Skip to main content

BERJAYA BANGUN AWAL PADA HUJUNG MINGGU

Tak pukul 8 ke atas memang takkan bangun. Bak kata ibu aku, 

"macam dengan pahat dengan pemukul tak ketuk tak jalan, nak kena ketuk baru jalan. "

Itu aku la... Korang aku rasa takde perangai buruk macam aku ni. Memang kalau bangun pagi ni Ya Allah..... Liat bebenor. Apa nak jadi dengan anak dara sorang ni. 

Tapi dah sebulan aku kerja, Alhamdulillah masa tidur dan bangun aku dah kembali normal. Sebelum ni dalam 9 bulan aku tak bekerja, masa tidur aku lintang pukang. Suka suka hati nak tidur...suka suka hati nak bangun.

Sudahnya memang terlajak laris la jawabnya. Lepas tu bebelan ibu aku pun menusuk di telinga dan kalbu ku. 

Sekarang tak lagi dah macam tu. Aku nak berubah seperti yang seharusnya aku jadi.

Kawan kawan yang datang baca ni please LIKE FB page blog www.atikahnorbaki.com aku ni ye Blog It Is Not About Size

Comments

  1. kenalah ubah time tidur sekarang nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... sekarang memang dah ubah time tido....

      Delete
  2. Akak dulu pun mcm tu jgk.. Masa baru2 benti keje.. Tapi now alhamdulillah, dah boleh handle.. Biasa bangun pepagi kejutkan hubby, mandi, solat, siap2 sampai hubby kuar keje mmg dah tak tdo balik.. Klu nk tdo pun, tengaharila tdo kejap.. Kecuali kalau penat sangat.. Terlajak laris jugakla.. Tak dapek nak nolong.. Gugugu~
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.... Time tu byk masa... So sometime masa tu x manage btl... Masa tdo pon gitu gak... Tu yg trlajak je kejenya...

      Delete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

PERANAN SEORANG KAKAK DAN ABANG

- Gambar adalah sumber Encik Google-
Masa time aku menepuh zaman Akil Baligh, yang menjadi peneman dan guru untuk menerangkan segala-gala yang aku perlu tahu ialah Ibu. Bila seorang anak remaja telah menempuh atau bakal menempuh zaman zaman tumbesaran ini, memang sewajarnya seorang yang rapat dengan kita (yang biasa nya Ibu) akan memberikan pendedahan awal yang harus mereka tahu.
Kebiasaan nya mungkin akan mengikut jantina la. Kalau perempuan, Ibu akan mainkan peranan. Kalau lelaki, ayah yang akan membimbing. Tapi adakah seorang kakak atau abang itu diam tanpa sebarang tangungjawab? 
Setahu aku, kita di lahirkan di bumi ini bukan sahaja untuk menikmati kehidupan dan merasai nikmat alam ALLAH s.w.t ni. Di samping menikmati, kita juga ada tanggungjawab untuk digalas. Tanpa tanggungjawab. manusia itu takkan ada nilaian di mata manusia lain. Kakak dan Abang itu di lahirkan untuk membantu Ibu dan Ayah untuk membimbing adik adik. 
Sebab sampai satu saat, tenaga minda dan daya kekuatan Ibu d…