Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2014

HILANG MASALAH RAMBUT BERBAU - COOL HIJAB

MASALAH RAMBUT BERBAU memang takkan lari terutamanya bagi wanita yang bertudung . Bila seharian memakai tudung di tambah pula jika mereka yang kerab berpeluh di bahagian kepala adakala boleh mengundang masalah rambut berbau / hapak.
Walaupon di pasaran banyak mengeluarkan produk untuk penjagaan rambut, seperti contoh shampoo yang di khaskan untuk mereka yang bertudung, kadang-kadang tak banyak membantu untuk mengurangkan masalah tersebut. Contoh macam aku sendiri. Aku memang mempunyai masalah rambut berbau di sebabkan kekerapan berpeluh di kepala.
Walaupon selepas aku cuci rambut dan mnggunakan shampoo, masih terdapat kesan bau hapak pada rambut. Sehingga ada satu masa aku perlu bertukar-tukar untuk membeli brand shampoo yang lain untuk menghilangkan bau kurang enak tersebut.

Sedikit info pengenalan mengenai Cool Hijab. COOL HIJAB, Serum Rambut Bagi Wanita Berhijab, di cipta khas untuk wanita bertudung / berhijab bagi memastikan wanita berhijab dalam keadaan selesa, suci dan lebih ber…

SENTIASA SEGAR DENGAN TRUDTOX

SENTIASA SEGAR DENGAN TRUDTOX , Sepatutnya entri ini dah lama aku paparkan dalam blog It Is Not About Size ni. Tapi kali ini baru aku berkesempatan untuk berkongsi mengenai produk TruDtox ni.
Anda semua biasa dengar mengenai Sliming Tea? Tapi berbeza dengan TruDtox ni. Mungkin secara kasarnya kita boleh nampak, mana-mana product yang berasaskan Tea, sudah tentu semuanya terlalu fokus pada mengurangkan berat badan semata-mata.
Dengan TruDtox, kita bukan saja mampu mengurangkan berar badan. Malah ianya juga membantu membuangkan toksik dalam badan. Dan sebenarnya toksik ni bukan saja berasal daripada apa yang kita makan. Tetapi toksik ni juga boleh juga berpunca dari udara, air, dan segala apa yang tercemar di sekeliling kita. 


Antara tanda-takda toksik : SembelitBerat Badan BerlebihanAlahanMasalah KulitSakit KepalaJerawatKeletihanKelesuanPerubahan EmosiSakit-sakit Badan TruDtox ialah teh botanikal semulajadi yang berasal dari Switzerland yang mana ianya membantu mengukuhkan sendiri organ …

AKU PILIH PUTIH

PUTIH.

Ini aku namakan sebagai proses pembersihan blog. Hahah suka suka hati aku je kan. Selepas dari step melihat blog blogger yang terlebih dahulu dari aku, SIMPLE is NICE!
Kalau siapa yang sebelum ni pernah datang ke Blog aku ni mungkin view dia agak penuh dan macam lintang pukang je aku tengok. Dan dari sudut aspek Kematangan sesebuah blog tu, Tu yang aku pilih untuk tukar backgroud aku ni. 
Dan pilih tamplet yang memberi ruang lebih untuk ruangan post entri ni. 
Lagi satu, bila aku dah bersedia nak menjenamakan Blog aku ke level seterusnya, aku kena pastikan Blog aku, bila orang visit mereka akan rasa yakin. Itu bagi aku la. Lain blogger, lain pendapatnya. Ada yang rasa blog penuh iklan tu lagi menampakkan credibility seseorang.
Tapi pada aku mungkin tak. Sebab kalau bole.. lagi simple lagi best  =)

PRODUK HARUM MALAM (ORIGINAL) DARI LEGACY SECRET DAN KELEBIHANNYA

Alhamdulillah.... Akhirnya dapat jugak aku merasa produk Harum Malam dari Legacy Secret ni. Sebelum ni aku hanya tahu tentang produk Harum Malam ni gitu-gitu je. Yela bila dah meningkat dewasa dari remaja nak ke level seorang Wanita, macam-macam makanan tambahan aku nak amik untuk pastikan kesihatan aku sentiasa jaga.
Sebagai seorang wanita ni aspek kesihatan dan kecantikkan memang tak dapat di pisahkan. Pantang nampak produk baru atau tengok testimoni pengguna yang berkesan cepat saja diri ni nak mencuba. Sehingga lupa untuk kita lihat dari aspek keselamatan atau originality produk yang bakal kita gunakan tu.
Macam sebelum ni, kita pernah di dedahkan tentang Harum Malam mengandungi bahan beracun. Jadi bila timbul isu ni, tu yang ada satu masa aku sendiri terus terputus niat nak beli. Yela kita masing-masing risau la kan. tak pasal-pasal nak sihat jadi sakit pulak. Tapi ada je kawan aku yang ambil Harum Malam ni sebagai makanan tambahan. Hmmm pelik pulak? Dalam Internet tunjuk ada Ra…

BERJAYA BANGUN AWAL PADA HUJUNG MINGGU

Tak pukul 8 ke atas memang takkan bangun. Bak kata ibu aku, 
"macam dengan pahat dengan pemukul tak ketuk tak jalan, nak kena ketuk baru jalan. "
Itu aku la... Korang aku rasa takde perangai buruk macam aku ni. Memang kalau bangun pagi ni Ya Allah..... Liat bebenor. Apa nak jadi dengan anak dara sorang ni. 
Tapi dah sebulan aku kerja, Alhamdulillah masa tidur dan bangun aku dah kembali normal. Sebelum ni dalam 9 bulan aku tak bekerja, masa tidur aku lintang pukang. Suka suka hati nak tidur...suka suka hati nak bangun.
Sudahnya memang terlajak laris la jawabnya. Lepas tu bebelan ibu aku pun menusuk di telinga dan kalbu ku. 
Sekarang tak lagi dah macam tu. Aku nak berubah seperti yang seharusnya aku jadi.
Kawan kawan yang datang baca ni please LIKE FB page blog www.atikahnorbaki.com aku ni ye Blog It Is Not About Size

AKHIRNYA TERSALAH BAS JUGA

Aku ni bukan jenis yang suka naik bas. Baik bas dari area rumah aku ke atau kat mana-mana la. Melainkan perjalanan jauh contoh masa aku belajar diploma dulu kat Uitm Jengka Pahang so no choice kena la jugak naik. Tapi itu kira ok la sebab tak penuh dan croud. 
Tapi korang paham la kan bas yang round area bandar ni, tak penuh tu tak sah. Dah tu macam macam orang yang ada. Bukan la demand or mengada-ngada tapi...... Hehehe haaa mesti korang pikir aku mengada kan?? Ibu aku memang sokmo dah marah aku. Sebab tak nak naik bas. That why aku prefer teksi even kena bayar lebih. Tapi bila aku naik teksi Ibu aku dok bebel ... 
" banyak sangat nooo duitnye.. Nak macam orang kaya je..."
Bukan macam orang kaya... Tapiiiiii....eemmm... Ok stop citer pasal aku kena marah tu... Habit aku suka naik teksi tu masih ada lagi sampai aku keje ni haaa.. Tetapi aku kena akur la yang takkan selamanya aku kena naik teksi... 
Pertama sebab Kos! Yaaa kos!

Kerja KL, pepaham je la akak akak dan abang aba…

iPHONE 5S GADGET IMPIAN SETIAP BLOGGER

Assalamualaikum semuaaaaa... (Sambil menggeliat dok atas kusi opis ni). OK! ini bukan cengelat dari buat kerja, tetapi... ini lah masa yang aku ada nak join atau menyertai contest iPhone 5s Gadget Impian Setiap Blogger anjuran Denai Hati .
Jujur nya la, ini adalah kali pertama dan sangat pertama untuk aku join contest dari blogger Denai Hati. Sebab bagi aku bukan calang calang orang dan blogger yang bisa meng'join' kan diri dalam setiap contest dan segmen yang di anjurkan beliau. Semua yang terlibat terdiri dari mereka yang sangat handal dalam dunia blogger. So sometime aku rasa terlalu rendah diri nak involve kan diri.
Tapi bila aku tengok, ramai yang sahut cabaran untuk grap iPhone 5s Gadget Impian ni, takkan aku nak duduk diam jugak kan? orang lain punya semangat nak dapatkan, takkan aku je duduk nak tengok siapa yang menang?? "Wake up Atikahhhhhh!!! Mungkin ini adalah rezeki kau... siapa tahu??"

"Cuba kau bayangkan Atikahh.. iPhone 5s Gadget Impian ni berada…

PEMENANG PERADUAN #MASUKDRAMASELUDUP DI UMUMKAN!

TAHNIAH!!! Untung laaaa... adik adik kita ni menang peraduan #masukdramaseludup dan sekaligus melayakkan mereka berdua untuk berganding dengan pelakon hebat dalamDrama Aksi Terbaru Seludup
Pencarian bakat baru drama ‘Seludup’ telahpun berakhir dengan pengumuman dua pemenang peraduan #masukdramaseludup yang dibuat hari ini.  Mohd Andika bin Abdul Halim (25 tahun) dan Nur Afieqah binti Zulkarnain (20 tahun) yang masing-masing berasal dari Johor dan Kuala Lumpur telahpun berjaya mengungguli pertandingan tersebut dan akan berpeluang berganding dengan nama-nama besar industri hiburan negara seperti Pekin Ibrahim, Tiz Zaqyah, Namron, Syafie Naswip dan Raja Ilya.

Selain peluang keemasan untuk berlakon di dalam drama ‘Seludup’, pemenang-pemenang juga akan menerima hadiah bernilai sehingga RM15,000.
Dilancarkan oleh Astro Malaysia dan Mastermind Group Sdn. Bhd., drama sarat aksi dan cinta ini berkisar tentang kegiatan perdagangan barangan haram seperti rokok seludup, dadah dan pemerdagangan ma…

ALAHAIIII LADY BOSS

Sementara tunggu Ibu aku sampai, tetiba kepala aku dok teringatkan Puan Boss aku sekarang. Puan Boss aku ni memang jenis muka serius agaknya. Masa mula mula aku masuk keje beberapa minggu yang lalu, aku bole terima la muka dia macam tu kan.

Takde la aku banyak sangat tertanya sebab maybe aku masa tu baru baru lagi. Nak senyum pon aku macam susah je sejak beberapa bulan aku tak bekerja. Memang masa tu aku akui susah nak amik mood bergaul dengan staff dan orang sekeliling. Termasuk la Puan Boss ni.
Tapi hari demi hari...berganti ganti dah hari, muka dia macam tu gak. Haaaiiiihhh... Dia ni tak suka ke aku kerja kat sini?? Ingat masa mula mula dia panggil aku masa tu aku nak kena settlekan untuk call forward sistem dengan TM. 
So sebelum jumpa dia aku ada call 100 TM service nak tau camne nak activekan, so ada la certain info yang aku terlupa nak tanya. Dengan muka dia yang serius macam nak telan aku tu, dia pon cakap la...
"Awak masa call tu tanya habis2... Ni saya pesan ni kena ami…