Skip to main content

3 PERKARA YANG AKU INGIN KATAKAN KEPADA BEKAS KEKASIH - #CABARAN30HARI


PERINGATAN: CERITA DI BAWAH TIADA KENA MENGENA DENGAN KEHIDUPAN SEKARANG. TERIMA KASIH.

Ex-boyfren yeeee.... Hhmm... Ex-boyfren... Nak bagi yang mana satu ek? Yang budak A keee... Atau budak B nii.. Tak pon si budak C tu?? Eh! Ke yang D? Tapi nak bagi yang E pon ok gakkk....

Haaaaa.... Nampak tak permainan kat situuuu... Melambakk ex-boyfren hakakk ko ni. Boleh tahan tahap play kauu kan hakakkk.. Cis! Watak jemah maiii daahh..

Nak wat camne... Zaman cinta anak-anak monyet.. Banyak lerr koleksi cinta..putus..cinta..putus ni.. Tapi masalah aku sekarang.. Ada yang antara mereka yang dapat title EX sebab dia tinggalkn  aku.... Dan ada yang dapat title EX sebab aku tinggal kn dia. Haaaa... Acamne ni?

Takpelah aku lum sum kan je perkara ni untuk kumpulan EX aku tu ye:

1) Untuk yang tinggalkan aku dulu maybe sebab aku ni gemuk..kau tau x kau telah buat aku downnn gilaaa.. Tp sekarang NOT! Aku dah jadi lebih dari yang kau sangka. Tapi thanks gak sebab aku belajar untuk tak terlalu mengharap pada LELAKI.

2) Untuk yang ditinggalkan oleh aku.. Kau memang baik berbanding dengan EX yang pernah tinggalkn aku. Cuma nya kenapa aku tinggalkan kau... Ada yang sebelum ni aku pilih sebab aku terlalu terburu je. Sebab frust kena tinggal kot. Then rasa macam keputusan tu tak betol. Dari aku permainkan korang so better aku tinggalkn. Aku minta maaf.

Dan ada kes yang lain, terpaksa aku tinggalkn sebab kau sendiri macam tak sedia untuk bagi komitmen for future. So maaf la aku tak nak buang masa. Better aku bagi ruang diri aku pada yang benar-benar la kan.

3)  Mungkin ada antara kamu wahai Ex ex ku yang dah berkahwin or bertunang atau mungkin ada yang masih mencari, aku doakan korang bahagia, happy selalu dan thank you sebab pernah jadi moment dalam hidup aku. Doakan aku dapat jumpa Sang Suami yang tengah tunggu kehadiran aku ni.


Ok habis. Tak nak citer banyak-banyak nanti ada yang cemburu. Eerr... Ada ke? Ngeeee.... Peace!

P/s: Takde pulak tajuk 3 Perkara Yang Anda Ingin Katakan Kepada BUAH HATI Anda ye.... Heheheh

Comments

  1. ramainyeee..hihi.. kenangan tinggal kenangan.. :)

    ReplyDelete
  2. Ramainya ex.. Hehe.. Apa pun, kita doakan yang baik2 je lah utk diorang.. Nak berdendam2 pun tak bawak ke mana ye dak? =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  3. amboihhhh bnyk ex. hihi sama kes dgn i... i terburu2 buat kptsn bila berpisah dengn yg lain

    ReplyDelete
  4. perghh ahkakkk ni famess...nak signn plissshhh

    ReplyDelete
  5. Takde tajuk tu tapi boleh diusulkan nanti. haha

    ReplyDelete
  6. berisi tapi comeyyyy.... ailaikeeee... pegangan hidup tu penting... u go girllll

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

KERJAYA SEBAGAI TELEMARKETING

Setiap orang ada kelebihan dan skill tersendiri dalam bidang kerjaya masing-masing. Aku sendiri pon tak sangka yang aku mempunyai kelebihan dalam melaksanakan kerjaya sebagai Telemarketing. Ini boleh di katakan kerjaya aku untuk kali kedua sebagai seorang Telemarketing. Pertama kali aku ceburkan diri dalam bidang ni masa aku dapat peluang kerja pertama kali lepas aku graduate. 

Mula-mula aku ceburkan diri dalam kerjaya ni sebab aku kalau boleh nak dapat peluang kerja yang selaras dengan apa yang aku belajar. Sebelum ni aku amik jurusan Marketing, so kalau boleh biarlah kerja yang aku dapat ni related la dengan apa pengetahuan yang aku ada. 
Walau pon company aku dulu memang buat hal dengan staff-staff dia, tapi tanpa peluang dari sana belum tentu aku akan ada ilmu yang berkaitan dan menambahkan skill aku dalam kerjaya Telemarketing ni. Actually bukan mudah sebenarnya untuk kita create trust orang bila berurusan dalam telefon sahaja. 
Bukan aku tak pernah bercakap dengan customer yang…

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang.