Skip to main content

BUKU KEGEMARAN AKU - #CABARAN30HARI

Buku Kegemaran??


Alololo.... Comel nye muka baby ni. Alangkah bahagianya jika muka aku 'terkejut' comel macam ni. 

Ok ok.. Kembali kepada entri asal kita. Buku kegemaran? Eemm macam mana aku nak listkan buku kegemaran aku sedangkan aku memang takde buku kegemaran??

Main petik je kang... Ish tak jujur le pulak gamaknya nanti.. Eeehhh tak bole tak bole... Orang kat luar tu tengah beratur nak kenal aku ni. Tak bole tipu tipu... No no nooo.. ( sila baca dengan nada yang penuh perasan)

Setakat ni... Buku yang selalu aku tengok, 'FACEBOOK' je la. Isshh jangan komee kata takde info.. Adeeeee... Banyakkk sangatt... Siap bole 'share' info lagi koooo....



Taraaaaaa.... Tengok Dato Ct kita.. Comey kan mcm kita... Heheh ok majalah ni boleh di kategorikan sebagai buku kegemaran aku. Bukan sebab fan sangat, tapi aku tak tau lah tiap kali kalo aku nak beli buku mesti aku akan lebih tertarik nak beli buku Mingguan Wanita ni. 

Selalu aku baca skop mana?

Yang tajuk besar tu memang aku akan cari. Yela selain dari buku itu sendiri, tajuk juga memainkan peranan penting dalam mempengaruhi aku untuk membeli. 

Kedua aku suka info kesihatan dan last part citer ttg pengalaman pembaca berjumpa pasangan dan akhirnya mereka berkahwin.... Kepoh kan aku..., sibuk jeee nak tau pasal orang.. Tapi kadang-kadang ade je yang kelakar. 

Tapi masa zaman diploma aku dulu, banyak koleksi buku ni aku beli. Sampai ada kawan-kawan yang bosan nak hadapp buku study... Kang ketokk la pintu aku dok tanya ' ada majalah baru tak?' Hehehe






Comments

  1. Akak pun takde buku kegemaran.. Haha! Acaner nak sahut cabaran hari ke-4 ni? Huhu.. Majalah pun bolehla kot ye.. Akak pun suka majalah mingguan wanita ni.. Hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  2. dulu masa tingkatan 1-3 suka baca majalah remaja...tapi bila dah meningkat dewasa ni sepatutnya suka la pulak baca majalah wanita...tapi hakikatnya tak...tak pernah beli pn majalah wanita...huhu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…