Skip to main content

GODEK BLOG SENDIRI

Oleh kerana masa aku memang always free... ada 1 masa masuk ofis tak buat apa kerja sangat pon. Dok tengok blog, FB, Youtube dan serching yang aku sendiri pon tak tahu. Kalau ikutkan etika bekerja sebenarnya sangat la salah. Waktu bekerja aku bole banyak sangat penuhkan dengan perkara yang luar dari bidang kerja aku.

Tapi apa aku nak buat. Kalau dok diam.. aku ZZzzz sat lagi pulak. So mengisi masa dengan hal sendiri la. Ni pon dok menaip mata rasa layu gila. Tapi tahan je la mampu. Dalam kepala otak ni dok nampak tilam..bantal...kipas bilik.... Ooohhh mata kuuuu....



Untuk menghilangkan rasa mengantok tu, saja je la melayan Ilmu kononnn... nak tau pasal SEO blog ni. Actually aku rasa blog aku ni mungkin tak perlu la kot nak SEO bagai, sebab topik dalam blog aku ni takde yang specific dan detail sangat. Semuanya tajuk main tangkap dan tempel je kat situ ikut suka hati aku.

Dan macam biasa lah bila search pasal SEO, memang tok guru HH la yang akan appear. Then aku cuba buat seperti tutorial dalam entri dia tu, dan terbuktilah  yang blog aku memang TAK MESRA SEO lansung.


Kenapa tak mesra? Jangan tanya la ye...Asbab dan musabab nya. Hakakk ni bukan la rajin sangat dek noonnn. Hakakk ni tau nak naik je. Nak godek menda menda yang practical ni... adooiii pening kepala akak. Nak edit html la and macam macam lagi. Haiihhh jenuh lagi mata akak nak menahannya.

Tapi bila tengok bendera 'merah' menandakan blog hakakk ni tak mesra SEO, eemmm touching gak aku ni...


Haaaiiiihhhhh.....

Comments

  1. malas nak cek..tapi rasanya tak mesra SEO gak.tu yg follower ciput je.hehe

    ReplyDelete
  2. Samalah kita..memang tak pandai nak edit bagi mesra SEO...

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…