Skip to main content

TAHAJJUD KU

Mana rasanya yang sesuai untuk aku mulakan. Bukan untuk menunjuk tapi lebih untuk berkongsi. Satu masa aku terfikir, jika Allah kata aku akan mati sekejap lagi. Apa amalan yang aku nak bawak? Sebab hanya Allah dan aku sahaja lebih kenal siapa diri aku. Tebal mana kejahilan aku. Tunduk pada dengan kekhilafan aku. Tapi saat Allah cuba mengingatkan aku tentang tujuan aku di lahirkan, Aku masih lagi hanyut dalam buaian dosa sendiri.

Tapi aku sebak.... sekotor aku sebagai hamba Dia selama ni, Dia masih lagi mahu memandang aku. Aku seorang hamba yang telah mengkhianati janji kepada Dia sebelum aku di lahirkan ke bumi ni. Allah... Allah..Allah..Allah...

Dan sekarang baru aku tahu... Apa maksud "Segala Yang Baik Datang dari Allah dan Yang Buruk Dari diri aku sendiri". Setelah 26 tahun aku hidup... baru aku nampak makna tersirat istilah ayat tersebut. Macam mana aku nampak. Aku melihatnya dengan Mata Hati aku. Mata hati yang selama ni buta dan penuh hitam. Ye. Hitam sangat.

Jauhnya aku rasa dengan Dia....

Bila aku ingat saat Tahajjud bersama Nya, Satu malam aku menyerahkan diri kepada Nya..... sekarang pon aku menitiskan air mata keinsafan aku...

"Ya Allah..... Jika semua yang berlaku bertujuan untuk mendidik Hati aku... Aku serah semuanya pada Mu Allah.... Tidak aku mampu berdiri sendiri tanpa pimpinan Mu.... Tidak aku mampu untuk aku terus kuat dan tabah tanpa dorongan Mu... Kerana aku insan terlalu kerdil di hadapan Mu"




Comments

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…