Skip to main content

GODEK BLOG SENDIRI

Oleh kerana masa aku memang always free... ada 1 masa masuk ofis tak buat apa kerja sangat pon. Dok tengok blog, FB, Youtube dan serching yang aku sendiri pon tak tahu. Kalau ikutkan etika bekerja sebenarnya sangat la salah. Waktu bekerja aku bole banyak sangat penuhkan dengan perkara yang luar dari bidang kerja aku.

Tapi apa aku nak buat. Kalau dok diam.. aku ZZzzz sat lagi pulak. So mengisi masa dengan hal sendiri la. Ni pon dok menaip mata rasa layu gila. Tapi tahan je la mampu. Dalam kepala otak ni dok nampak tilam..bantal...kipas bilik.... Ooohhh mata kuuuu....



Untuk menghilangkan rasa mengantok tu, saja je la melayan Ilmu kononnn... nak tau pasal SEO blog ni. Actually aku rasa blog aku ni mungkin tak perlu la kot nak SEO bagai, sebab topik dalam blog aku ni takde yang specific dan detail sangat. Semuanya tajuk main tangkap dan tempel je kat situ ikut suka hati aku.

Dan macam biasa lah bila search pasal SEO, memang tok guru HH la yang akan appear. Then aku cuba buat seperti tutorial dalam entri dia tu, dan terbuktilah  yang blog aku memang TAK MESRA SEO lansung.


Kenapa tak mesra? Jangan tanya la ye...Asbab dan musabab nya. Hakakk ni bukan la rajin sangat dek noonnn. Hakakk ni tau nak naik je. Nak godek menda menda yang practical ni... adooiii pening kepala akak. Nak edit html la and macam macam lagi. Haiihhh jenuh lagi mata akak nak menahannya.

Tapi bila tengok bendera 'merah' menandakan blog hakakk ni tak mesra SEO, eemmm touching gak aku ni...


Haaaiiiihhhhh.....

Comments

  1. malas nak cek..tapi rasanya tak mesra SEO gak.tu yg follower ciput je.hehe

    ReplyDelete
  2. Samalah kita..memang tak pandai nak edit bagi mesra SEO...

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…