Skip to main content

AKHIRNYA TERSALAH BAS JUGA

Aku ni bukan jenis yang suka naik bas. Baik bas dari area rumah aku ke atau kat mana-mana la. Melainkan perjalanan jauh contoh masa aku belajar diploma dulu kat Uitm Jengka Pahang so no choice kena la jugak naik. Tapi itu kira ok la sebab tak penuh dan croud. 

Tapi korang paham la kan bas yang round area bandar ni, tak penuh tu tak sah. Dah tu macam macam orang yang ada. Bukan la demand or mengada-ngada tapi...... Hehehe haaa mesti korang pikir aku mengada kan?? Ibu aku memang sokmo dah marah aku. Sebab tak nak naik bas. That why aku prefer teksi even kena bayar lebih. Tapi bila aku naik teksi Ibu aku dok bebel ... 

" banyak sangat nooo duitnye.. Nak macam orang kaya je..."

Bukan macam orang kaya... Tapiiiiii....eemmm... Ok stop citer pasal aku kena marah tu... Habit aku suka naik teksi tu masih ada lagi sampai aku keje ni haaa.. Tetapi aku kena akur la yang takkan selamanya aku kena naik teksi... 

Pertama sebab Kos! Yaaa kos!

Kerja KL, pepaham je la akak akak dan abang abang semua. Kena sedar diri sikit la aku ni bila dah bekerja kat luar kawasan klang kan.

Selama ni aku naik bas jarang la tersalah... Tapi ada la lebih 10 kali gak aku naik... Dan sebelum aku naik aku akan tanya either penumpang or driver bas tu

" Bas ni lalu LRT Ampang tak?

So biasa aku tanya jarang la bas tu salah. Dan kalo bole aku tak nak sampai naik salah bas. Lagi pulak aku bukan hafal pon no.bas tu. Biasa naik, tanya, dah! Macam tu je.

Tapi hari ni... Teknik yang sama aku buat sebelum naik bas.. Dah tanya sorang adik tu bas ni lalu ke sana ke, dia cakap ye. Dan dengan rasa konfiden yang selalu aku rasa tu, aku pon bayar la RM1. Tapi bila aku cakap kat driver tu nak ke LRT Ampang dia diam je. Takde plak kata salah.

Bila dah jalan je.... cantikkkkkk je bas tu melencong. Haa! Gabra la aku! Tapi nasib baik ada makcik tu tersalah gak. Dia turun, aku pon follow. Mau kalau aku sorang tu, aku tak turun.

Malu...... Ngeeee....

*Moral of the story, please hafal no. laluan bas ye semua. Nak lagi sahih.. Tanya kat abang driver. Tanya banyak kali pon takpe. Janji tak tersalah macam aku ni.


Comments

  1. Kenapa akak cam tau je bas yang atikah tersalah ni.

    P/s:akak pun dok ampang gak

    ReplyDelete

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Meniggalkan Komen di Blog AtikahNorbaki.Com

Popular posts from this blog

MOTHERHOOD.COM.MY

MOTHERHOOD.COM.MY | Assalamualaikum semua. Hari ni disebabkan aku rasa terlalu banyak masa free, so aku nak kongsi sesuatu yang mungkin berguna kepada anda semua. Terutama untuk ibu-ibu, bakal-bakal ibu, dan untuk mereka yang baru melangkah ke alam rumahtangga, mari sini aku nak share something.

Ada yang pernah dengar tak tentang MOTHERHOOD.COM.MY ? Pernah google website MOTHERHOOD.COM.MY? Pernah terjumpa dimana-mana media sosial tentang MOTHERHOOD.COM.MY?
Aku harap semua yang baca ni belum tahu lah ye tentang page tu. Kalau dah tau nanti aku tak boleh nak celoteh panjang-panjang untuk perkongsian ni. (hahahahahah) Haaa la dah kalau korang dah tau, apa yang aku boleh kongsikan. Ye dak? 
Heheheh ok! Saja melawak je. Takpelah yang mana dah tau tu anggap jelah sebagai bacaan ilmiah yang memberi manfaat kepada korang. 

REVIEW: SEMINGGU MENGGUNAKAN PRODUK MEERACLE GEMSTONES BEAUTY

Assalamualaikum semua.
Lepas dah guna baru lah kita boleh share pada umum. Aku rasa umum dah tau kot tentang product Meeracle ni. Boleh search je kat dalam Intagram akan jumpa tentang product ni. Aku ni jenis yang susah nak guna product-product yang baru. Impact nya sebab takut muka naik jerawat atau naik benda-benda yang tak sedap dipandang. 

Kalau tengok kat gambar atas ni, gambar yang belah kanan adalah gambar muka aku yang baru lepas naik jerawat selepas stop guna product XXXX. Tak pernah-pernah muka naik jerawat tiba-tiba wujud pulak dia. Cun-cun pulak masa tu nak dekat raya. Dan kerana itulah aku susah nak pakai produk yang baru keluar dalam pasaran. Tapi dik sebabkan nak cantik cepat, so aku pon pakai la. Kesanya naik segala Ibu Bapa jerawat memenuhi wajahku. So Stresss!!!
Of course aku tak nak muka aku nampak tak cantik. jadi aku cuba gunakan Meeracle. Sebab kalau ikutkan kebaikan guna produk ni, ia mampu untuk mengecutkan dan menghilangkan pembentukkan jerawat. Jadi aku pon …

PINTU HATI NEELOFA AKHIRNYA TELAH TERBUKA MENERIMA LAMARAN

Pintu Hati Neelofa Akhirnya Telah Terbuka Menerima Lamaran |  Siapa sahaja yang tidak kenal dengan empunya nama ini Noor Neelofa Mohd Nor atau Neelofa yang lebih mesra dipanggil 'Lofa' adalah merupakan Bekas Juara bagi pertandingan Dewi Remaja 2009/10 dan dari situ bermula lah karier beliau sebagai seorang anak seni yang telah menghiasi kaca TV anda dan kini dengan berani beliau telah mengorak langkahnya ke dalam dunia perniagaan dan berjaya menjadi usahawan yang disegani dan menjadi ikon kepada peniaga muda dan para wanita diluar sana. Beliau bukan sahaja menjadi ikutan dan panduan di dalam bidang perniagaan semata-mata, malah Neelofa juga sentiasa menjadi ikutan dari aspek berfesyen dan juga penjagaan kecantikkan. Lamaran apakah yang telah diterima Neelofa?


Oleh kerana kredibiliti yang kukuh diperolehi oleh aktres tersebut, CEO Syarikat Sun Fabulous Sdn Bhd  telah pun berhasrat untuk melamar beliau sebagai Duta Produk keluaran syarikat nya iaitu Chew n Glow. Siapakah geranga…