Skip to main content

BENGKEL “ARE YOU CARING FOR HIS SKIN THE RIGHT WAY?” UNTUK PARA IBU! - ANJURAN JOHNSON’S® BABY DAN DOKTORBUDAK


Pada hari Sabtu bersamaan dengan 6 September 2014 bertempat di Ground Floor, Highstreet 1 Utama Shooping Center telah berlansung 1 Bengkel khas untuk para Ibu dalam menitip berat penjagaan si manja tersayang anjuran Johnson's Baby dengan kerjasama Doktorbudak yang mana objektif bengkel kali ini adalah bertujuan untuk berkongsi petua-petua praktikal dan nasihat pakar dengan ibu-ibu tentang bagaimana menjaga kulit bayi yang halus dan lembut pada siri Jelajah Urban Mom 2014.




Dr. Aileen Wee 
Consultant Paediatrician.

Pada bengkel tempoh hari, pihak penganjur telah menampilkan dua (2) orang Pakar Pediatrik , iaitu Dr Aileen Wee dan Dr Yap Hsiao Ling yang mana mereka telah memberikan pengalaman interaktif sebenar kepada ibu-ibu mengenai perkembangan dan penjagaan kulit bayi yang sihat dan bersesuaian dengan usia mereka. 

Dr Aileen Wee turut menyatakan pendapatnya pada hari tersebut, terdapat Ibu Bapa yang tak menyedari betapa halus dan lembutnya kulit bayi yang mana 30% kulit bayi lebih nipis daripada kulit orang dewasa dan akan kehilangan air lebih cepat dalam 12 bulan pertama. 

Jadi pemlihan produk penjagaan khusus untuk bayi adalah amat penting pada bulan pertama kerana bayi lebih mudah mengalami kekeringan dan jangkitan dalam tempoh tersebut.



Dynas Mokthtar
Duta Johnson's Baby

Bengkel tersebut turut di hadiri oleh Pelakon atau Duta Johnson's Baby sendiri Dynas Mokhtar yang mana beliau juga turut berkongsi pengalamannya sendiri dalam penjagaan kesihatan kulit bayi. 


Bengkel ini di akhiri dengan satu demonstrasi urutan bayi yang diketuai oleh Dr Yap, yang turut menjelaskan bahawa deria sentuhan adalah penting bagi manusia, dan urutan juga telah lama diketahui bahawa ia mempunyai satu manfaat positif. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa urutan boleh membantu dalam  mengurangkan kembung perut, menggalakkan pertumbuhan yang lebih baik dan meningkatkan keselesaan waktu tidur pada bayi.



Ketahui lebih lanjut tentang komitmen Johnson’s® Baby terhadap penjagaan kulit yang selamat, lembut dan berkesan di www.johnsonsbaby.com atau dapatkan maklumat terkini melalui www.facebook.com/iLoveJohnsonsbaby.com , di mana anda juga boleh mengemukakan soalan yang akan dijawab oleh panel Doktorbudak!


Mengenai Johnson’s® Baby

Selama lebih 100 tahun, Johnson’s® Baby telah mengabdikan dirinya untuk memahami bayi dan belaian istimewa yang diperlukan untuk mata, kulit dan rambut mereka. Johnson’s® Baby menggunakan pengetahuan itu untuk menyediakan ibu-ibu produk yang selamat, halus dan lembut yang terbukti secara klinikal. Rangkaian produknya merangsangkan deria dan apabila digunakan bersama rutin bayi, boleh membantu membangkitkan emosi positif dan akhirnya mengeratkan ikatan kasih sayang antara ibu dan bayi. Dipercayai oleh ibu-ibu dan profesional penjagaan kesihatan di seluruh dunia, Johnson’s® Baby terus menggunakan pengetahuan dan penyelidikan untuk menghasilkan produk pengguna yang selamat dan inovatif serta murni, halus dan lembut sebagaimana yang dijanjikannya.


Mengenai Doktorbudak
Doktorbudak merupakan wadah dalam talian yang boleh digunakan oleh semua ibu bapa yang mahu mendapatkan nasihat bukan kecemasan percuma mengenai topik kesihatan kanak-kanak. Ia diwujudkan dan diuruskan oleh panel pakar perubatan sukarelawan yang terdiri daripada sekumpulan pakar pediatrik, doktor gigi pediatrik, pakar bedah pediatrik, pakar dermatologi pediatrik, pakar psikiatri kanak-kanak, pakar terapi pertuturan, ahli farmasi dan pakar pemakanan. Pada masa ini terdapat 25 orang pakar perubatan yang dedikasi dalam panel dan bilangan ini dijangka meningkat. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.doktorbudak.com.my.



Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang.