Skip to main content

BENGKEL “ARE YOU CARING FOR HIS SKIN THE RIGHT WAY?” UNTUK PARA IBU! - ANJURAN JOHNSON’S® BABY DAN DOKTORBUDAK


Pada hari Sabtu bersamaan dengan 6 September 2014 bertempat di Ground Floor, Highstreet 1 Utama Shooping Center telah berlansung 1 Bengkel khas untuk para Ibu dalam menitip berat penjagaan si manja tersayang anjuran Johnson's Baby dengan kerjasama Doktorbudak yang mana objektif bengkel kali ini adalah bertujuan untuk berkongsi petua-petua praktikal dan nasihat pakar dengan ibu-ibu tentang bagaimana menjaga kulit bayi yang halus dan lembut pada siri Jelajah Urban Mom 2014.




Dr. Aileen Wee 
Consultant Paediatrician.

Pada bengkel tempoh hari, pihak penganjur telah menampilkan dua (2) orang Pakar Pediatrik , iaitu Dr Aileen Wee dan Dr Yap Hsiao Ling yang mana mereka telah memberikan pengalaman interaktif sebenar kepada ibu-ibu mengenai perkembangan dan penjagaan kulit bayi yang sihat dan bersesuaian dengan usia mereka. 

Dr Aileen Wee turut menyatakan pendapatnya pada hari tersebut, terdapat Ibu Bapa yang tak menyedari betapa halus dan lembutnya kulit bayi yang mana 30% kulit bayi lebih nipis daripada kulit orang dewasa dan akan kehilangan air lebih cepat dalam 12 bulan pertama. 

Jadi pemlihan produk penjagaan khusus untuk bayi adalah amat penting pada bulan pertama kerana bayi lebih mudah mengalami kekeringan dan jangkitan dalam tempoh tersebut.



Dynas Mokthtar
Duta Johnson's Baby

Bengkel tersebut turut di hadiri oleh Pelakon atau Duta Johnson's Baby sendiri Dynas Mokhtar yang mana beliau juga turut berkongsi pengalamannya sendiri dalam penjagaan kesihatan kulit bayi. 


Bengkel ini di akhiri dengan satu demonstrasi urutan bayi yang diketuai oleh Dr Yap, yang turut menjelaskan bahawa deria sentuhan adalah penting bagi manusia, dan urutan juga telah lama diketahui bahawa ia mempunyai satu manfaat positif. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa urutan boleh membantu dalam  mengurangkan kembung perut, menggalakkan pertumbuhan yang lebih baik dan meningkatkan keselesaan waktu tidur pada bayi.



Ketahui lebih lanjut tentang komitmen Johnson’s® Baby terhadap penjagaan kulit yang selamat, lembut dan berkesan di www.johnsonsbaby.com atau dapatkan maklumat terkini melalui www.facebook.com/iLoveJohnsonsbaby.com , di mana anda juga boleh mengemukakan soalan yang akan dijawab oleh panel Doktorbudak!


Mengenai Johnson’s® Baby

Selama lebih 100 tahun, Johnson’s® Baby telah mengabdikan dirinya untuk memahami bayi dan belaian istimewa yang diperlukan untuk mata, kulit dan rambut mereka. Johnson’s® Baby menggunakan pengetahuan itu untuk menyediakan ibu-ibu produk yang selamat, halus dan lembut yang terbukti secara klinikal. Rangkaian produknya merangsangkan deria dan apabila digunakan bersama rutin bayi, boleh membantu membangkitkan emosi positif dan akhirnya mengeratkan ikatan kasih sayang antara ibu dan bayi. Dipercayai oleh ibu-ibu dan profesional penjagaan kesihatan di seluruh dunia, Johnson’s® Baby terus menggunakan pengetahuan dan penyelidikan untuk menghasilkan produk pengguna yang selamat dan inovatif serta murni, halus dan lembut sebagaimana yang dijanjikannya.


Mengenai Doktorbudak
Doktorbudak merupakan wadah dalam talian yang boleh digunakan oleh semua ibu bapa yang mahu mendapatkan nasihat bukan kecemasan percuma mengenai topik kesihatan kanak-kanak. Ia diwujudkan dan diuruskan oleh panel pakar perubatan sukarelawan yang terdiri daripada sekumpulan pakar pediatrik, doktor gigi pediatrik, pakar bedah pediatrik, pakar dermatologi pediatrik, pakar psikiatri kanak-kanak, pakar terapi pertuturan, ahli farmasi dan pakar pemakanan. Pada masa ini terdapat 25 orang pakar perubatan yang dedikasi dalam panel dan bilangan ini dijangka meningkat. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.doktorbudak.com.my.



Comments

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…