegemaran??


Alololo.... Comel nye muka baby ni. Alangkah bahagianya jika muka aku 'terkejut' comel macam ni. 

Ok ok.. Kembali kepada entri asal kita. Buku kegemaran? Eemm macam mana aku nak listkan buku kegemaran aku sedangkan aku memang takde buku kegemaran??

Main petik je kang... Ish tak jujur le pulak gamaknya nanti.. Eeehhh tak bole tak bole... Orang kat luar tu tengah beratur nak kenal aku ni. Tak bole tipu tipu... No no nooo.. ( sila baca dengan nada yang penuh perasan)

Setakat ni... Buku yang selalu aku tengok, 'FACEBOOK' je la. Isshh jangan komee kata takde info.. Adeeeee... Banyakkk sangatt... Siap bole 'share' info lagi koooo....



Taraaaaaa.... Tengok Dato Ct kita.. Comey kan mcm kita... Heheh ok majalah ni boleh di kategorikan sebagai buku kegemaran aku. Bukan sebab fan sangat, tapi aku tak tau lah tiap kali kalo aku nak beli buku mesti aku akan lebih tertarik nak beli buku Mingguan Wanita ni. 

Selalu aku baca skop mana?

Yang tajuk besar tu memang aku akan cari. Yela selain dari buku itu sendiri, tajuk juga memainkan peranan penting dalam mempengaruhi aku untuk membeli. 

Kedua aku suka info kesihatan dan last part citer ttg pengalaman pembaca berjumpa pasangan dan akhirnya mereka berkahwin.... Kepoh kan aku..., sibuk jeee nak tau pasal orang.. Tapi kadang-kadang ade je yang kelakar. 

Tapi masa zaman diploma aku dulu, banyak koleksi buku ni aku beli. Sampai ada kawan-kawan yang bosan nak hadapp buku study... Kang ketokk la pintu aku dok tanya ' ada majalah baru tak?' Hehehe






Comments

  1. Akak pun takde buku kegemaran.. Haha! Acaner nak sahut cabaran hari ke-4 ni? Huhu.. Majalah pun bolehla kot ye.. Akak pun suka majalah mingguan wanita ni.. Hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  2. dulu masa tingkatan 1-3 suka baca majalah remaja...tapi bila dah meningkat dewasa ni sepatutnya suka la pulak baca majalah wanita...tapi hakikatnya tak...tak pernah beli pn majalah wanita...huhu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…