Skip to main content

1 GAMBAR TERBARU DAN 5 FAKTA TENTANG DIRI AKU - #CABARAN30HARI


Ok! Ni gambar aku hari ini. Tetiba hari ni rasa nak belanja 1 gambar Selfie dari aku.  Jadi bagi sesapa yang ada di area Ampang kalau nampak aku tolong tegur. Please tegur.

Haaa.. meh sini dok depan aku. Aku nak citer sikit tentang diri aku. Alaaaa tak banyak pon. 5 FAKTA je tentang diri aku :-

1) Aku adalah ANGAH

Kalau aku adalah angah, maknanya aku adalah anak kedua. 

2) Cat Lover

Aku sangat sayang kan haiwan yang bernama KUCING. Setakat ni dalam jagaan aku ada 8 ekor. Tak termasuk kucing-kucing yang sebelum ni aku pernah jaga dan yang dah pergi ke syurga. (Aku tak suka cakap kucing aku dah mati. Lebih suka cakap diorang pergi syurga =) ) Aku sanggup berhabis untuk mereka. Sesiapa yang usik kucing aku... SIAP!!!!

3) Suka Menyanyi

Dalam bilik air, dalam bilik, dalam kereta, dalam rumah... asal ada ruang dan waktu... menyanyi je la keje aku. Terutama lagu Dato' Siti Nurhaliza..... 

"Dan kisahhh kuu.. yang masih panjangggg... menambahkan berat yang memandang.. lantas ku pendamm.. ku putuskannn... BIARLAH RAHSIA..." ooppssss! ngeeee

4) Suka tengok wayang and outing sorang-sorang

Pelik? eemmm tak lah... aku lagi selesa keluar sorang-sorang. Tak terikat dengan masa sesiapa pon. Lagi-lagi time tengok wayang. Sebab bila tgk wayang kita bukan perlu borak dgn orang kan? so pergi sensorang pon bole... Free bila bersendiri... =) Selalu layan citer hantuuu.... heeee

5) Suka CILI KICAP dan WESTERN FOOD

Makan mihun/mee/kuew teaw sup.. dan dilambakkan dengan CILI KICAP. Peehhhh!! sedap weeii.. Sizzling di letakkan cili kicap jugakk... superb!! Spaghetti (kuah merah & putih) , macaroni dan apa saja jenis makanan western... aku telan

Sila jangan muntah dengan cerita aku. 

Lunch ni nak makan ape ek?? hmmmm



Comments

  1. tengok wyaang sorang2 tak berani lagi heheheh....cuak dalam gelap sensorang yeayyy tq join ye

    ReplyDelete
  2. ni mesti suara sedap ni..jom karok!haha

    ReplyDelete
  3. suka nyanyi ekkk, request satu lagu plisssss....ahakkk

    ReplyDelete
  4. mmg best kdg2 tgk wayang sorang2...esok rabu jom tgk wayang..ahaks..salam perkenalan.

    ReplyDelete
  5. yes! sorang laki peminat kucing. sep sep sep!!!

    ReplyDelete
  6. Tgk wayanh sorang2?.. penah try tp ntah laa... pelik lak rasanya sbb lps hbs tgk wayang xleh nak ulas dgn partner... hehehe...

    ReplyDelete
  7. Nak kucing sekor mulehh .. nak jadi cat lover jugak hihi meowww meoww

    ReplyDelete
  8. satu lagu plissss... *blink blink mata*
    Saya adalah Kaklong.. :p

    ReplyDelete
  9. salam kenal, semoga blognya tambah ramai pengunjung :)

    ReplyDelete
  10. tengok wayang sorang2? wahhh, boleh yea gitu. haha. kalau saya memang taklahhh.

    ReplyDelete
  11. suka menyanyi, mesti sedap suara ni....boleh share dengan kekawan.

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…