Skip to main content

AKHIRNYA TERSALAH BAS JUGA

Aku ni bukan jenis yang suka naik bas. Baik bas dari area rumah aku ke atau kat mana-mana la. Melainkan perjalanan jauh contoh masa aku belajar diploma dulu kat Uitm Jengka Pahang so no choice kena la jugak naik. Tapi itu kira ok la sebab tak penuh dan croud. 

Tapi korang paham la kan bas yang round area bandar ni, tak penuh tu tak sah. Dah tu macam macam orang yang ada. Bukan la demand or mengada-ngada tapi...... Hehehe haaa mesti korang pikir aku mengada kan?? Ibu aku memang sokmo dah marah aku. Sebab tak nak naik bas. That why aku prefer teksi even kena bayar lebih. Tapi bila aku naik teksi Ibu aku dok bebel ... 

" banyak sangat nooo duitnye.. Nak macam orang kaya je..."

Bukan macam orang kaya... Tapiiiiii....eemmm... Ok stop citer pasal aku kena marah tu... Habit aku suka naik teksi tu masih ada lagi sampai aku keje ni haaa.. Tetapi aku kena akur la yang takkan selamanya aku kena naik teksi... 

Pertama sebab Kos! Yaaa kos!

Kerja KL, pepaham je la akak akak dan abang abang semua. Kena sedar diri sikit la aku ni bila dah bekerja kat luar kawasan klang kan.

Selama ni aku naik bas jarang la tersalah... Tapi ada la lebih 10 kali gak aku naik... Dan sebelum aku naik aku akan tanya either penumpang or driver bas tu

" Bas ni lalu LRT Ampang tak?

So biasa aku tanya jarang la bas tu salah. Dan kalo bole aku tak nak sampai naik salah bas. Lagi pulak aku bukan hafal pon no.bas tu. Biasa naik, tanya, dah! Macam tu je.

Tapi hari ni... Teknik yang sama aku buat sebelum naik bas.. Dah tanya sorang adik tu bas ni lalu ke sana ke, dia cakap ye. Dan dengan rasa konfiden yang selalu aku rasa tu, aku pon bayar la RM1. Tapi bila aku cakap kat driver tu nak ke LRT Ampang dia diam je. Takde plak kata salah.

Bila dah jalan je.... cantikkkkkk je bas tu melencong. Haa! Gabra la aku! Tapi nasib baik ada makcik tu tersalah gak. Dia turun, aku pon follow. Mau kalau aku sorang tu, aku tak turun.

Malu...... Ngeeee....

*Moral of the story, please hafal no. laluan bas ye semua. Nak lagi sahih.. Tanya kat abang driver. Tanya banyak kali pon takpe. Janji tak tersalah macam aku ni.


Comments

  1. Kenapa akak cam tau je bas yang atikah tersalah ni.

    P/s:akak pun dok ampang gak

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK

ORANG DIET PUN BOLEH MINUM DAIRY GO TEH TARIK  | Tiada Kolestrol. Tiada Bahan Pengawet. Tiada Pewarna.  Assalamualaikum semua. Sesejak aku mengamalkan tempoh berdiet since setahun yang lalu, until now sebenarnya aku berjaga-jaga nak  ambil sebarang makanan dan minuman. Mostly nya dari segi minuman lah. Makanan? Hahahah jangan tanya lah. But I'm still control ok. Hahahah...

Sebab kalau ikut pembacaan aku, pengambilan air manis yang terlalu banyak, lagi cepat menjadikan gula tersebut transform kepada lemak kalau tak dibakar. Dan aku pon takdelah hard sangat workout. Buat tu memang buat tapi takut tak cukup lagi effort. So sia-sia la usaha aku control segala nya kan. Jadi jalan yang terbaik tak payah amik lansung.
Teh Tarik. 

Ramai aku rasa yang minat teh tarik kan? Mostly rakyat Malaysia suka kan teh tarik. Siap order teh tarik kaww la! Teh tarik panjang-panjang la! Teh tarik buih lebih la! Macam-macam la version teh tarik. Lagi-lagi sekarang ni makin mencanak-canak naik market teh t…

VIDEO: WEFIE RAYA JUS HIDAYAH GOLD DAN MENANG RM10,000

WEFIE RAYA JUS HIDAYAH GOLD DAN MENANG RM10,000 | Jom korang!! yang mana suka bergambar reramai ni alang alang bergambar dapat menang duit. Tak nak ke?

Snappp!! snapp!! snapp!! ok send!
Untuk mereka yang tak tahu dan nak menang RM 10,000, sepanjang bulan Syawal ni Jus Hidayah Gold dari Syarikat Serai Mas Herb Sdn Bhd sedang mengadakan pertandingan Wefie Raya yang telah pon bermula pada 17/5/2018 dan akan berakhir pada jam 10.00 malam 1/7/2018.
Sesiapa saja boleh join contest wefie Jus Hidayah Gold tapi nak wefie nanti, korang kena lah wefie bersama-sama dengan produk Jus Hidayah Gold. Yang memang pelanggan tetap Jus Hidayah Gold ni memang orang kata chances korang lah untuk join. 
Tapi....pada yang takde lagi produk tersebut dan nak cuba korang boleh dapatkan produk tersebut di:
1. Toko-toko Jamu berhampiran
2. www.seraimas.my
3. Facebook Seraimas HQ.

Korang boleh hantar seberapa banyak gambar wefie yang korang nak. Unlimited. But! make sure kena bergambar bersama produk Jus Hidayah G…