Skip to main content

MOVIE PREVIEW: KAWAN AKU MATI DALAM RUMAH SEWA


Korang jangan buat muka terkejut ye dan tanya kenapa aku post lagi tentang movie Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa. Hari tu contest untuk join Movie day Out. Tapi orang kata rezeki tu bukan atas ketentuan kita, lepas aku submit je entri contest Kalau Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa , terus pihak penganjur meluluskan entri aku tu. 

AWAS! Jangan korang cari gambar aku dalam event tu sebab aku tak bergambar sangat pon. Muka serabai baru balik kerja terus je redah ke sana. So mata tuuuu.. jangan dok jeling jeling cari di mana aku. Hahaha yang penting mereka mereka yang hadir tu saja tau akan kewujudan aku di Movie day out tempoh hari.


Pada 11 Ogos 2014 bersamaan hari Isnin lepas, bertempat di Ecurve, Damansara telah berlansung Pra tonton untuk Movie keluaran Mangkin Prestij Sdn Bhd iaitu Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa. Apa yang membuatkan aku teruja nak tengok movie ni sebab Kumpulan Bocey sebagai pelakon utama dalam movie kali ni.



Actually aku bukan nye peminat tegar kumpulan Bocey ni, tapi sebab aku mengikuti perkembangan diorang dalam Maharaja Lawak Mega hari tu, lawak diorang memang antara yang aku nantikan. So bila aku tau diorang main dalam movie ni, teringin gak aku nak tau berjaya ke diorang bawak watak dalam bentuk filem.


Sinopsis Kawan Aku Mati Dalam Rumah Sewa :

Filem ini menceritakan tentang 3 orang rakan baik iaitu Rudy, Akhirrudin dan Remyyang tinggal bersama di rumah sewa. Rudy (Acey) merupakan seorang pelakon extra yang sentiasa memainkan watak hantu dalam setiap filem yang diperolehinya. Manakala Akhirrudin (Abam) pula adalah seorang pekerja di sebuah stesen minyak dan Remy (Fad) merupakan seorang pengilap kasut. Mereka menyewa di rumah Pak Cik Osman (Yasin SYJ) dan tidak membayar sewa rumah selama 3 bulan. Tidak berapa lama kemudian hadir seorang teman iaitu Saipol (Epy Kodiang) merupakan anak saudara kepada Pak Cik Osman.

Bila aku tengok movie ni... aku memang takde rasa was was nak tonton. Sebab nya memang Bocey berjaya bawak lawak diorang sama dengan Maharaja Lawak Mega hari tu. Means..... aku tak berhenti gelak dari mula hingga habis citer tu.


Di tambah pulak dengan bantuan watak Yassin SYJ tu, bertambah kelakar lagi ada. Kalau aku yang tengok free ni pon rasa berbaloi dapat tengok... Apatah lagi korang yang bakal membeli tiket untuk menonton nanti. Dari 5 Bintang, aku bagi 4 1/2 bintang. Haaaaa kenapa aku tinggalkan setengah? Saja tak nak bagi habis bintang. Tu simpan untuk review movie yang lain pulak. Kah Kah kah....

Tarikh : 14 Ogos 2014 (Khamis)
Genre : Komedi seram
Penerbit : Hashim Rejab
Terbitan : Mangkin Prestij



Antara rakan blogger yang turut hadir tempoh hari. 

Ok! Hakakk nak makan... dah lapar ni... daaaa....


#Gambar kredit tu Bro Framestone dan Ayue Jean 



Comments

  1. salam singgah dan dah follow sini jugakkk ^^

    ReplyDelete
  2. Atikah, akak cam atikah ari tu tp akak nak panggil segan sbb takut atikah kompius lak tak kenal akak.. Huhu.. Tp akak x sempat nk join bergambar ramai2 sbb sampai lambat.. Huhu..😭
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf la mlm tu ika x prasan akak kot... ika pon dtg lmbt gak masa tu...

      Delete
  3. ok... ada kah boleh ditonton dengan awek2 movie ni..?

    hehe

    ReplyDelete
  4. boleh masukkan dalam list movie :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…